Švedi so se že zafokali z IMIGRANTEN

Qshtr

Fizikalc
22. avg 2011
477
79
28
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Se vidi, kako neumni so muslimani v resnici! Sem malo bral o nosečnosti in o mleku nosečnice ... pa naletim na en tak zanimiv članek ... Saj ne vem, ali je pri njih ta allah povsod prisoten ... še med seksom, bruhanjem, pitjem alkohola, spanjem itd, ampak to je pa že višek ...

https://islamqa.info/en/2864

Ah, takih in podobnih je še mnogo... in tega easy ne more zanikat... no, technically lahko zanika, sam potem ne bo več müsli...
hysterical-1.gif

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Nič, česar ne bi rešila visoka ograja. Premagati moramo le predsodke, da so nam enakovredni.

Vsi smo samo prebivalci te zemlje, pika. Vse ostalo so budalske omejitve v glavah z državami in verami.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.138
113
kakšen damask, sej tile niso iz sirije, to j vse "afriško" ali pa daljni vzhod.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kakšen damask, sej tile niso iz sirije, to j vse "afriško" ali pa daljni vzhod.
Nima veze, tist, ki je reku da je iz Sirije, da bi dobil azil, je za poslat v Sirijo, pa četudi je črn kot oglje.
Ga bodo že tam znali ponucat, če ne za kaj drugega bo pa pa dober za kanonfutr.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Nekateri komentatorji ste isti oni, ki so spravili Hitlerja na oblast. Opice so očitno povsod, tudi v Sloveniji, poglejte se v ogledalo.

Po mojih izkušnjah sem srečal bedake in genije tako v Nigeriji, kot tudi v Egiptu ali ZDA. Za bedake je značilno to, da ne znajo kritično mislit in vse presojajo po svoji ideološki logiki, ki je seveda napumpana iz okolja (starši, mediji, politiki, zadružne žurke.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik musicfreak pravi:
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Nič, česar ne bi rešila visoka ograja. Premagati moramo le predsodke, da so nam enakovredni.

Vsi smo samo prebivalci te zemlje, pika. Vse ostalo so budalske omejitve v glavah z državami in verami.
Ne razumem kaj hočeš povedat
Da smo tudi mi solastniki nafte, rudnikov in drugih naravnih bogastev? Da so nam dolžni tudi oni sofinaciranje infrastrukture in celo povrnit del vlaganja in dela naših prednikov? Da nam pripada del njihovega denarja, ker živimo v bolj neugodnih vremenskih razmerah? (zmrzal pa to, pa rabimo več za vzdrževanje cest in seveda kurjavo)
Saj smo enakopravni in enakovredni in vse je naše, planet je naš, meje so samo v glavah butalcev.
æe misliš tako, da je solidarnost obojestranska, se popolnoma strinjam s tabo.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Nekateri komentatorji ste isti oni, ki so spravili Hitlerja na oblast. Opice so očitno povsod, tudi v Sloveniji, poglejte se v ogledalo.

Po mojih izkušnjah sem srečal bedake in genije tako v Nigeriji, kot tudi v Egiptu ali ZDA. Za bedake je značilno to, da ne znajo kritično mislit in vse presojajo po svoji ideološki logiki, ki je seveda napumpana iz okolja (starši, mediji, politiki, zadružne žurke.
Niso brez razloga Viole na enem koncu stadiona, Green Dragonsi pa na drugem. Pa ograja vmes. In ni problema.

Bi pa hitro ratal problem, če bi Dragonsi prišli k Violam, ker imajo Viole zastonj pivo, ki se financira iz članarin viol, in bi ga tudi dragonsi hoteli zastonj pit. Pa seveda se hočejo tam tudi dret proti Mariboru. A so jim Dragonsi dolžni dat pivo in sedeže? A je tako, da je stadion od vseh, pa je vsak lahko kjer hoče ali ni tako?

Al je boljše, da so Viole na eni strani, Dragonsi pa na drugi strani stadiona? A je to že šovinizem?

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Jaz pa sicer nimam problemov da pridejo k nam. Če so kot begunci naj bo to jasno določeno in tudi jasno določen plan vrnitve.
Če so kot ekonomski migranti (kar je večina iz afrike) potem so vsa pravila jasna in razen tega da je zadaj neka agenda ne vidim razloga da se jim pusti v države evropske unije.
Če ni jezika, če ni možnosti da se sam preživi brez socialnih podpor, če ni kriminalna kartoteka kristalno čista - nima tukaj kaj delat. Brez debate.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik ginek pravi:

Ne moreš verjeti, kako natančno si se opisal. Niti malo ne znaš kritično razmišljati temveč zgolj kot papagaj ponavljaš ideološko indoktrinacijo. Edino tega še ne vem, če si lastni opis pisal medtem ko si se gledal v ogledalo
evil.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kaj pa je narobe z ekonomskimi migranti in koliko si ti boljši od njih, če si iščeš delo v bolj bogati državi?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kaj pa je narobe z ekonomskimi migranti in koliko si ti boljši od njih, če si iščeš delo v bolj bogati državi?
boljši je vsaj v tem da pride v državo legalno.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.089
16.256
113
Legalen vstop ter nadaljne bivanje je zgolj začetek seznama razlika. V nadaljevanju se lahko doda da ne vsiljuje oz. nebi vsiljeval navad iz domovine kot edine pravilne in sprejemljive, še posebej ne, če gre za nekaj diametralno popolnoma nasprotnega kot je v navadi v aktualni novi državi gostiteljici. Itd, itd. In ne, ne pravim, da se mora odpovedati lastnim navadam ampak da se je treba malce prilagoditi. To je pa nekaj, česar marsikateri ekonomski migrant zadnjih par let ne razume ali pa "ne razume".

Da ne omenjamo zmožnosti in vsesplošne (ne)pripravljenosti za delo v novi državi v primerjavi z preračunljivim cuzanjem socialne pomoči. In če še kdo verjame v močno delovno silo, ki prihaja v EU z migranti, si naj pogleda kaj se dogaja z zaposlovanjem le-teh v Nemčiji ali Švedskem v zadnjih dveh letih, odkar se dogajajo te scene.

newem

Pripravnik
20. nov 2007
279
0
16
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Sam sem ekonomski migrant, ki zivi treutno na Svedksem (ze 2+ leti) in delam za multinacionalko. Poznam veliko ekonomskih migrantov, ki so tudi prisli na Svedsko s "trebuhom za kruhom", kaksna je razlika med nami in "begunci" iz BV? Mi smo prisli na Svedsko LEGALNO, nekteri moji prijatelji iz Brazilije, Mehike in tudi Nigerije, so cakali dolge, dolge mesece, da so jim odobrili vizo, da so lahko prisli opravljati visoko tehnoloska dela. Zakaj? Ker ima vsaka druzba, ki ni na ravni 14. stoletja, zakone, katere je potrebno spostovati in se jih drzati, ker obstajajo z razlogom, da je druzba organizirana.

Zdaj pa mi prosim razlozi, zakaj bi morali vsi mi legalni ekonomski migrantje biti solidarni z Ahmedi, ki so se presvercali preko cele Evrope, za to, da bodo cez 3 mesece, ko bodo ugotovili, da se jim jezika ne da nauciti, da sluzb, brez Svedscine ne morejo opravljati, ker nimajo izobrazbe, da je zima krepko mrzla, vsem prebivalcem Stockholma delali kraval v Rinkeby-ju, Husby-ju in Tensti?
In verjamem, da jih veliko pride z dobrim namenom in zaradi iskanja boljsega zivljenja, kot smo vsi legalni migranti, ampak 1-5% pa jih pride viset na socialno in delat kraval. In teh 1-5% se da zanemariti , ko lahko kontroliras priseljevanje, ampak ko ti pa pride 200k Ahmedov v 2 mesecih, je pa ze 1-10k takih, ki pridejo delat kraval. In zaradi teh 1-5% je cel vik in krik, ne zaradi ostalih 95%, problem pa nastane ko teh 95% sciti 5%, namesto, da bi jih sami obsodili.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Saj je pri vsaki stvari kakih 5% odpadka. Te je potrebno hitro odkriti in odstraniti iz države. Represivni organi morajo pač malo delati. Nekatere države nimajo z imigranti nobenih posebnih težav, čeprav jih imajo veliko.

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Saj je pri vsaki stvari kakih 5% odpadka. Te je potrebno hitro odkriti in odstraniti iz države. Represivni organi morajo pač malo delati. Nekatere države nimajo z imigranti nobenih posebnih težav, čeprav jih imajo veliko.

Kolikor mam jaz podatek je od 163000 migrantov se zaposlilo samo 500... (ja, petsto! ni napaka). tko da je ravno obratno! 95% je odpadka ki živijo izključno na sociali.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
boljši je vsaj v tem da pride v državo legalno.

Pa da se ne obnaša kot opica in si ne lasti soseske v kateri živi.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik ginek pravi:

Jaz sem premlad, da bi osebno spoznal Hitlerja, opice pa so res povsod, zato je vsak uvoz v Evropo povsem odveč. Je pa res, da je vsako popuščanje kriminalcem kakršnekoli barve kože voda na mlin ljubiteljem hitlerjanstva.. Če bo popuščanja preveč, bodo prav tisti, ki zagovarjajo "strpnost" za vsako ceno, krivi, da bomo dobili novega Hitlerja, ki bo znal počistiti kriminalno zalego ne glede na barvo kože ali naziv priročnika za ubijanje.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Že dokumenti in upoštevanje lokalne zakonodaje je razlika med našimi izseljenci in tistimi, ki se sprehajajo okrog brez kakršnihkoli dokumentov, potem pa zahtevajo socialo.