Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Kaj pa je narobe z ekonomskimi migranti in koliko si ti boljši od njih, če si iščeš delo v bolj bogati državi?
Sam sem ekonomski migrant, ki zivi treutno na Svedksem (ze 2+ leti) in delam za multinacionalko. Poznam veliko ekonomskih migrantov, ki so tudi prisli na Svedsko s "trebuhom za kruhom", kaksna je razlika med nami in "begunci" iz BV? Mi smo prisli na Svedsko LEGALNO, nekteri moji prijatelji iz Brazilije, Mehike in tudi Nigerije, so cakali dolge, dolge mesece, da so jim odobrili vizo, da so lahko prisli opravljati visoko tehnoloska dela. Zakaj? Ker ima vsaka druzba, ki ni na ravni 14. stoletja, zakone, katere je potrebno spostovati in se jih drzati, ker obstajajo z razlogom, da je druzba organizirana.
Zdaj pa mi prosim razlozi, zakaj bi morali vsi mi legalni ekonomski migrantje biti solidarni z Ahmedi, ki so se presvercali preko cele Evrope, za to, da bodo cez 3 mesece, ko bodo ugotovili, da se jim jezika ne da nauciti, da sluzb, brez Svedscine ne morejo opravljati, ker nimajo izobrazbe, da je zima krepko mrzla, vsem prebivalcem Stockholma delali kraval v Rinkeby-ju, Husby-ju in Tensti?
In verjamem, da jih veliko pride z dobrim namenom in zaradi iskanja boljsega zivljenja, kot smo vsi legalni migranti, ampak 1-5% pa jih pride viset na socialno in delat kraval. In teh 1-5% se da zanemariti , ko lahko kontroliras priseljevanje, ampak ko ti pa pride 200k Ahmedov v 2 mesecih, je pa ze 1-10k takih, ki pridejo delat kraval. In zaradi teh 1-5% je cel vik in krik, ne zaradi ostalih 95%, problem pa nastane ko teh 95% sciti 5%, namesto, da bi jih sami obsodili.