Sušenje sadja v aparatu za sušenje

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Ima kdo kakšne izkušnje, kako se te stvarce obnesejo? Morda še, katerega priporočate?
Kako je z vitamini in minerali pri tem postopku? A se ohranijo?
 

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Se priporocam za kaksne bolj podrobne izkusnje in seveda "male tajne velikih majstora".
Katero napravo pa ima?
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Tud pri nas ga uporabljamo... Nobena umetnost, sadje očistiš, olupiš po želji, debelino krhjlov ravno tako prilagajaš, vedeti pa moraš, da ti jih kar fino skup potegne, tako da moraš pazit, da ne ješ ravno čipsa.

Drugače pa sušimo še kakšne gobice, zelišča, itd...

Za firmo, pa kasneje napišem, je pa tudi naša mašina že kar stara, je pa tista v ene štirih štukih...
 

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Koliko casa pa traja ena "runda"?
In pa a precej "usmradi" prostor v katerem je?
 

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
je pa tista v ene štirih štukih...

same here
zmaga.gif
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Sadje sigurno ne smrdi. Kakšne gobe bi pa znale. Vendar pri nas sušimo na podstrehi ali terasi.

Časovno, hmmm... Veš da nikoli nisem bil pozoren na to... Tud pri nas pustimo preko noči, pa je... Če ne pa še malo na prostem...
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
samo še sadje je dobro dobiti "čimbolj naravno"

Sicer pa mati šekar "klasično" na plehih v krušni peči. Res da niso tako lepi kot tisti posušeni na štrom, ampak po okusu so pa ravno tako za pojesti ali pa kak kompot za skuhat
 
Nazadnje urejeno: