Surround u taki sobi. A ma smisel?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Se strinjam, Infinity je za pogledat
zmaga.gif
vsaj zame boljša izbira v tem primeru..

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.897
113
Jaz imam HK 245 (jebat ga 255 še takrat ni bilo) in zvočnike HKTS11. 8-ke ti nebi proporočal, že zato ker je woofer 100w "tišji". Drugače pa sistem poje tak kot se šika. Včasih pri poslušanju techna bi si mogoče želel da malo bolj "sika" kar recimo Bose znajo dosti bolj. Sicer je to stvar okusa, ker sem bil navajen iz avtoradia da je vse piskalo in sikalo, basa pa bolj malo.
Pri drugi zvrsti glasbe pa je itak poezija. Basi so mehki, globoki, špilajo pa tako, da moram v vetrini vedno kozarce nazaj v kot tišat, ker sami naprej zlezejo.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
hehe se čisto strinjam. edino meni se zdi da harman kardon + infinity ne gre dobro skup za techno, ker so basi premehki. Kar pa je plus točka pri vsem ostalem. Jaz sem z omenjeno kombinacijo izredno zadovoljen, stala pa je 800€.

daj povej kak maš to z boljšo polovico rešeno ko stresaš vitrino. moja je ekstremno hi-fi unfriendly in si redko lahko dam duška
jezen.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Jaz pa mislim, da nima smisla metati jurja za sistem v taki sobi.

To je čisto zgrešeno razmišljanje!

Fora višjega zneska je v boljši kakovosti zvoka. In Surround sistem se začne od 1.000 EUR dalje (žal) vse ostalo so približki.

In v tem je ves keč. Razbija ti že sistem za 300 EUR v kompletu (z ojačevalcem) zvok pa....?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Žal to ne bo igralo dobro! Iz malega zvočnika še nikoli ni prišel ven 'velik' zvok!

Tako da...škoda vsakega eura za tak komplet!

Evo moj 'sistem':

Ojačevalec Yamaha, 7 kanalni, 110 W sinusa, 400 EUR v Mediamarktu

Prednja zvočnika Mission M32i
http://www.mimovrste.com/artikel/1210033919/par-zvocnikov-mission-m32i-bukev
(sam sem kupil preko bolhe, od enega ki uvaža iz Hrvašake, nove za (mislim da) 230 EUR

Center B&W (mislim da) CC5
Rabljen z bolhe za 200 EUR.

Bass Heco, 100 W, aktiven za 230 EUR, kupljen pri mimovrste
http://www.mimovrste.com/artikel/1780019935/nizkotonski-zvocnik-heco-victa-sub25a-bukev

Zadnja dva pa sem uporabil kar iz starega sistema (komplet vse v enem...podobno kot se ponuja tule preko linkov....katastrofa od zvoka ampak za zadaj, da malo šumi, je čisto OK).

Pa je stalo nekje 1.000 EUR, špila zadovoljivo - govorim za 'normalno' poslušanje/gledanje, kjer želiš imeti soliden zvok pri sobni jakosti. Bass pa tako...za kako muziko ni (čeprav se ga tudi uporablja) ampak za filme pa raztura....seka ko pri norcih (če je seveda želja)...hotel pa sem imeti direkten bas - torej zvočnik in ne bas refleksa (zvočnik ujet v škatli seka pa ven iz luknje...to sem že nekoč imel (za stereo) pa se skrije napram direktnemu sunku basa).

In če bi sam še enkrat kupoval...bi se poslužil podobne taktike...kupil ločeno, pa malo pogledal za boljšo a rabljeno robo (sploh zvočniki, ker pri teh starost ni pomembna...važno je kako igrajo).

LP

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.897
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
hehe se čisto strinjam. edino meni se zdi da harman kardon + infinity ne gre dobro skup za techno, ker so basi premehki. Kar pa je plus točka pri vsem ostalem. Jaz sem z omenjeno kombinacijo izredno zadovoljen, stala pa je 800€.

daj povej kak maš to z boljšo polovico rešeno ko stresaš vitrino. moja je ekstremno hi-fi unfriendly in si redko lahko dam duška
jezen.gif

Glede techna in tranca si privoščim ko sem sam doma. Drugače si pa še ona sama navije da buta, še posebej če sesa, briše prah... Samo takrat se pač vrti kak Plestenjak, Svizec turdo mix itd..
smirk-1.gif

Potem pa sem pogruntal, da je najbolje če mešane gor namečem, potem se ji pa itak ne da neprej šaltat
evil.gif
Sicer si še zdaj lahko privoščima, ko bo pa bebica skakla po stanovanju pa bo to malo bolj okrnjeno.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
V tem primeru pravzaprav sploh ni važno koliko denarja bo vtaknil v sistem. Lahko vrže tudi pet jurjev. Pravega surround efekta pa zaradi oblike sobe in razporeditve pohištva gledalec ne bo občutil.
Je pa res, da ponavadi dražje zadeve bolje špilajo, nujno pa sploh ne.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
mah saj surround efekt je za moje pojme postarnska zadeva (to so itak samo efekti v majhnih segmentih filma)....bolj je važno da imaš zvok kot celoto na nivoju.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Kokr kol vseeno bi mu priporočal bolj konkretne prednje HI-FI zvočnike
smirk-1.gif
Mam tako varjanto od Infinity-a in igra zelo dobro, čepra je receiver povprečen (oz kr preslab).

Da nimaš samo za surround ampak tut za muzko poslušat
smirk-1.gif

Sej sploh ne rabiš tolk več dat, ampka če bi šel 200eur čez pa tut ne bo katastrofa, ker tako zadevo lih ne kupuješ vsako leto..

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Kokr kol vseeno bi mu priporočal bolj konkretne prednje HI-FI zvočnike
smirk-1.gif
ne teh malih kišt.

se strinjam!

Problem je le ta, če jih ima kam postavit.

Jaz zase nisem iskal nekaj 'hudega' ker mi je bilo važno zgolj da (v stereo načinu) nekaj igra. Za konkretno poslušanje imam sam svoj ločen stereo sistem
grims-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
A za konkretno poslušanje je tisti 'stereo' desno spodaj na sliki ?
evil.gif

P.S.
Vsaj tepih bi lahko zamenju
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.897
113
Eh... nima se smisla ubadat s tem, da imaš sprednje stereo zvočnike konkretnega formata. Iz lastnih izkušenj povem da lahko 5.1 sistem igra pravtako dobro. Recimo za poslušanje muzike uporabim program Prologic II Music, ali pa logic 7. Tukaj procesor razdeli glavni vokal na center, ostale zvoke levo-desno, back vokale na zadnje pare itd. Tako je zvočni spekter za moje pojme lepši kot pri stereu. Sam imam doma še vedno star stereo sistem še iz študentskih let, pa ga niti povoham več ne, čeprav je za tisto obdobje bil kar soliden sistem.
Tako da če ima kdo slučajno prostorske probleme, ali pa žensko (kot npr jaz), ki gleda kaj je lepše in ne kaj je boljše, lahko brez skrbi nabavite kak lep 5.1 komplet, in boste z njim pravtako z veseljem poslušali svojo priljubljeno kompilacijo.

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.897
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Aja..še to, ko smo ravno pri kompletih (pa ker sem se spomnil od koga imam bass za stereo).

Poglej za System Audio (SA)..prodaje Vklop (v Lj, poleg stavbe Delo):

http://www.vklop-ubiq.com/

Skoraj prepričan sem da v tej trgovini ne najdeš niti enega visokotonca za 1000 eur, kaj šele cel komplet.