Strošek reševanja?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
resno te sprašujem koliko dobijo otroci tistih ki so kakorkoli izgubili enega starša? A gre vlada za kakega takega otroka spreminjat proračunske postavke na enem linku na 24 ur piše da se gre za 30 evrov enkratne pomoči pol pa še ostalo! Mislim popolnoma resno!

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Sedaj si iz "koliko stane reševanje" prešel v "koliko dobijo drugi".
Pri prvem si izpadel čudak, pa boš na drugo frulico piskal? Očitno misliš, da se ta tema nahaja v forumu "politika".

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne podatek da so dobili pomoč sem dobil iz linka si nisem mislil da so kaj takega sposobni še vedno me v prvi vrsti zanima koliko je stalo in zate sem zato čudak? Sem čuden ker me to zanima? Še vedno mi nisi odgvoril kaj so oni ko so se s kanuji zapeljali čez za tebe heroji če sem že jaz čudak?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kar se je zgodilo je nesreča, ki je verjetno res posledica nepremišljenosti a zavedati se je potrebno, da je umrlo 13 ljudi in to predvsem takih, ki so v svojem lokalnem okolju očitno veliko naredili in so bili spoštovani. To, da je bil to tragičen dogodek ne le na nivoju Slo so potrdile mnoge tuje agencije, ki so novico o tragediji postavile na prvo stran.

Če bi o vsakem ponesrečenem/izgubljenem/..., za katerim se sprože S&R premišljevali ali je čudak ali je heroj ali je mamilaš ali je dedek ali je črnec ali je slovenec potem nobene akcije ne bi bilo in prostovoljcev ne bi bilo. Ti veš, da je veliko akcij sproženih za iskanje samomorilcev oz. potencialnih samomorilcev, starejših senilnih oseb, oseb v trenutni duševni stiski, nepremišljenih in neopremljenih planincev, ipd... ? Pa misliš, da se pri njih premišljuje o akciji - med njimi in med ponesrečenimi na blanci ni nobene razlike!? So objavljeni stroški pri takih primerih? Koliko pa ti, ki si tu najbolj glasen sploh poznaš primerov?

In ja... za mene in za večino ljudi okoli mene je razmišljanje kot ga imaš ti čudaško. In morda nisi čuden, ker te to zanima. Čuden si, ker te moti, da ni bilo javno objavljeno oz. si čuden, da te stroški kot taki motijo. 8.6. je bila iskalna akcija v LJ, 26.6. je bila iskalna akcija ob Savi (LJ); 4.7.-7.7. je bila akcija pri Blanci, 25.7. je bila iskalna akcija pri Vodicah... daj pošči stroške vseh. Pri tisti ob Savi bi ti verjetno poslal račun na Poljsko, saj se je utopil mlad poljak, ki je šel plavati v Savo (kljub temu, da ne zna plavati). Pri tisti 8.6. bi ti verjetno izstavil račun španki, ki je trenutno "na gostovanju" v LJ azilnem domu!? Za akcijo pri Blanci bi ti očitno izstavil račun 13 družinam, ki so že tako ali tako izgubile največ.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Lepo napisano.

off topic... Nekaterim besede prihajajo iz srca, drugim pa iz avatarja...

lp,
Mpix

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
A to koliko bo šlo za 35m dolgo ladjo pa je lahko javni podatek? A to koliko je stalo reševanje maldih belgijce ki so odšli v planine in so vsi preživeli pa so lahko izstavili račun ? Gre se zato da sve obravnavajo enako se ti ne zdi ali vse plača država al pa krivci! v lokalne okolju so veliko naredili in bili spoštovani to je tvoj stavek si hotel s tem reči da so pol oni nad zakonom in lahko delajo kar jim paše? Ko jaz naredim prekršek za to plačam npr. kršim nek predpis, ki je določen z zakonom kaj pa so ti ljudje da se lahko vozijo po gradbišču, ki je označeno in z gibanjem omejeno? To je pa dobro ker so pač lokalni veljaki? Se pravi da če si veljak lahko tut nekoga ubiješ in je to dobro ker si pač v preteklosti nekaj naredil za okolje in si spoštovana oseba? Zakaj sploh taka debata proti meni če so me zanimali samo stroški in zato sem čuden
confused-1.gif
? Kar pa se tiče tujih agencij ko so vse postavile na prvo stran se tut lahko objavi kaj pa ko tuje agencije poročajo o visoki inflaciji v slo takrat pa o tem ni potrebno poročati?

Aja tu pa so stroški reševanja !

Glede na vodenje intervencije preko pristojnih državnih organov na regijski ravni je treba povrniti dejanske stroške posameznih reševalnih služb, ki delujejo prostovoljno. Tako znašajo stroški prevozov na kraj nesreče za potapljače 5.181,11 EUR, za kinologe 1.480,00 EUR in za reševalce z raftingi 267,14 EUR. Z upoštevanjem stroškov jamarjev, gorskih reševalcev in dveh gasilskih društev izven Posavja znašajo ti stroški skupno 7.822,60 EUR, stroški prehrane za reševalce v času intervencije 6.924,40 EUR in vrednost poškodovane ali obrabljene potapljaške opreme zaradi zahtevnega terena 14.000,00 EUR.

Toliko so stroški!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa moje vprašanje niti malo ni povezano z simpatičnim dekletom na levi strani ampak prihaja iz razuma! Nisem proti reševanju zanimalo me je koliko bo to stalo! Ti si pa odgovori na vprašanje če otrok nekoga ki je imel plače 4,300 evrov potrebuje kakšno pomoč! Pa to plačo je dobival vrsto let? Kaj pa otrok nekoga ki imata starša oba skupaj 900 evrov prihodkov a mu vlada prerazporeja sredstva?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tis in pa megapixl a mi lahko eden od vaju pove kaj je narobeče me zanima strošek reševanja? Kot davkoplačevalec ima dostop do informacij javnega značaja ali ne?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne vem če so imeli kaj pod palcem saj bodo vsi dobili državne pomoči! Sej če pa malo pomisliš z 4300 evri plače si pač v naši državi ne moreš kaj privarčevati!
Poleg tega so me pa zanimali strški samo zato ker sem tako ali tako vedel kdo bo to plačal in sem hotel samo vedet koliko bo naneslo.

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Aja tu pa so stroški reševanja !

Glede na vodenje intervencije preko pristojnih državnih organov na regijski ravni je treba povrniti dejanske stroške posameznih reševalnih služb, ki delujejo prostovoljno. Tako znašajo stroški prevozov na kraj nesreče za potapljače 5.181,11 EUR, za kinologe 1.480,00 EUR in za reševalce z raftingi 267,14 EUR. Z upoštevanjem stroškov jamarjev, gorskih reševalcev in dveh gasilskih društev izven Posavja znašajo ti stroški skupno 7.822,60 EUR, stroški prehrane za reševalce v času intervencije 6.924,40 EUR in vrednost poškodovane ali obrabljene potapljaške opreme zaradi zahtevnega terena 14.000,00 EUR.

Toliko so stroški!

Že na začetku sem napisal, da se stroški ne dajo opredeliti, ker delajo prostovoljci. In to, da država njim stroškov ne povrne še ne pomeni, da stroškov ni. A je tebi to morda vsaj malo jasno? Tako so stroški, katere si napisal ti v resnici le delček realnih stroškov. Pa še celo helikopter, ki te je na začetku tako zelo motil si izpustil. Tako, da
hysterical-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
tis in pa megapixl a mi lahko eden od vaju pove kaj je narobeče me zanima strošek reševanja? Kot davkoplačevalec ima dostop do informacij javnega značaja ali ne?

Ma ti si mal
bonk.gif

Davkoplačevalec si res. Toda iz tvojih postov je razvidno, da te prav pri tej akciji stroški motijo (ne le zanimajo) zaradi meni in verjetno tudi ostalim neznanih razlogov. Si pač diskriminatoren. Če te že zanimajo stroški za te osebe - potem bi te morali tudi za vse ostalo (če je povod res nadzor kam gre tvoj denar
hysterical-1.gif
).

Me zanima, če te res vedno zanima kam gre tvojih 0,05€ oz. manj kot si ti kot davkoplačevalec plačal za tole akcijo.

Kaj ima naslovna tema veze z bojno ladjo pa tudi ne vem. Kot sem že dajal - politiko mešaš tja, kamor ne paše.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sem namerno izpusti vir ker sem vedel da se boš spotaknil omenjenih stvareh, ki jih ni
vir Svetovalec za odnose z javnostmi
Kabinet predsednika Vlade RS
Ime in priimek bom zaenkrat še izpustil!

Še vedno pa mi nisi odgovoril na postavljeno vprašanje ali imam kot davkoplačevalec pravico do podatkov javnega značaja?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Malo si čuden... ti - davkoplačevalec.
Do informacij javnega značaja imajo pravico dostopati vsi - tudi tisti, ki niso davkoplačevalci. Pokukaj v zakon. In, ko boš že pokukal v zakon boš opazil, da morajo vsi javni organi objaviti le katalog javnih informacij niso pa dolžni teh informacij javno objavljati sami od sebe.

To je osnovni problem, ki ga ti izpostavljaš v tem postu (če si morda že pozabil). In očitno sistem informacij javnega značaja dobro deluje, saj so ti odgovorili precej pred rokom, ki ga določa zakon.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj zato pa me zanima koliko je stalo reševanje če kdo ve to je bilo moje vprašanje to je javni podatek ali ni? Pa dea se ne boš preveč mučil in zato moral prebrati zako ti jaz povem da je! Kaj je pa narobe če hočem vedet koliko je reševanje stalo?
Davek se plača ob vsakem nakupu tako da...za to ne rabiš brati zakona.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
ne vem če so imeli kaj pod palcem saj bodo vsi dobili državne pomoči! Sej če pa malo pomisliš z 4300 evri plače si pač v naši državi ne moreš kaj privarčevati!

Vsi ponesrečenci niso imeli bajnih plač, tako da ni potrebno posploševanje.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.581
4.513
113
49
Na sončni strani ALP
Samo moje nestrokovno mnenje in razmišljanje na glas...
17758-icon_confused.gif

Po vsaki intervenci se naredi analiza in tam se po navadi ovrednoti tudi strošek intervencije. Večina služb ima verjetno cenik
kateri zajema od vrednosti ure za različne reševalce, do cene uporabljene opreme. Po intervenciji se potegne črta, zberejo
podatki in se na takšen način dobi strošek intervencije.
rolleyes-1.gif

Kot je že bilo pisano so bili reševalci tudi prostovolci, ki ne dobijo nobenega plačila (razen refundacije zaradi odhoda iz dela),
profesionalci pa itaq dobijo plačo in je bilo to v službenem roku. Zato je po moje strošek intervencije samo informativen. V
primeru malomarnosti, pa bi se lahko ta strošek zaračunal reševancu (primer v tujini: reševanje iz gor zaradi neprimerne opreme).

Kam gre denar namenjen omenjeni reševalni akciji pa tudi mene zanima. Verjetno gre nekaj družinam ponesrečenih, nekaj
dobi občina (mogoče CZ) za stroške hrane in pijače reševalcev, del pa mogoče potegne še kakšen veljak?!
10.gif

Ali pa je tu vključen tudi strošek medalj, ki so jih potalali?!
tongue-1.gif

crazy1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Saj ne vem kam naj postavim pa bom kar tu ko jih največ sodeluje!
Torej malo sem bil na morju pa ne najdem nikjer podatka koliko je stalo reševanje 13 "samomorilcev" , ki so jih reševali pri Blanci? Vsak podatek zelo hitro pride v javnost npr. požar gum ki je bil naj bi samo strošek gašenja znašal 200.000 evrov kaj je pa ko so reševali politične veljake koliko je državo stalo to je bil kje podatek al bo najbolje vprašanje posredovati na vlado RS?

Vaginko... še enkrat poglej svoj uvodni post in svoje zadnje... kako se ven vlečeš. Dobro, da ni dosti takih kot si ti. [selfcensored].