Strešni kovček

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
No, če sem prav videl, je thule edini, ki je kar poletel dol, ker pritrditev na avto ni vzdržala. Pač davek na simple zapenjanje. Če pa bi vzdržala, pa bi ga odprlo kot konzervo. Se vidi na 60% filma.
Ne vem, če so modeli še enaki, ker je test star. Mislim, da so glede trdnosti daleč spredaj bili kovčki montana, ki jih je nekdaj delal nekdo v SLO iz poliestra. Sem imel nekajkrat sposojenega. Samo glede oblike pa tisti kovček ni bil pretirano uporaben, imel pa je tudi veliko lastno maso.

Če dobro pogledaš na njihovi strani retest iz leta 2007 vodiš, da so pri RThuleju napake odpravili (in kufer ostane na strehi in zdrži), pri še eni formi deloma, pri eni pa sploh ne.
Če bi bili pri Montani resni, bi že poskrbeli, da ADAC tudi njihov kufer vključi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kolikor sem zasledil, se je Thule pritožil in dokazal(?) neko napako pri preskusu oz. montaži - čeprav temu nisem prev podrobno sledil.

Ne, Thule je popravil dizajn pritrditve in pri ponovnem testu leto kasneje je bilo vse OK.

Sicer pa je nujno vse stvari v kovčku z gurtnami zategnit, ker noben kovček ne bo zdržal da ga dile ne prebijeo. Zato tudi vsi kovčki imajo gurtne zraven (ali pa drug sistem za pripenjanje)

Nazadnje urejeno:

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Ne razumem kaj se tolko palite vsi na Thule. Po testih ga Kamei Corvara gladko poseka, ima boljši (hitrejši in enostavnejši) način pritrditve na streho, pa še cenejši je za povrh.

Je pa po tistem testu od ADAC Thule res popravil napako in test prestal zaprt, še vedno pa je skupna ocena za Kamei bila boljša.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Jaz kovček imam in me to pravzaprav ne zanima. Ko sem ga kupoval, sem gledal tudi thule, ampak v eni od trgovin v Mb se prodajalcu ni ljubilo vstati od mize in mi malo bolj podrobno pokazati nekaj razstavljenih modelov kovčkov, pa ga pač nisem kupil. Če pa naj sam gledam prospekte, potem pa kupim preko net-a.
Montane tudi nisem iskal, ker mi je sposojena imela premalo prostornino. Je pa kovček trden. Vprašanje pa je, če v Nemčiji prodajo tako veliko (če sploh kaj prodajo), da bi jih adac vzel na test. Ali se AM prodaja v Nemčiji?

touran

Pripravnik
6. sep 2007
77
0
6
52
ljubljana
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Ne razumem kaj se tolko palite vsi na Thule. Po testih ga Kamei Corvara gladko poseka, ima boljši (hitrejši in enostavnejši) način pritrditve na streho, pa še cenejši je za povrh.

Je pa po tistem testu od ADAC Thule res popravil napako in test prestal zaprt, še vedno pa je skupna ocena za Kamei bila boljša.

se popolnoma strinjam s teboj vsi poznajo samo thule potem se pa vse neha pa še toliko znamk je. Kamei recimo dela kovčke za mb in vw. Atera strešne nosilce za vw. ... Montblanc za Hyundai ipd.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
ksz...

Katera firma je sedaj aktualna za izposoja strešnih kovčkov + nosilcev, preferirano MB ali okolica?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Ne vem, če so modeli še enaki, ker je test star. Mislim, da so glede trdnosti daleč spredaj bili kovčki montana, ki jih je nekdaj delal nekdo v SLO iz poliestra. Sem imel nekajkrat sposojenega. Samo glede oblike pa tisti kovček ni bil pretirano uporaben, imel pa je tudi veliko lastno maso.

Vidali jih dela. Mi imamo Montano 600 redno v uporabi od leta 1996 parkrat letno (nekajkrat je bila celo po kakšne pol leta na avtu če ne še več)pa je do danes praktično enaka, če izvzamem praske, ki jih nabereš skozi desetletja. Še barva ni nič zbledela. Zelo priporočam. Najvišja hitrost pri max naloženosti = cca.185-190 po števcu, vse brez problema.

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
728
75
28
Če dobro pogledaš na njihovi strani retest iz leta 2007 vodiš, da so pri RThuleju napake odpravili (in kufer ostane na strehi in zdrži), pri še eni formi deloma, pri eni pa sploh ne.
Če bi bili pri Montani resni, bi že poskrbeli, da ADAC tudi njihov kufer vključi.

Glede montane in testov: Neodvisno od tega da imam montano že dolga leta - tudi to ta novejšo obliko X - in da je iz armiranega poliestra, neobčutljiva na težo in zgibanje..zadeva je top za dober denar...
No zdaj pa k testom, Dušan Vidali bi to dal v test že davno če ni bi bilo potrebno vložiti kar konkreten kupček denarja za te certifikate - kar pa se enostavno ne izide..tisti ki poznajo montano vedo da je top, njemu je pa core biznis drugje (jadrnice in plovila) in enostavno ni matematike..zato ni teh testov in certifikatov..poseka pa pomojem vecino... - je pa res da ni fensi šmensi ključavnic pa zapenjanja etc etc...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
Ga ni plastičnega kufra ki bi zdržal več od montane. Ni teorije. Da montano spredaj odpre kot plastiko more pomojem svinčene palce vozit in ne prtlage. Saj že ko pokrov odpreš na plastičarju ali pa Montani ti je vse jasno. Ko ma plastiačr na enem delu do konca odprtega, na drugem je pa še zaprt od zvijanja.

darjan ti rabiš za volta nosilce? Kr pozabi to idejo. Še kupit jih nimaš kje, kaj šele, da bi jih rental.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Ne, za P308. Volt ni ekonomičen za dolge poti, oz se bolj splača običen ICE, bencinar.

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.868
113
Ti je že hondi enkrat napisal da tole odpiranje od spredaj je neumnost, ne vem zakaj bi sploh to počel. To da se pokrov kufra ne zvija po dolžini ni nobena funkcija, ki bi imela kakršnokoli prednost razen pri tem kar opisuješ - odpiranje od spredaj ali zadaj z eno roko. Raje naštej minuse, torej, ključavnice, zapiranje, odpiranje samo na eni strani, teža in montaža. Saj ne rečem, odličen kufer, ampak to ne pomeni, da ni na trgu kopice kufrov z boljšimi rešitvami. Ne vozimo vsi kufra celo leto na strehi, kdaj sem ga tudi že 3x na teden natikal in snemal. In vsakič porabil 5 minut. Montano bi imel celo leto na strehi, ker jo rabim od decembra do februarja 10x in julija in avgusta 10x).

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Ja pa saj za montažo montane porabiš borih 5min, saj jo samo natakneš na nosilce in zašraufaš tistih 8 šraufov, res not a big deal. Pa če jo lahko jaz sam zmonitram pa prenašam naokoli (in to 600tko, ki ni najmanjša od montan) pa sem daleč od najmočnejših ljudi (beri - sem suh, da se lahko za kandelabr skrijem), potem ni vrag, da lahko skorda vsak sam to zmontira v povsem sprejemljivem času (res pa je zadeva lažje izvedljiva v kolikor imaš še kak par rok za pomagat zraven). Odpiranje na eni strani meni ne predstavlja minusa, enako ne vem kaj te moti pri ključavnici, meni je po 22ih letih uporabe še vedno povsem ok. Tile minusi so torej zelo relativni.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
moti ga, ker je ključavnica slovenske izdelave in ne hi tech švedske.
To za odpiranje pokrova je primer trdnosti. Ker tista vigi vagi zvijajoča se plastika ni nikoli bolj varna kot poliester. Torej bo plastika prej odletela z strehe pri trku če je že nekdo prej varnost not pripeljal v debato. Oziroma montana drži obliko tudi odprta nezmontirana na streho. Kateri od plastičnih kovčkov to zmore? Ko bo nekaj neprivezanega od zadaj priletelo v sprednji del pokrova (smučke) kje bo prej ven pogledalo? Pri plastiki, ki niti sebe ni sposobna v obliki držat ali pri nekaj mm debelem poliestru.
Kje je problem v odpiranju? obrneš ključ, potisneš zapah za 3cm nazaj in dvigneš pokrov. Res podvig ki ti vzame pol dneva. Ne samo en minus, kar tri minuse si zasluži zaradi tega.
Odpiranje levo in desno. Ok praktično na 90 in več širokih kovčkih. To se večina poliesterskih širokih tak široki odpirajo od zadaj. In je dostop od leve ali desne. Pri ožjih ki so montirani na eno stran strehe pa dvostransko odpiranje ne prinese neke prednosti.
Glede teže. brez problema jo sam nesem po lojtri dol. Res je plastična lažja. Ampak tudi montana ni nevem kaj. Če pa ded tistih par kil nemore nest pa itak ni ded.
Pritrjevanje kot je Matey napisal, 8 šraufov za zategnit. In na koncu je na dnu 2x1cm bunkica. Ali pa pri thutelu tisti knof in vodila ki vzame četrt volumna truge.

Me zanima če bi pa thule nardil tak kovček ali bi vam enim špricalo od sile kak je oh in ah.

Drugače pa si malo poglejte cene surfbox in packline poliesterskih kovčkov. Pa bote vidli, da je Montana v bistvu še preveč poceni.
Tisti ki je nimate jo šimfate zgolj zaradi nepoznavanja, tisti ki jo ima pa plastike ne da več na streho. Meni tudi vsak razloži kaj te nisn raje Thuleta vzel za 380€ kot neko Montano 600x za 300.

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.868
113
A ti kupiš pol železno kolo namesto aluminija ali karbona ker če se slučajno skantaš v zid bo prej ostal cel? Približno taka je prednost poliestrskega pokrova v primerjavi s plastičnim.

Ne da se mi kregat, vtaknil sem se v to tvoje odpiranje od spredaj da se pokrov ne zvije ki je iz riti potegnjen argument. Nekako ni normalno da človek spleza na prednjo sajbo in s prednje strani vtika karkoli v montano. Pa z zadnje tudi ne.

Ne nic od tega kar si nastel ni problem delat. Obstajajo pa boljše rešitve. Nikjer nisem napisal da je montana shit.