Strešni kovček

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
bo treba it na smučanje za en teden s familijo (jst pa 3 babe
grin1.gif

ima kdo kake izkušnje z:
Helios 480
Autoboxx 430
Pre 430

a se še kje da dobit kaj cenejšega?
grims-1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
"V poslovnih enotah AMZS Ljubljana, Celje, Kranj, Koper, Maribor, Kočevje in Otočec lahko najamete avtomobilski strešni kovček (montano). Dnevna najemnina je 4,17 EUR (999,30 SIT), za podrobnejše informacije o rezervaciji in plačilu varščine pokličite našo poslovno enoto."

4,17x 11= 45,87 €
znese že kar tretino cene teh kar gledam. . .
zna mi priti prav tudi kdaj poleti, za kampiranje, pa pozimi večkrat za enodnevne izlete po bližnjih in daljnih smučiščih. . .
ne vem, sem sicer razmišljal, da bi si ga sposodil, po drugi strani, pa bi ga bilo fajn imet.

bi thule, brez skrbi
grin1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.123
113
Probaj poiskat kovček Transcon, Kranjskega proizvajalca. Cene so okoli 100€ ali malo manj. Kopija Thule. Zelo dobri! Jaz ga imam preizkušenega, slike pri avtu.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Če ga potrebuješ in ga imaš prostor skladiščit, ga le kupi. Velikokrat pride prav, kot si že sam ugotovil.

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Jaz bi se pri teh možnih izbirah posvetil predvsem sistemu montaže na avtomobil. Naj bo čim bolj enostavna, saj v nasprotnem izgubiš preveč živcev. Navedel si tudi, da boš kovček uporabljal tudi za enodnevne smučarije. Že tako je zoprno montirat kovček samo za en dan, če je pa še montaža dolgotrajna in tečna, potem boš hitro pristal pri basanju opreme v prtljažnik, kovček pa bo obstal lepo v garaži.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Varianta je tudi, da kovček lepo zmontiraš na prečke in ga nikoli več ne jemlješ dol. Vsaj tako sem jaz naredil. Imam relativno poceni kovček, kjer montaža traja gotovo 5 minut. Enkrat zmontiral, sedaj pa ga imam na prečkah in ga vržem na sanke, zapnem nosilce in gremo. Vzame dobro minuto, da ga prinesem iz sosednjega prostora in zapnem v garaži. Če sem sam, moram malo bolj poprijeti, žena sama to ne bi mogla narediti. Kako se montira kovček, mi je torej nepomembno. So pa pred leti neki testi pokazali, da ima preprosta montaža tudi neke slabosti v preprosti "demontaži" ob blagi nesreči.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Jaz sem si jih vednos posojal, prosjačil in fehtal, letos sem se pa razjezil in kupil Thule atlantis 600. Ker če si izračunaš, da vsako leto plačaš po 50 eur, se računica hitro pogliha. Sploh pa moraš vedet, da bi ga včasih potreboval, in ker ga ni pri hiši, in če sposoja res ni nujna, potem vedno na silo tlačiš stvari na sedeže, pod noge, ker ti je pač škoda si ga sposojat. Tako pa si ga namontiraš res kdaj ti paše.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Citat:
Uporabnik ojanez pravi:
Jaz bi se pri teh možnih izbirah posvetil predvsem sistemu montaže na avtomobil. Naj bo čim bolj enostavna, saj v nasprotnem izgubiš preveč živcev. Navedel si tudi, da boš kovček uporabljal tudi za enodnevne smučarije. Že tako je zoprno montirat kovček samo za en dan, če je pa še montaža dolgotrajna in tečna, potem boš hitro pristal pri basanju opreme v prtljažnik, kovček pa bo obstal lepo v garaži.

Thule kovček se zmontira v 1 minuti, ker tisti mehanizem samo ročno (brez orodja) priviješ. Simpl kot pasulj.

Nazadnje urejeno:

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Sploh ne razmišljaj o plastičnih škatlicah za na streho.
Ali se stegni pošteno in fensi in kupi Thule, ali pa pokaži 150€ in nabavi Montano 600 .
Jaz sem kupil rabljeno pred par leti za ene 100€, še danes je ista. Enkrat sem se peljal po cesti Razdrto - Ajdovščina, jaz ene 90 kmh, burja po semaforjih 162 kmh, vse BP.
Zmontirana je na Thulejevih prečkah, ko je ne rabim samo vse skupaj s prečkami snamem iz vzdolžnih sani, kar je cca 5 minut dela. Za dajat prečke (s kovčkom) na nosilce gor/dol ne rabiš orodja, samo ključ.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Hvala, je pomagal filmčk, kjer se je lepo videlo kako iz čip plastik fantastik kovčka smučke letijo
crazy1.gif

Montana, Thule, je verjetno drug material kot pa na začetku navedene tri firme?
Potem je verjetno bolje kot zgoraj tri naštete čip variante kupit kaj takega:

Stresni-kovcek_4ab485412274f.jpg

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
No, če sem prav videl, je thule edini, ki je kar poletel dol, ker pritrditev na avto ni vzdržala. Pač davek na simple zapenjanje. Če pa bi vzdržala, pa bi ga odprlo kot konzervo. Se vidi na 60% filma.
Ne vem, če so modeli še enaki, ker je test star. Mislim, da so glede trdnosti daleč spredaj bili kovčki montana, ki jih je nekdaj delal nekdo v SLO iz poliestra. Sem imel nekajkrat sposojenega. Samo glede oblike pa tisti kovček ni bil pretirano uporaben, imel pa je tudi veliko lastno maso.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dela jih en iz domzal. pozabil priimek. je pa tam na ljubljanski..od ac imperla proti centru an levi.

imel montano, naložil not 100kg in je zdržala tui 150 na uro.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Po crash testu so vse kible zanič, pa naj smučke "prederejo" plastiko, ali pa kar cel kovček odleti iz strehe. V vseh primerih lahko kovček zabrišeš v smeti. Sicer me je presenitilo da Thule odleti iz strehe, ker se mi vizuelno zdi ta mehanizem kar robusten v primerjavi z okovjem ki sem jih videl pri ostalih proizvajalcih. No treba je vedet, da je posnetek star 3-4 leta, in je lahko mehanizem v tem času doživel kakšno modifikacijo. Sicer pa ima večina teh kovčkov deklarirano max speed 130km/h. Tako da za vsakodnevno uporabo ni skrbi. Vseeno se mi zdi ta patent zelo uporaben napram konkurenci.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.123
113
Kakorkoli, vedno obremenite streho avtomobila samo toliko, kolikor je dovoljeno, drugače se pri vseh parametrih vožnje to pozna.

Smučke in podobni ostri predmeti pa lahko prebijejo to abs plastiko tudi pri zelo močnem zaviranju, ne samo pri nesreči. Jaz dajem takšne zadeve v torbe, ki so zelo poceni, le-te pa ne bodo prebile kovčka.

Za moj avto je deklarirano samo 70kg, kovček in prečki zneseta skupaj 20. 50 jih imaš pa mimogrede zmetanih v 400l prostornine...

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Pa sej je iz testa lepo razvidno, da leta 2006 dobili -, leta pa je bil kovček ocenjen kot dober, kar pa je bila od teh treh testiranih kovčkov najboljša ocena.

Sicer pa v Thuleju priložijo gurtne, hakli so not in posebaj priporočajo, da se smučarska oprema priveže oziroma pritrdi. Kako je drugje, bi težko govoril, za tule vem iz prve roke.

Nazadnje urejeno: