Prvič v živo doživel odprt strešni kovček na avtocesti.
Pri zapiranju prehitevalnega pasu skoči predme Passat (slovenska registracija) z rahlo nezdravo varnostno razdaljo. Ker je avto zelo blizu pred mano, vidim da ima nek zelo aerodinamičen kovček (precej položno se spušča na zadnjem delu), nakar mi pade na pamet, mogoče ima celo narobe obrnjen kovček (in to celo omenim ženi poleg).
Par sto metrov naprej avtomobili zavirajo in vijugajo, tudi jaz se komajda izognem zavirajočim se avtomobilom, ter vsemu na avtocesti. Na sredi avtoceste (na črti med voznim in prehitevalnim pasom) leži velik kos plastike, ter nekaj majhnih kosov po avtocesti. Prva misel je bila, prometna nesreča, v parih trenutkih pa zložim sliko skupaj.
Med vožnjo je temu Pasatu odprlo kovček, odtrgalo zgornji pokrov in razmetalo stvari po avtocesti. Kakšnih 100 metrov naprej, je ob strani na odstavnem pasu parkiran Passat, ki ima polovični kovček na strehi (spodnja polovica), ter nekaj prtljage.
Tako da ja, ni povsem nedolžna zadeva tak strešni kovček. Do sedaj nisem, v bodoče pa zna iti kakšna gurnta naokoli mojega.