Število mrtvih na slovenskih cestah

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:

Če je iz slovenske zavil desno je vse jasno, če je pa po tivolski prpelu tko kt piše je mogu it pa izredno hitr ker drgač ni varjante da te tkole odnese.

..ja lahko da je iz Tivolske, samo ne vem kako je potem robnik zadel??, skratka full čudno je zgledalo, ampak sej vemo kako je pri nesreči. Razbit avto je bil na pločniku 20m od ovinka proti železniški, potem tisti ovinek iz smeri slovenske ni bil prevozen ker je bilo pol semaforja in razitin tam raztresenih ipd....ma grozno v glavnem...če je pa iz Tivolske prigonil...je pa kot kaže direkt v semafor in tisto punco letel..

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Mah takega clovek aki naredi tako pi*darijo nebo nobena kazen izucila, razn ce bi vedu da bo za prehitro voznjo dobil metek v glavo.

Tud to da sta bili notr 2 24letnici in sta bebcu pustila da je tolk gonil pove da so bili vsi notri istega misljenja vrjetno.
To so ljudje k bo sel peljati na blef cez rdeco, zarad adrenalina.
Motorist cestnega motorja se ve da hoce to hitrost ki jo tak motor daje, izkoristit nasplosno in je tudi logicno da nebo skoz na dirkaliscih.

Sam vecja kontrola. Ker neko ucenje kaj se mora in kako biti je po vecini tudi brezveze, kajti tudi v osnovni soli te ne ucijo kradt, bit baraba ,kriminalc itd, pa taki ljudje vseeno obstajajo oziroma jih je kr veliki procent.

collateral damage

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.428
113
ja pripeljal naj bi po tivolski, prehiteval kolono po pasu za zavijanje levo, natopa zavil pred kolono in takrat naj bi ga zaneslo.

@exhair ti si bedak. Res. Sem mislim da ti tega nikoli ne bom napisal ampak dans ti morem. Ti ki si tako bister in bi spreminjal zakonodajo, ucil folk vozit in ostalim ocital napake, verjetno nisi pomislil, da policija pocne se kaj drugega kot nadzira promet in da niso vsa vozila modro bela. Zdej ko bos to sposoben dojet, bos morda razumel tudi zakaj se ni nihce zapodil za njima in zakaj sem tule gor napisal kaj sta pocela. Napisal sem zato, da bi folk videl, da so nekateri tako zelo zabiti, da vidijo kaj se je zgodilo enemu zaradi prehitre voznje, nato pa sami pocnejo isto. Kot da ne bi videli kam to pripelje.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Res ne vem, kaj vas za vse ponucajo. Če delate več stvari hkrati, imaš opravičilo, da lahko en dela in gon naprej mimo vas.
confused-1.gif
Ko ga je kolega vprašal, oz mu je namignil za incident v križišču, ni hotel nič slišat.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.428
113
tistega s priseskom nisem razumel ampak ok. Ostalo pa si verjetno dojel kar sem hotel povedat. Ce nisi pac nisi.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Sam tam pri Šenčurju je baje 40 skoraj 2km do priključka na cesto Brnik-Kranj mar ne? Celo pot je kao omejitev 40? Tam se da komot voziti 70-80....pa nikjer ni nobene duše.

Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pojdi se že zdraviti prosim, pa vrni vozniško. A si težak nakladač, ali pa totalno nesposoben voznik in komaj čakam, da ti nabijejo pike, da ti odvzamejo vozniško in še avto čimprej. Ker koliko ti "pišeš" tukaj po forumu o storjenih prekrških, še nihče ni.

Mahoney: odvzemite mu že avto, preden bo storil kako hudo prometno.

Torej, da povzamemo, malcom pelje na AC 190 ali 200, ti pa bi peljal kar 70 ali 80 na 40

njegova prekoračitev 50%, na 2 pasovni cesti z odstavnim pasom, in nadpovprečno širokimi voznimi pasovi, ti pa bi prekoračil hitrost za 75%-100%, ker tam se pač tebi zdi butasta omejitev

ti pa si pravi pacijent
bonk.gif

Povej mi, kdo prej umre, nekdo pri 200 ali nekdo pri 80...in ja tam je bedasta omejitev....Ne sprenevedaj se in dajat potuhe budalaam ala MalcolmX.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Skrajno zgoraj desno na spodnji sliki. Zanima jih bolj tole, kot kar sem napisal.
683_large_CHDMH-001-01-683x4261.683x426.jpg

Jaz sem vse dojel in dodal provokativno doživljaj od Mlacoma ( če se ni izmislil ja ). Jaz si razlagam da ni to problem, da mate veliko stvari. Očitno jih mate še premalo, da je čas kampirat na odstavnem in delat za blagajno in ne varnost. In dejstvo je, da vas je premalo. Včeraj srečal samo enega letečega, toj pa to.

Jado, peljal sem se 900+ pa še diham.
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Pa še nekaj se mi zdi zanimivo. Namreč 1 teden nazaj, se je na tminskem zgodila ena prometna. Motorist s sopotnikom/ico priletel v avtomobil. Avto itak malo poklepan, motorista pa nista ravno dobro odnesla. Priletel helikopter in via klinični. Menim, da ravno male poškodbe niso bile, recimo vredno objave, če je že bil helikopter v igri. Tega ni bilo nikjer omenjenega. Zakaj?

Tisti specijalc, ko je z mercedesom podrl, lih da ne uvoz na bencinsko, je bil objavljen. Zanimivo
evil.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Eeeee hvala ti. V vasi Ročinj. Vse so pomešal. In glej ga zlomka, očitno prehitro zapeljala v ovinek. Ma dej dej.
bonk.gif
. Pričakovano.

Tudi tisti fant, ko so ga iskali nekaj tednov, mi je nekaj dni nazaj dal misliti. Namreč v tistem ovinku, sem imel nekaj dela. Ne rabim omenjat, da sem se naprej peljal čisto preplašen
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Sam tam pri Šenčurju je baje 40 skoraj 2km do priključka na cesto Brnik-Kranj mar ne? Celo pot je kao omejitev 40? Tam se da komot voziti 70-80....pa nikjer ni nobene duše.

Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pojdi se že zdraviti prosim, pa vrni vozniško. A si težak nakladač, ali pa totalno nesposoben voznik in komaj čakam, da ti nabijejo pike, da ti odvzamejo vozniško in še avto čimprej. Ker koliko ti "pišeš" tukaj po forumu o storjenih prekrških, še nihče ni.

Mahoney: odvzemite mu že avto, preden bo storil kako hudo prometno.

Torej, da povzamemo, malcom pelje na AC 190 ali 200, ti pa bi peljal kar 70 ali 80 na 40

njegova prekoračitev 50%, na 2 pasovni cesti z odstavnim pasom, in nadpovprečno širokimi voznimi pasovi, ti pa bi prekoračil hitrost za 75%-100%, ker tam se pač tebi zdi butasta omejitev

ti pa si pravi pacijent
bonk.gif

Povej mi, kdo prej umre, nekdo pri 200 ali nekdo pri 80...in ja tam je bedasta omejitev....Ne sprenevedaj se in dajat potuhe budalaam ala MalcolmX.

Tebi pa ni pomoči. Tam kjer se tebi zdi bedasta omejitev lahko pelješ več, tam ko se pa komu drugemu zdi bedasta (recimo 130 na AC, ki je še iz časov bolh in fičkotov) je pa morilec.

Pa pri 80 se brez problema ubiješ.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
In se enkrat pravim, da so kazni se vedno prenizke. Prav je tudi, da drzava od tega sluzi in to na veliko!
Potem pa že enkrat napiši (sem že večkrat tu vprašal) koliko konkretno €€€€ bi morala bit kazen za izsiljevanje prednosti vlaku, da nebi tist model iz Cirkovcev zapeljal direkt pred vlak in ubil sebe in še par zraven? Ajd da vidimo kolk €€€€ ????

Lej konkretno koliko bi morala biti kazen ne bom pisal, ker se s tem ukvarjajo drugi.

Je pa pri nas cel sistem v ku... In ne bo nic pomagalo. Balkan bo vedno balkan.

Sem pa vsak dan vesel, ko pridem domov ziv in zdrav!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Anekdota:

Jugoviča v Nemčiji zaustavijo in povejo: Vozili ste toliko in toliko...
Nakar on: Ampak drugi so tudi!
Policaj: Ja, ampak oni imajo za to primeren avto.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
In se enkrat pravim, da so kazni se vedno prenizke. Prav je tudi, da drzava od tega sluzi in to na veliko!
Potem pa že enkrat napiši (sem že večkrat tu vprašal) koliko konkretno €€€€ bi morala bit kazen za izsiljevanje prednosti vlaku, da nebi tist model iz Cirkovcev zapeljal direkt pred vlak in ubil sebe in še par zraven? Ajd da vidimo kolk €€€€ ????

Lej konkretno koliko bi morala biti kazen ne bom pisal, ker se s tem ukvarjajo drugi.

Je pa pri nas cel sistem v ku... In ne bo nic pomagalo. Balkan bo vedno balkan.

Sem pa vsak dan vesel, ko pridem domov ziv in zdrav!
Ja, cel sistem je v ku... ravno zaradi množice takšnih budal kot si ti, ki mislijo da je tist zapeljal pred vlak in ubil sebe in še par drugih zato, ker so kazni prenizke. Pa bi radi kazni zaradi njegove varnosti še mal zvišali.
Ja lahko si vesel ko prideš domov živ in zdrav, ko podpiraš tiste, kateri imajo sicer polna usta o varnosti, sprejemajo pa samo takšne ukrepe, ki jim polnijo žepe, varnost pa spreminjajo le kozmetično, toliko da ti mečejo pesek v oči da ne vidiš resnice..
Država od prekrškov in nesreč dobro služi, zato ji ni v interesu, da bi si žagala vejo, na kateri sedi in preprečevala prekrške/nesreče. Kazni pa višajo in širijo področje kaznovanja samo zato, da bi se več nabralo v blagajni. In ti jih pri tem podpiraš.

V zadnjih 15.tih letih so se kazni najmanj podeseterile. In koliko misliš da policaji/redarji danes ugotovijo manj prekrškov kot pred 15.timi leti? če višje kazni res zmanjšuje število prekrškov?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.428
113
da, policisti sedaj ugotovijo manj prekrskov. Osebni rekord sodelavca pred 12 leti je bil cez 100 kazni za hitrost v 8 urah. Tega sedaj ne dozivis. So pa bile tiste kazni menda po 2500 sit

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ja pripeljal naj bi po tivolski, prehiteval kolono po pasu za zavijanje levo, natopa zavil pred kolono in takrat naj bi ga zaneslo.

No iz tega se lepo vidi kakšna je kontrola na naših cestah. Tip je brez izpita, pa še vedno dela take bedarije, ker dobro ve, da je možnost, da ga ustavijo skoraj enaka 0.

Za vožnjo brez izpita bi moral biti obvezno odvzem vozila, tudi če ni storil drugega prekrška, v primeru nesreče bi pa kazen morali meriti v letih. Kaj ti pomaga če zaradi pik zgubi izpit, če pa še vedno vozi naprej?

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Osebni rekord sodelavca pred 12 leti je bil cez 100 kazni za hitrost v 8 urah. Tega sedaj ne dozivis. So pa bile tiste kazni menda po 2500 sit
Kok je pa državni rekord?
smile-1.gif