Število mrtvih na slovenskih cestah

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
Na slovenskih cestah je lani v enakem obdobju umrlo 30 ljudi, letos pa 41, je bilo prej povedano po televiziji.
Jaz pa sedaj sprašujejm kje je učinek astronomskih kazni, da je v istem obdobju umrlo 11 ljudi več, namesto da bi jih manj?

Sedaj se točno vidi kaj je namen verjetno najvišjih kazni v Evropi. Polnjenje proračuna, ali pa je to totatalna nesposobnost vlade.

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
Popravljeno
redface-1.gif

Sicer se pa lepo vidi na tem grafu:
http://www.varna-pot.si/index.php?k=10&n=318

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Zadnji teden sem bil skos na cesti na AC sem videl kr nekaj nesreč ampak glede nato kako ljudje vozijo se ne čudim da jih ni več

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
delam ogromno kilometrov na cestah tako slovenskih kot tujih in nikjer, poudarjam nikjer ni kultura voznikov tako nizka kot pri nas. Zadnji primer je bila nesreča v četrtek na cesti A1 MB - LJ malo pred izvozom za domžale zabasani vsi pasi tudi odstavni in pol pride rešilc in policija zdaj pa si predstavljajte kak je to zgledlo, ko je vse stalo
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Zadnjih 12 dni sem bil v belorusiji in sicer sem bil v Minsku ravno takrat, ko je eksplodirala bomba v metroju. V 2 milijonskem mestu rešilci niso imeli nobenega problema (pa jih je bilo ogormno) priti v sam center mesta, vsi so lepo kulturno umaknili.

Na regionalni cesti sem dobil za 10 km/h prehitro vožnjo preračunano cele 4 EUR kazni...

Kulturna in neproblematična vožnja domov celih 1500 km, dokler ne prideš v Slovenijo. Več idiotov na kupu v tistih 40km slovenske AC, kot na vseh 4000km v zadnjih 10. dneh (Avstrija, Slovaška, Češka, Poljska, Belorusija).

LP
Gargy

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Tukaj nima veze kultura, obnasanje, drzava, drzavljani. Na tej dezeli je ena cudna energija, samo se ugotovljam, ali prihaja iz vesolja ali iz notranjosti zemlje. Ker kaj takega ne mores videti nikjer na svetu.
uf-1.gif

B81

22. jul 2007
37.718
10.982
113
Izven naselja Zgornje Dobrenje je zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad vozilom, le-to pa je začelo drseti bočno v desno in po slabih 60 metrih s prednjim delom trčilo v odbojno ograjo. Nato je vozilo preko nabrežine ob avtocesti dvignilo v zrak in po več kot 35 metrih je trčilo v drevo, ter ga odlomilo. Na razdalji več kot 25 metrov se je vozilo nato večkrat prevrnilo in na koncu obstalo v regulacijskem potoku.

Pa to je moral prek 200 km/h peljat al kaj...kolikor poznam tisto cesto, je blagi ovinek, 160-180 km/h bi moglo brez problema it...

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Piše na žurnalu: Mercedes ML 270

"Med prevračanjem je tri potnike, otroke, ki niso sedeli v homologiranih otroških sedežih, pometalo iz vozila, voznik in potnica spredaj desno pa sta ostala ukleščena v vozilu," je še dodal Lampret.

crazy1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Izven naselja Zgornje Dobrenje je zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad vozilom, le-to pa je začelo drseti bočno v desno in po slabih 60 metrih s prednjim delom trčilo v odbojno ograjo. Nato je vozilo preko nabrežine ob avtocesti dvignilo v zrak in po več kot 35 metrih je trčilo v drevo, ter ga odlomilo. Na razdalji več kot 25 metrov se je vozilo nato večkrat prevrnilo in na koncu obstalo v regulacijskem potoku.

Pa to je moral prek 200 km/h peljat al kaj...kolikor poznam tisto cesto, je blagi ovinek, 160-180 km/h bi moglo brez problema it...

S tem avtom bi tudi šlo 200, vrjetno je imel slabe gume, pa pri 70ih letih se ni pametno 200 vozit, pa maker si v najhujsem amgju.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Nikomur ni dobro gledati razpackanih ljudi, se posebej pa otrok, tako da je razumljivo. Kako je pa tipu uspelo narediti tako akrobacijo ... "neprilagojena hitrost" ?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Torej 3 mrtvi , ne 2 kakor je na začetku pisalo....jezus krajst.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
In kako bi zdej dosegl zmanjsanje kazni? Ker placujemo mi, sposobni vozniki samo zaradi retardirancev za volanom!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Citat:
Uporabnik Clancy pravi:
Na slovenskih cestah je lani v enakem obdobju umrlo 30 ljudi, letos pa 41, je bilo prej povedano po televiziji.
Jaz pa sedaj sprašujejm kje je učinek astronomskih kazni, da je v istem obdobju umrlo 11 ljudi več, namesto da bi jih manj?

Sedaj se točno vidi kaj je namen verjetno najvišjih kazni v Evropi. Polnjenje proračuna, ali pa je to totatalna nesposobnost vlade.

Kakšne najvišje kazni ?
Nemčija ima večje, italija ima večje, itd...

Kultura na cesti hmm... Niti k... ne moreš rečt.