Steklokeramične plošče in pečice

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Bom probal in gledal na uro, težava je samo, da na Gorenjskem nimamo termometrov, svojega prsta ne bi notri namakal, sosed se pa izmika, čeprav je delničar plošče.
tongue-1.gif

Mogoče je bilo vmes res malce evforije, a na vsak način se mi zdi prej kot pa na plinu.
Je pa danes najlepša polovica nekaj pekla na hi-light plošči (tefal ponev) in je kar malce "godrnjala" zraven, dokler se ni
speklo kot je bilo potrebno. Pravi, da vizzavi indikcije in power buster funkciji je razlika kot med Mazdo 3 in Katro v pospeških.

Za kakšno učinkovitejšo primerjavo mora pa res preteči nekaj več časa.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No danes sem skuhal čaj na moji Electroluxovi inudkcijski plošči.
Skleda je bila s premerom dna 15 cm, notri sem nalil 1,5 litra vode in voda je zavrela v 7minutah. Tu ne mislim samo tistih mehurčkov ampak konkretno zavrela.
Če se še komu da, anj naredi primerjavo. Aja skleda je bila ena čisto navadna primerna za indukcijo.

lp

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Ena čisto navadna posoda premer 18cm 1.5l hladne vode

3:20 do zavretja

Gorenje
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
tukaj je odvisno tudi, kakšno vodo naliješ v lonec-pri nas recimo iz pipe takoj priteče že precej vroča voda, na vikendu celo že skoraj vrela (so že parkrat prsti trpel
shocked-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ja na to sem pa pozabil. Moja voda je bila zelo mrzla. Pri nas voda priteče čisto mrzla vedno, če hočeš vročo moraš kar malo počakat. Poleti je to super za pit, pozimi je pa mal slabš sploh če rabiš kaj čistit in potem čakaš tisto vodo.

Me pa veseli, da je bilo Gorenje tako hitro.

lp

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
sem napisal da hladna

Poleti v vročini sicer na začetku priteče bolj topla ampak po kakih 10sek priteče ledeno hladna...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Evo, po tvojih navodilih je posoda že doma.
smile-1.gif

Komplet posode WMF Diadem plus Cromargan: stainless steel 18/10.

199 EUR.

Magnetek prime, piše da je za indukcijo. Sedaj še kako ponev, kake 3 navadne posode in posodo za kavico. A mora res biti najmanj 10 cm premera?

Posoda ni bila nič rjava, kot je bila tista na sliki zgoraj, iz merkurja.
smile-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Vse, ja. Saj sta podobna kompleta. (tisto desno zgoraj je za kuhanje na pari - ni cela posoda)

Si hotel reč, da sem dobro kupil ali ne?
smile-1.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Nisi kupil dobro, kupil si odlično.
aplauz.gif

Res je draga (relativno) a bo povrnila vsak vplačan evro glede na kvaliteto.

Nas pa "zajebava" čiščenje plošče.

Baje se kupi nek sprej/tekočina za čiščenje. Ti je kaj poznano?

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Pri nas čez teden uporabljamo samo cet in viledo, pa se mi zdi, da se ful sveti. Sicer pa v sobotah žena še z nečim namaže. Pol se pa že noter lahko gledaš. No zaradi mene tud če nebi, ampak pravi, da jo je treba.
lp

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
Mr. Muscolo ima eno zadevo. Par kapljic, pa s papirjem podrgneš.

Drugače sva pa z mojo leto nazaj kupila v merkatorju en komplet posode, ki naj bi bil tudi za indukcijo (posoda je tudi precej težka) pa sem dal takratnih 25k sit. Če bi vedel, da je ta tako poceni...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Sem šel malo med čistili pobrskat in mislim, da sem dobil.
In ne boš verjej, zadeva je naslednja: Sredstvo za čiščenje steklokeremičnih plošč - blagovna znamka Mercator.
Sedaj pa res ne vem, ali je res tako kvalitetno ali moja draga tako dobro zlošči in sploh ni pomembo kakšno čistilo ima.
Jo bom pa jutri še enkrat vprašal in če je kaj drugega sporočim.

lp

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:

Evo, po tvojih navodilih je posoda že doma.
smile-1.gif

Komplet posode WMF Diadem plus Cromargan: stainless steel 18/10.

199 EUR.

Magnetek prime, piše da je za indukcijo. Sedaj še kako ponev, kake 3 navadne posode in posodo za kavico. A mora res biti najmanj 10 cm premera?

Posoda ni bila nič rjava, kot je bila tista na sliki zgoraj, iz merkurja.
smile-1.gif

Kje pa si to kupil?

Nazadnje urejeno:

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Filipov dvorec pri Tromostovju. Imajo še en komplet, je sicer rezerviran s strani enega tezkega podjetnika, ki že en mesec plačuje predračun. Po mojem ti z gotovino uspe kupit - prepričat tisto prodajalko.
smile-1.gif

V Mulerju na Čopovi imajo za isto ceno brez tiste desno zgoraj, ki je za kuhanje na pari. Poskusiš lahko še Muler v BTC.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Mi tudi čistimo s tem mr.musculo. Taka bela gosta zadeve, super sčisti. Če se pa kaj na hard zasmodi rabiš pa "drzalo", ki se tudi dobi za majhen denar. Všeč mi je, ker imaš res hitro čisto plato, prej pa recimo k si se lotil plin čisti je bil pa cel projekt
crazy1.gif

lp

Vajenec

Zelenc'
8. okt 2007
1
0
1
Ojla.
Jaz imam tudi 2x2. Indukcija je ta pravo, sploh za dolgotrajnejšo pripravo jedi, ker lahko nastaviš nizko temperaturo, kar je bilo s plinom nekoliko bolj zoprno.
Me pa zanima nekaj pri indukciji (pa ful me moti): ko prižgem obe plošči (ne boost) se jasno sliši, kako plošči delujeta izmenično - v bistvu preskakuje iz ene na drugo in bolj je vroč lonec oz vsebina, bolj se to sliši (kot pojemek in ponoven zagon). Ali ostalim tudi tako deluje? Btw - plošča je Electrolux.
ps/še komentar na Gorenje in pohvale nanj: Gorenje SUCKS! To je cheap roba, da res ni.