Steklokeramične plošče in pečice

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Za indukcijo je tista, ki je magnetno prevodna. Večina posod ima tudi znak, ki je podoben tistemu za neskončnost. Za ostale plošče je primerna praktično vsaka posoda.

Glede ugašanje pa smo ravno včeraj stestirali, oziroma sem kar sam
frown-1.gif
. Sem dal čaj kuhat in pozabil, potem pa smo šli ven. Ko smo prišli nazaj noter so bile vse šipe zarosene na plošči pa prazna posoda, ki je bila znotraj rahlo črna, plošča pa ugasnjena. Priznam pa, da ne vem, kako ve kdaj mora ugasnit. V glavne ugasnila se je. Za skledo pa še ne vemo ali bo ali ne.

lp

navadi se in začni uporabljat timer
jaz ga za čisto vsako stvar vklopim
wink-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Po mojih izkušnjah Bosch dobiš najcenje pri Top Service, pečice sicer nimajo na strani, se pa sigurno dobi

Kuhalna plošča je pa 679€ , to je za gotovino

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ve.

Sem že klical tja. 2 leti garancije + 15 evrov doplačila za dodatne 3 preko zavarovalnice Triglav.

Komplet pečica + plošča je v Top.... 1.380 ( 680+670+15+15)
V GAA pa 1.369 evrov

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Saj ravno to sem začel razmišljati.
Videl sem kombinacijo 2+2, čeprav imam sedaj pomislek, zakaj potem ne 4 indukcijske.

Tudi pri nas se pojavlja potreba po indukcijskih.

Tista, ki proba, kako dela, nikoli noče več uporabljat navadnih. Tistih nekaj novih posod bom pa že kupil.
smile-1.gif

Sem v dilemi.
smile-1.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Sem se odločil, da jutri pokličem mojo najljubšo prodajalko v GAA in plačam vse skupaj. Dosti sem razmišljal.

Najbolj sem bil v treh dilemah:

- zakaj kupiti to kar bom sedaj, če lahko kupim dober komplet (brez indukcije) za 500-600 evrov
- zakaj 2+2 (če je tako oh in sploh), zakaj ne kar vse 4, razlika v ceni itak ni prevelika
- zakaj se sploh ukvarjam s tem sranjem, saj nisem kuhar.

In odločil(I) s(m)o se za 2+2. Za svaki slučaj. Da ne bomo metali še dobrih kastrol stran.
Res je, da kamor koli prideš (trgovine) vedno izveš kaj novega. Eni so naštudirani v nulo, drugi samo gledajo in čakajo, da jim bom jaz kaj povedal, tretji pa še šinfajo čez indukcijo, šporhete, državo, svet.

Eni pravijo, da je to bull shit (da zazna površino in samo tam greje, da ugotovi kdaj je posoda prazna in ustavi konje in še in še), a ker sem nejeverni Tomaž, bomo pač poizkusili in potem ali se smejali ali pa kleli zraven do naslednjega nakupa šporheta.

Dobra, začasa rešitev je tudi nakup indukcijskega kuhalnika in vse ostane nespremenjeno (cca 220 evrov) in če so vsi happy potem pa nakup 4 indukcije.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Bodi pozoren na "5let GA garancije"

Predvsem na:
Če podjetje ne bo odpravilo okvare v 45 dneh, oziroma znesek popravila presega 50% kupnine pokvarjenega aparata, GA aparata ne bo popravljal, temveč bo kupcu priznal popust pri nakupu novega aparata v trgovinah GA v vrednosti 50% kupnine pokvarjenega aparata.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Jaz se pa zanimam za:

Kuhalna plošča
GORENJE EIT 695 C 135949:
http://www.gospodinjski-aparati.si/iskalnik/articles.php?id=6874&zadetek=0
Steklokeramična plošča električna
Upravljanje: senzorsko
Število vseh kuhališč: 4
Število indukcijskih kuhališč: 4
Prikaz preostale toplote
Indikacija delovanja
Nastavitev izklopa
Najvišja moč spredaj levo 1,40 kW
Najvišja moč kuhališča zadaj levo 2,30 kW
Najvišja moč kuhališča zadaj desno 1,85 kW
Najvišja moč kuhališča spredaj desno 1,85 kW
Širina: 60,00 cm
Globina (proti zadnji steni): 51,00 cm
Višina (zgoraj-navzdol): 6,00 cm
Barva robu: brušen rob
Garancija: 5 let
869,90 EUR

in

Vgradna pečica
GORENJE BP 8990E 174766
http://www.gospodinjski-aparati.si/iskalnik/articles.php?id=8816&zadetek=0
Ventilatorsko pečenje
Mehansko upravljanje
Gril
Elektronska ura
Hlajeno ohišje pečice
Hladna vrata
Število stekel na vratih: 4
Osvetlitev v pečici
Pirolitično čiščenje
Število mrežnih pekačev: 1
Število plitkih pekačev: 1
Neto prostornina pečice: 54 l
Energijski razred: A
Višina 58,50 cm
Širina 59,70 cm
Globina 46,50 cm
Barva: nerjaveče jeklo
Garancija: 5 let
804,90 EUR

Nujno prosim za komentarje.
Dobim kot nagrado še komplet posod
90160-set-rubin.jpg

za indukcijsko kuhanje, torej dokupim še 3 posode in lahko stare vržem stran,

Predvsem me zanima, če slučajno kdo že ima omenjene izdelke, da napiše svoje izkušnje.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Baje brušen rob ni preveč ok, če ti nekaj pade nanj gre plošča.
frown-1.gif
)
Tudi meni je bila na pogled všeč a so me strokovnjaki prepričali, da naj vzamem takšno z okvirjem.
Prekipenje je težava (naj ne bi, kao), saj izteče vse na tla, pri moji, pa plošča pomalica 1.5 l tekočine dokler ne pride do poplave.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Vidim, da si dobro naštudiral zadeve. Hvala.
Edino, ker moj tip kuhala Bosch 4 x indukcijska bi koštal 1.040 EUR. Zato me mika Gorenje. Lom keramične plošce imam že vseskozi zavarovano, čeprav je še nikoli nisem imel. Če kaj prekipi, ni rešitve. A tvoja ima timer? Sedaj imam plinski štedilnik, verjetno bo moral še kak mizar izrezati pult za novo ploščo.

Argument za 4 x indukcijske sem našel na:

http://kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11167
----------------------
Pred enim mesecem in pol sem končno prišla do nove kuhinje.

Kupila sem novo kuhalno ploščo PIF645E01E 2+2 od Boscha. Za 2+2 sem se odločila zato ker sem imela kar veliko posode, ki ne gre na indukcijo. Plošča je super.

Ko pa sem sprobala indukcijo sem se definitivno odločila, da od sedaj kupujem samo še posodo za to vrsto kuhališča.

Prejšnji teden pa me je mož presenetil in mi kupil komplet novo posodo. Vso posodo, ki ne gre na inukcijo sem oddala prijateljicam, zato sem se odločila, da 1 mesec uporabljeno 2+2 Boschevo kuhalno ploščo prodam in bom kupila novo na 4 indukcije.
----------------
Moja boljša polovica hoče Gorenjevo, jaz se pa še nisem odločil. Čakam še na kako mnenje simpatizerjev alternative.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Naša ima fasetiran rob in je gor že padel lonec, kar je povzročilo da je en kos roba odletel (cca 2mm x 5mm ŠxD). Imamo sicer zavarovan lom plošče, ampak je ne mislim uveljavljat za takšno malo napako.
Mi posode razen ponve nismo kupili nobene, ker vse stare delujejo bp.

Poglej na koliko stopenj se lahko nastavlja moč plošč, mene zelo moti da ima samo 9 stopenj +P
Boscheve sem videl da imajo po 17 stopenj...

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Gaa daje 12 do 14 % popusta na njihovo redno ceno in sam sem prihranil cca 200 evrov glede na Mercator, Merkur itd.
Povprašaj, beseda ni konj. Je ena simpatična gospodična, mobitel in ime in priimek lahko na ZS.

Tudi sami smo imeli 3 plin in 1 elektrika. Novega izreza, razen če gre za glanc novo kuhinjo ni potrebno, ker so vse dimenzije standardne. Če imaš novo kuhinjoi in boš imel ploščo posebej, pečico pa drugje, ne pod njo, potem mora biti izmed omarice in plošče dovolj prostora, ker ima indukcijska še dodaten ventilator spodaj, ki hladi in zato potrebuje malo več prostora. Če bo pa eno nad drugim, je pa vseeno.

Danes sem vplačal moj komplet in takoj naletel na težavo. Ni se mi zdelo vredno, da bi sam montiral vse skupaj in sem poklical servis, ki pa me je prvo vprašal, koliko žic imate iz zida ven. Pojma nimam, sem odvrnil. koliko močno varovalko imate za vse skupaj? 16 Ampersko. Preslabo pravi. Verjetno vam bosta delali samo 2 plošči naenkrat. Baje mora biti trofazni tok in se mi zdi, da je rekel 5 žic. Sem že videl električarje, kako razbijajo po stanovanju, menjajo električno omarico, premikajo kuhinjo (cca 9 m dolžine v L obliki) in se držal za glavo.

Pokličem kolega, ki vse to že ima. Ima enako varovalko in je poročal, da če istočasno vse skupaj vžge, vse 4 plošče in pečico vrže ven varovalko.
Vrag mi ni dal miru in sem poklical še na Boschev servis, kjer so mi zagotovili, da teh težav ne bo in da komot pustim vse skupaj tako kot je bilo.
Vzel sem orodje in odmontiral staro pečico ven, da sem ugotovil koliko kablov sploh je. Res so 3. isto časno pa tudi, da ni noben kunšt vse skupaj zmontirati, bi moral znati vsak, ki je vsaj malce vešč in ne med najbolj neumnimi. Bom kar sam montiral. Servis hoče samo za priklop 48 evrov. Ok, saj ni preveč a je res nesmiselno.

Kar se pa Gorenja tiče. Saj ne rečem, da ni lepega dizajna, odkar za linije skrbijo Italijani, samo imamo še vedno pomisleke, kot, da bi kupil Zastava avto ali Rade Končar štedilnik. Ima moj Bosch vse kar si navedel in še več in verjamem, da mi ne bo žal. Posoda je pa itak že vkalkulirana v ceno.

Če že ne bi izbral (pa sem temeljito izbiral) bi prej kupil Miele a 100 ali več procentov je pa kar prehuda za vse skupaj.
Mislim, da je moja izbira otimalna. Obdržimo staro posodo, nekaj je takšne, da bo tudi na indukciji delala, znamka je dobra, garancije je ravno tako 5 let in kaj več, razen dobro skuhane hrane, si niti ne želim.

Je sicer 100 ljudi, 100 čudi, a ko mojo škilim izza časopisa, kako kuha, pa saj nikoli ne uporablja vseh virov kuhanja in pečenja na enkrat. Če peče pečenko in krompir, je za to pečica, za juho indukcija, za kakšno zelenjavo pa druga. Ostalo je pa bolj za rezervo. Vsaj tako pomislim in se poglobim nazaj v branje, dokler ladijski zvonček ne oznani da je kosilo pred menoj.
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.776
5.924
113
Ko sem jaz polagal kable za kuhinjo, me je električar opozoril, da bi moral za indukcijsko potegnit trofazni tok, ali debelejše žice. Potem sem rekel naj bo kar tako kot je (itak sploh nisem poznal prednosti indukcijske plošče). Ker bi seveda moral za to razbiti pol hiše, sem rekel "k+urc bomo pa imeli navadno SK". Sedaj mi je mogoče malo žal ko tole berem , samo za tisto mleko zjutraj zagret in v nedeljo skuhat kosilo, bo že dobra SK. Med tednom pa itak doma ne jem kosila.

Samo se ob enem vprašam, zakaj pri vragu promovirajo da indukcijska porabi manj elektrike, če pa rabom močnejšo napeljavo? In zakaj bi rabila manj elektrike, če pa je njihova nazivna moč enaka kot pri SK.?

Nazadnje urejeno:

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Kot sem se sam zanimal, niso slabe, pravijo, da gre tako:

Miele
Bosch, AEG
Elektrolux
ostale znamke
Candy

Itak pa večino delajo pri nas.
grims-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Pri nas imamo vsi Electrolux indukcija 2+2, prav tako tudi tašča, mami pa ima Gorenjevo.
Vsi smo zaenkrat zadovoljni s kvaliteto.
Ploščo imava z ženo že več kot 3 leta, zaenkrat ni bilo nobenih težav, razen na začetku, ko nista hoteli delati obe indukciji naenkrat, potem pa je kar naenkrat bilo vse normalno in še vedno je.
Vem, da če vzemem ženi indukcijo, mi takoj neha kuhati
grin1.gif

Glede roba plošče, o katerem je bila debata zgoraj bi rekel, da je absolutno mnogo bolj praktično, da ima plošča brušen rob, saj jo je tako mnogo lažje čistit, ne pa da se ti svinjarija zatika za alu rob. Glede občutljivosti plošče na udarce je tako, sam se s tem kar dosti ukvarjam in še nisem slišal, da bi kakšna plošča počila. Naj se oglasi kdo, ki se mu je to zgodilo. Prav tako lahko rečem, da v primeru, da ti nekje pokipi, je plošča z brušenim robom tako narejena, da v večini primerov ostane tekočina na plošči. Sicer ne vem na kak način, a ostane.

Pa še glede kvalitete plošč. Tu se Cifra ne strinjam s tabo, oziroma tvojimi prodajalci.
Miele bi tudi sam dal na prvo mesto, čeprav sam menim, da ni vreden svoje cene.
Bosch, AEG, Electrolux in Gorenje pa bi sam dal kar v isti rang. Mogoče Bosch za rahel odtenek odstopa, vendar je komaj omembe vreden. Proti AEG in Electroluxu pa je Gorenje zame osebno v absolutni prednosti, ker ima najdaljšo garancijo, absolutno primerljivo kvaliteto, najboljši servis pa še domače je. In ker sem kar dosti lokalpatriota mi to nekaj pomeni.
Pa še nekaj je treba povedat. Večina trgovin ima višje rabate za Bosch in Electrolux, kar je tudi posledica, da ga hvalijo pred Gorenjem.

lp

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.549
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Indukcijsko imam 10+ let. Garancija je ze potekla, ampak sploh ne vem, kam bi poklical za servis, ker jih v Sloveniji (takrat niso prodajali nobenih) ne prodajajo. In (kuc uc u drvo) nikoli nisem rabil servisa.
Ko prekipi se ugasne. (pika). Ne vem zakaj, ne sprasujem, ampak tako dela.
Posoda: pred 10 letimi je bila jeba. Danes dobis vse. Edini problem so ponve za palacinke. Po mojih izkusnjah so dobre samo Emo crne. Vse ostale, sli ne delajo, ali so preteske.
Moja "nova" (ni vec tako nova) zena je vedno kuhala na plinu. Sicer kuham v glavne sam, ampak po njenem je boljse kot plin.
Ciscenje: ja treba je, kot vsako drugo, samo manjcasa porabis:)

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ekola je že doma in ready za peko hrane. Izgleda kar vredu. Indukcija z busterjem je v, ne pretiravam, 30 sekundah zavrela cca 0,5 l vode.

Me je pa malce zajebavala luknja, ko sem odstranil staro Candijevo ploščo in hotel spustiti noter novo, sem ugotovil, da je odprtina premajhna. Torej ni vse tipsko od pamtiveka.
Poklical prijatelja z obodno žago in problem rešen.