Ste zamenjali pnevmatike za zimske?

Ste zamenjali pnevmatike za zimske?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

Ti pa še nisi slišal, da moraš met ketne po15.11. če maš letne gume gor.
Znak obvezna uporaba verig ob sneženju stoji na: prelazu Ljubelj, Jezersko, Holmec, praktično na vseh smučiščih, na Mislinjskem klancu (da o sosednji Avstriji in Italiji ne zgubljam besed)... Če si pozimi količkaj mobilen in imaš rad svojo denarnico moraš imeti na avtu ustrezne zimske gume, v prtljažniku pa ustrezne verige in kakšno manjšo lopato.

In ker ima previden voznik verige je neumno 13 ali 14 ali 15 čakati nekaj ur v vrsti pred vulkanizerjem, če lahko zamenjaš gume kakšen teden prej ali nekaj dni kasneje. Sam ne rabiš čakati pa še vulkanizer je manj obremenjen in bo verjetno delo opravil z večjo skrbnostjo. Sem sam to praktično preveril to soboto
grims-1.gif

In kaj ima tabla obvezne verige veze s tem, da moraš met ketne v prtlažniku, če imaš letne po 15.11.

In ne ne rabim keten sploh.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Samo 1x sem imel do januarja letne in nikol več, sedaj se celo leto vozim na zimskih gumah in vsako leto bo potrebno kupit 2 novi zimski gumi, ne pridem z letnimi pozim dam, razen s ketnam.
M + S ni samo za v sneg, ampak tud blat....prav pride polet.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Gume so nove in vsako leto bodo vsaj 2 novi....sem se velik vozil po Sloveniji pa se dobro obnese v suhem v mokrem malo slabše sava s3 pa imam. Vozim pa po omejitvah.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Kje je pa tle logika, da vsako leto kupiš dve novi? Smo to včasih počel pa sem prepričan, da se ne splača že z vidika varnosti ne (s finančnega vidika pa ravno tako), če se >>veliko<< voziš.
Sam zvozim na 4 do pet let komplet zimskih in letnih pa gredo od hiše predvsem zaradi starosti tako na privat vozilu kot na službenem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.965
113
pri taščici
Pozimi ima spredaj novo, zadaj dobro staro, poleti pa obrne da spredaj dobro staro zlize, katero jeseni nadomesti nova zimska. Tako ima vsako zimo na pogonski osi nove gume.