Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A je tvoja zveza strokovni ali politični delavec? Ker slednji nimajo več dolgega roka trajanja...
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
A dokler tvoja dobiva na roko bozicnico je uredu, ko pa misli zamenjat sluzbo, pa udri pri inspektorjih....Slovenclji pac, dokler men kej v zep pade, je uredu da se goljufa, ko mi pa ne vec....pa
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Včeraj je hčerka bila na novoletni zabavi, kjer je vsak, ki je na zabavo prišel, dobil celo stegno pršuta in kuverto. A delata v isti firmi?Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz....
No evo, v firmi od moje je danes službena novoletna zabava in ker moje ni tam (na bolniški že dva tedna, povsem upravičeno) je božničnica rekla "pa pa"
To bo še veselo, ko zamenja službo, vse možne inšpekcije jim nakličem, da bodo imeli za par mesecev scen
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
100% je legalno - preverjeno iz prve roke pri pravnikih in tudi sindikat se je strinjal.
.
Pri nas je bilo letos izplačanih največ 1.000 € bruto nagrade za poslovno uspešnost po dveh kriterijih:
- 700 € bolniška (oz. odsotnost z dela, torej tudi očetovski dopust, porodniška, pač ni te bilo in k rezultatu firme nisi prispeval) :
0 dni=700 €; 1-3 dni=650 € .. ..več kot 31 dni=0 € - po tem kriteriju je ca. 60% zaposlenih (samo?)... ..dobilo vseh 700 €.
- 300 € ocena nadrejenega: 5=300 €... ...1=0 €. - po tem kriteriju je 95% zaposlenih dobilo vseh 300 € - smo skoraj kot javni sektor.
.
Razlike med boljšimi in slabšimi zaposlenimi, seveda po jasno postavljenih merilih(!), morajo biti.
Konec koncev gre za nagrado zaposlenemu za njegovo uspešno delo in prispevek k rezultatu firme ne pa "dedka mraza", ker je bil celo leto "priden".
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Pri nas je bilo letos izplačanih največ 1.000 € bruto nagrade za poslovno uspešnost po dveh kriterijih:
- 700 € bolniška (oz. odsotnost z dela, torej tudi očetovski dopust, porodniška, pač ni te bilo in k rezultatu firme nisi prispeval) :
0 dni=700 €; 1-3 dni=650 € .. ..več kot 31 dni=0 € -
Citat:
Uporabnik leibstandarte pravi:
Evo moj osebni primer: Bil resno bolan, deset tednov na bolniški, tudi hospitaliziran. Nič dodatka ob koncu leta na račun prisotnosti. Očitno ostali dnevi, ko sem bil v službi niso nič prispevali k rezultatom. Dovoljujem možnost, da nisem dovolj priden in sposoben ampak če je to res, zakaj me potem šef nonstop prosi, da bi delal nadure???
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Si prebral kar je napisal? Videti ni.
Kontrola bolniske ne.pride v takem.primeru v postev? Ceprav bi kaksnih ektremih moral tudi zdravnika po zdravju vprasat.Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Od 10 delovnih dni je 5 dni metal pikado v ostariji. Ostali delavci pa so mene jahali zakaj on lahko pikado meče mi pa za njega delamo.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Hkrati pa je kup sporocil, kako delodajalci ne najdejo kadra ki ga iscejo.
Citat:
Uporabnik leibstandarte pravi:
A ostali delovni dnevi, ko pa je zaposleni bil prisoten (se pravi X planiranih delovnih dni minus 31 dni bolniška/porodniška/...) pa ne štejejo? A ostale dneve pa zaposleni ni prispeval k uspešnosti firme?