Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Saj samo izkoriščanje sistema niti ni toliko boleče - bolj boli, da je država ustvarila pogoje, da je dejansko "bolje" biti "parazit", kot pa delati. In nič ne kaže, da se bo kaj spremenilo - vedno bolj "srednji razred" obremenjujejo.
Še bolj kruto je, da nas bo ravno zaradi tega teplo tudi ko bomo (če) bomo v penzjonu - delal cel lajf - na koncu pa hiral enako bedno kot nekdo, ki je cel čas cuzal državo in mene.
Pa da ne bo pomote - sam za socialno državo - nisem pa za uravnilovko.
Fantje, pozabljate nekaj najbolj bistvenega.
Če hočejo tile gor biti ponovno izvoljeni, morajo "ujčkati" tudi socialce in tiste, ki po tekočem traku štepajo deco.
Pomoč "doma ležečim" se baje s 1.1. dvigne na malenkost preko 300 evrov...
Partizani so rekli: vsak revolver šteje. Tile pa pravijo: vsak glas šteje, tudi glasovi lenuhov in ljudi z muslimansko nataliteto....
Oseba, ki dela v neki službi, bi po mojem morala imeti najmanj 400-500 evrov več od doma ležečega.
Torej mi morala biti minimalna plača najmanj 750 evrov.
Ampak kaj (tako gospodarstveniki), ko imamo tako močno kitajsko konkurenco,da si ne moremo privošæiti niti dviga najnižjih plač za 25 evrov...
Je pa izjemno zanimivo, da jo strici Avstrijci, glede na njihove DOSTI VEČJE povprečne plače, kitajske konkurence - nimajo...
Edino dobro je (za naše politike in gospodarstvenike), da ogromna Slovencev DEJANSKO nima jajc, da bi začela na svoje, niti, da bi odšla s trebuhom za kruhom... Razen res zelo sposobnih...
Pravzaprav ravno te ofce z svojimi glasovi rešujejo Slovenijo, oziroma slovensko politiko...