glede na tvojo visino si res zelo korajzen
sicer pa dvomim, da si gdaj vidu jamo odznotri, razen v muzeju morda
sicer pa dvomim, da si gdaj vidu jamo odznotri, razen v muzeju morda
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
od kdaj pa kakšen meneđer odgovarja s svojim premoženjem?
zakaj bi potem delavci odgovarjali, če bi vodili podjetje
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Pa madona!!!! Kaj zaboga imajo delavci za "zahtevati"??? Delajo, dobijo plačo in pika. Zahtevajo lahko le in samo delničarji.
Razen če sem padel v črno luknjo in imamo v Sloveniji formalne delničarje, poleg njih pa še krdelo delavcev, ki niso vložili niti 1 EUR v delnico podjetja, bi pa hkrati komandirali vse po spisku, vključno z nadzornim svetom. Res upam, da bo enkrat komunistična, samoupravna generacija delavcev šla v penzijo in se umaknila tistim, ki imajo razčiščene vsaj minimalne pojme kapitaliza in zasebnega kapitala.
Da sem jaz lastnik Gorenja bi vso bando odpustil, zaprl vse fabrike v Sloveniji, jih preselil v tujino, tu pa ohranil le upravljalske funkcije. Pa naj se država hebe s tem folkom in mu skuša dopovedat, da je komunizem in samoupravljanje že dolgo mrtev. Če pa komu kaj ni jasno pa naj ustanovi Kubo na sončni strani Alp.
Citat:
PODJETJE INGOR JE PODJETJE, KATEREGA SOLASTNIKI SO:
* FRANJO BOBINAC IN NJEGOVA ŽENA
* PREDSEDNIK NADZORNEGA SVETA IN VPLIVNI ČLAN JANŠEVE SDS, JOŽE ZAGOŽEN
* VEČINA DRUGIH ČLANOV NADZORNEGA SVETA
* COOLPOWER
* NEKATERI SINDIKALISTI V GORENJU
PODJETJU INGOR OČITAJO, DA IZČRPAVA PODJETJE GORENJE, ZARADI ČESAR JE TO V SLABEM POLOŽAJU, KAR OBČUTIJO NAJBOLJ DELAVCI. PREK PODJETJA INGOR NAJ BI OMENJENE OSEBE ŽELELE IZVESTI MANAGERSKI PREVZEM V PODJETJU.
http://poptv.si/multimedia/svet-17-09-2009.html
http://www.dossierkorupcija.com/forum2/forum_posts.asp?TID=59&get=last
https://www.youtube.com/watch?v=L7y4qJiT1sY
Citat:
Pa madona!!!! Kaj zaboga imajo delavci za "zahtevati"??? Delajo, dobijo plačo in pika. Zahtevajo lahko le in samo delničarji.
Razen če sem padel v črno luknjo in imamo v Sloveniji formalne delničarje, poleg njih pa še krdelo delavcev, ki niso vložili niti 1 EUR v delnico podjetja, bi pa hkrati komandirali vse po spisku, vključno z nadzornim svetom. Res upam, da bo enkrat komunistična, samoupravna generacija delavcev šla v penzijo in se umaknila tistim, ki imajo razčiščene vsaj minimalne pojme kapitaliza in zasebnega kapitala.
Da sem jaz lastnik Gorenja bi vso bando odpustil, zaprl vse fabrike v Sloveniji, jih preselil v tujino, tu pa ohranil le upravljalske funkcije. Pa naj se država hebe s tem folkom in mu skuša dopovedat, da je komunizem in samoupravljanje že dolgo mrtev. Če pa komu kaj ni jasno pa naj ustanovi Kubo na sončni strani Alp.
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Štrom se plača tolk ko elektro zahteva , voda tolk ko vodno hočejo da funkcijonirajo , materjal tolk ko dobavitli rečejo da pridejo skoz,
DELO SE BO PA PLAČALO TOLK KO BOMO DELAVCI REKLI DA JE DOSTI ZA DOSTOJNO ŽIVLJENJE.
če ti ne paše pa štrom vodo materjal in delavce iz kitajske uvažaj , samo pazi se evropskih borcev za človekove pravice če jim ne boš dal stanovanj zdravstva šolstva itd.
Če boš pa fabriko na kitajsko odpeljal , SE PA TI ODPELJI ZRAVEN.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Imaš prav ko praviš da se bo delo plačalo toliko kot zahtevajo delavci. Saj tudi elektrika se plača. Če pa podjetje reče ne ne bi elektrike po toliko, potem je pač nima. In tudi ti kot delavec lahko rečeš: "Hočem 1000 eur plače", oni pa rečejo "Ne hvala" in ti ne dobiš službe.
Ko pa si enkrat že podpisal pogodbo o delu jo lahko seveda prekineš če se ne strinjaš z višino plačila. Nikakor pa ne moreš ti nekomu hkrati ukazovat da te more zaposlit in za kako ceno. ker potem bi to velajlo tudi obratno in bi ti delodajalec rekel da ti MORAŠ delati zanj in to za 100 eur mesečno. Trg je pač prost in če delavcem plača ne ustreza naj gredo.
Sedaj boš rekel: "KAM naj gredo?" Ha vidiš to pa ni problem delodajalca.
Če nekdo proizvodnjo premakne na kitajsko jo pač premakne. Ker živimo v svobodni državi ne boš ne ti in ne jaz odločala da bi se moral kdo kam selit ker je premaknil proizvodnjo.
Ti sicer verjetno noces sprejet dejstev ki sem ti jih napisal. Zato si ti pac delavec (ni misljeno zaljivo) in gres na siht od 6-14 popoldan pa s prijatelji pametujes za sankom in modrujes s podobnimi izjavami kot je tale ki sem jo citiral. Nekdo ki firmo postavi na noge pa dela vcasih tudi po 12 ur, ponoci pa ne spi ker se tud takrat sekira a bo firma dobila posel ali ne. Ampak lastnik zato ni revez. Sam si je izbral. Na koncu lahko zato 1 mesec na leto uziva v denarju ki ga dobi na ta nacin. Ampak tudi ti nsii revez, sam si krojis svojo usodo.
In ce hoces imet vec denarja zacni razmisljat kaj narest da ga bos vec zasluzil. Ce ti firma noce dvignit place poisci drugo. ce to ni opcija pa si najdi se kaksno popoldansko delo. Verjetno si ze dojel da te drugi (drzava in davkoplacevalci) ne bomo ziveli.
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
... ki vodi Muro ne more met 2000€ plače ...