stavka v Gorenju

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
V tujini pa komaj čakajo, da ti prideš, kot da nimajo že svojih ljudi in problemov dovolj.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
kdo pa je rekel da tam, prekmurje je mrtvo, tam še lahko samo preživi kak kmet, zdaj ko pa je šla mura v nič pa bo še hujše.

slovenija je mala, a svet je veliko večji. ampak ja..bodimo doma..za pečko se grejmo in čakajmo, da nas reši država, tista ista, po kateri potem pluvamo v gostilni in hvalimo starega tita.

aha torej.... z 380€ na mesec, si je v 40 letih našparala toliko, da se lahko odseli kamor želi.... pomožnosti še ima dva otroka in moža, ki ima še službo v teh koncih....
torej naj še on službo pusti? in gredo skupaj?
17758-icon_confused.gif

res.... klikni tam zgoraj: "odjava"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
e da ja, povsod so taki problemi? pa jaz sem mislo da samo pri nas, ko je tako slaba država...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Nehaj se že blamirati samega sebe. Saj verjetno si en navadni mentalni revež, ki mu je bilo vse pred usta položeno. Bo tvoj pristanek na realna tla zelo trd.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
So leni. Intelektualne lenobe so. Zato pa so slabo plačani.
bonk.gif

potem pa je najboljše če smo vsi diplomirani iz nevem česa? kdo bo pa potem delal? romuni? južnjaki?
ali se bo iskalo uni.dipl.ing.čistilko.... ki bo kljub temu delala za 350€?

vseeno pa si zaslužijo boljšo plačo (oz. razmerje)...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
razmerje pri nas je veliko manjše, kot recimo v tujini...pri nas so direktorske plače smešne v primerjavi s svetom, še naši "bogataši" so smešni proti globalnim.

a potem je ves svet v kurcu? naj gredo stavkat pred EU parlament, ker ima direktor nemskega telekoma 18mio plače.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Zaslužijo? Ne vem. Definitivno pa vem nekaj drugega. Če so bili ogoljufani, kar je tudi bil povod za stavko, morajo dobiti kar jim pripada.

Ima pa darjan prav, ko pravi, da jim ni treba delati pri nas. Jaz sem tudi pogledal čez mejo. Sicer je kakšen v tujini zato tudi slabše volje, kot je bil, ker je dobil konkurenco, ampak hej...

Vsak je lahko komu »Kitajec«...
crazy1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Naj ima direktor/manager/lastnik kolikor hoče, ampak naj poskrbi tudi za delavce, da bodo konec meseca dobili človeku primerno plačo, kar 400 EUR zagotovo ni. Managerji/direktorčki/Lastniki se bodo morali zavedati, da brez zadovolnjih delavcev ne more več ustvarjati dohodka in zaslužiti svoje plače. Delavskemu razredu je prekipelo. In prav jim dam. Vsega je pa kriva država, ki je dovolila razne tajkune, ki so z t.i. prevzemi uničili dobičkonosna podjetja (Laško, Merkur, Mura,...) in obogateli svoj žep. To je narobe.

Plače morajo biti dostojne za normalno življenje, ne pa mizerne, takšne kot jih prejema večina delavcev v sloveniji, ne samo v Gorenju...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ko boš enkrat končno zaživel na svojem, da ti ne bovse k ustom prinešeno boš že videl koliko je dostojna plača. Po mojem mnenju je dostojna minimalna neto plača okoli 600 EUR in navzgor.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
Podpiram jih vsekakor. 400 € ali koliko že.... to je že resnega razmisleka vredno če se sploh splača v službo hodit. Če imaš pa otroke pa tudi mene zanima boljša rešitev? Kaka šola, ni to zastonj, pri 400 € plače si pa lahko srečen da ni minus prevelik, kaj šele da bi kaj šparal. Poleg vsega pa, nekdo tudi mora biti običajen delavec.

Mogoče 100 € na mesec več ne pomeni enemu nič, ki že tako in tako ima polno rit vsega (saj ne morem verjeti d aje eno budalo to napisalo
bonk.gif
), nekdo s tako plačo pa mu to pomeni 25% povišico in mogoče kak mesec na nuli, ne več v minusu.

V Stabilu, 5 km od Šentilja, dobijo navadni delavci preko jurja € plače
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Torej, če bi delavci prejemali bruto plačo v celoti bi bilo vse OK?

Pa bi sami poskrbeli za penzijo in zavarovanje? Ali bi imeli netto 800€ pa gor še bruto, kar dejansko potem 1600 za delodajalca strošek?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
ksz...

Ma, tukaj je toliko budalaštin napisanih, da se mi niti ne da vključevati v debato.
Zadnjič je v neki oddaji, kjer so predstavljali skandinavijo (ali eno izmed skandinavskih držav) ena gospa, ki živi pri nas lepo dejala zakaj je pri njih življenje toliko boljše:
Pri njih od države nihče nič ne pričakuje, saj vedo, da se lahko zanesejo le na sebe. Zato imajo v krvi, da se tekom življenja neprestano izobražujejo in razvijajo svoje kompetence, kar posledično pomeni, da tudi neprestano napredujejo. Posledično je tudi država bogata in lahko vlaga v ljudi - a tam so začeli najprej ljudje vlagati v sebe.

Pri nas pa vidiš družino, kjer vsi delajo v enem podjetju za 400€ + malica + prevoz in so zadovoljni... dokler ne zagusti. Po tem so pa prvi na 24ur kot hud socialni problem in, da se jim godi krivica.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
hehe, taki so mi najboljši. V času faksa (predvsem fdv in epf) vam operejo možgane in potem vsi mislite, da boste top management z najmanj 2k neto že na začetku. Pa seveda borili se bodo za vas. Čudno gledate na tiste "butce", ki delajo za 500eur in manj. Da bi sami delali za drobiž? Saj nismo nori...
No, potem pa konec faksa in iskanje službe - skok v realnost. Službe kar ni, le kaka bedna dela se ponujajo. Starši nehajo financirat in potem je treba poprijeti za neko delo. Pride plača 1k (če sploh) in to je to. Hipoma se razblinijo vse obljube o super zaslužku in padeš v povprečje....
Žal je to pot, ki se večini visoko letečih zgodi. Da boš sam spoštovan, moraš najprej spoštovati druge.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
hehe, taki so mi najboljši. V času faksa (predvsem fdv in epf) vam operejo možgane in potem vsi mislite, da boste top management z najmanj 2k neto že na začetku. Pa seveda borili se bodo za vas. Čudno gledate na tiste "butce", ki delajo za 500eur in manj. Da bi sami delali za drobiž? Saj nismo nori...
No, potem pa konec faksa in iskanje službe - skok v realnost. Službe kar ni, le kaka bedna dela se ponujajo. Starši nehajo financirat in potem je treba poprijeti za neko delo. Pride plača 1k (če sploh) in to je to. Hipoma se razblinijo vse obljube o super zaslužku in padeš v povprečje....
Žal je to pot, ki se večini visoko letečih zgodi. Da boš sam spoštovan, moraš najprej spoštovati druge.
aplauz.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik tis pravi:
ksz...

Ma, tukaj je toliko budalaštin napisanih, da se mi niti ne da vključevati v debato.
Zadnjič je v neki oddaji, kjer so predstavljali skandinavijo (ali eno izmed skandinavskih držav) ena gospa, ki živi pri nas lepo dejala zakaj je pri njih življenje toliko boljše:
Pri njih od države nihče nič ne pričakuje, saj vedo, da se lahko zanesejo le na sebe. Zato imajo v krvi, da se tekom življenja neprestano izobražujejo in razvijajo svoje kompetence, kar posledično pomeni, da tudi neprestano napredujejo. Posledično je tudi država bogata in lahko vlaga v ljudi - a tam so začeli najprej ljudje vlagati v sebe.

Pri nas pa vidiš družino, kjer vsi delajo v enem podjetju za 400€ + malica + prevoz in so zadovoljni... dokler ne zagusti. Po tem so pa prvi na 24ur kot hud socialni problem in, da se jim godi krivica.

Če že:

- primerjaj naše šolstvo in njihovo,
- primerjaj naše delodajalce in njihove
- primerjaj naše in njihovo sodstvo...

Primerjaš hruške s Concorde-om...