Starčki na cestah - sindrom lemingov?

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Pričel si se ponavljati, ponavljaš vprašanja drugih na katera sem že odgovoril (slab spomin ali selektivno branje?), postajaš žaljiv.

Če moja sporočila zbrano prebereš še enkrat, ti bo jasno....

LP,

Milan

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Slabo opravičuješ svojo nesramnost do starejših in obnemoglih. Postajaš otročji, nezrel, dolgočasen (preveč sedenja za računalnikom in druženja z nevzgojenimi mladoletniki) in žaljiv do starih in bolnih ljudi.
Če boš mojea sporočila zbrano prebral še enkrat ti bo vse jasno.....al pa tud ne....

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Slabo opravičuješ svojo nesramnost do starejših in obnemoglih. Postajaš otročji, nezrel, dolgočasen (preveč sedenja za računalnikom in druženja z nevzgojenimi mladoletniki) in žaljiv do starih in bolnih ljudi.
Če boš mojea sporočila zbrano prebral še enkrat ti bo vse jasno.....al pa tud ne....
Če ne zameriš, sem jaz še enkrat prebral tvoj post: očitaš naliM-u preveč sedenja za računalnikom (in posledično teženja po internetu, forumih,...), pa sem pogledal njega in ima 151 sporočil, ti pa 2144... pa še dva meseca dlje je član alter-ja... mislim, da se jasno vidi, komu se kisa v glavi...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
On sem hodi samo norčije zganjat. Tako kot ti. Drugače je Milan neki šef na suxu. Tam ni veliko prometa, pa se pride sem malo kratkočasit, ker življenja izza hišnih sten ne pozna. Dete betona je. Precej alterjev ima tako, da se lahko sam sabo pogovarja.
Pravzaptav ti je precej podoben.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Oprosti, ampak, ti moraš biti vic, ane? Za nickom se ziher skriva ali Žlender, ali pa en tlinajstletni fante, ki se mu take provokacije zdijo kul. Ker, oprosti, res ne morem verjeti, da kromanjonci se niso izumrli.

"In starček ni šel skoz rdečo čez cesto zato ker CPP ne pozna. Šel je zato ker je pač star in betežen. Stari ljudje pa, kot pravi pregovor, so kot otroci ,ki potrebujejo varstvo in nego."

4-5 letni otroci so v vrtcih. Zakaj potem betežni starčki niso v domovih za ostarele? Oprosti, ampak v neki točki v času moraš pa res premoči še toliko samokritike, da vrneš vozniško in ga nehaš sam tavati po cestah, če nisi sposoben videti rdeče luči na semaforju (semaforji so naokoli vsaj ene 40 let, tako da si jih verjetno spoznal še kot dokaj vitalen 40-letnik)...

Ne vem no... Roko na srce, nekje je pa tudi meja. Potem bo pa voznik kriv in diživljal travme, ko mu bo en tak upokojeni terorist pred avto stopil in možgane na šipi pustil.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Hja, on ima toliko alterjev, kolikor jih imaš ti....

...in vsi so si podobni, če se le ne strinjajo s tabo, kajne? Timecop je še edini, ko se sem pa ke kdaj strinja s tabo.... Pa še on je vrjetno tvoj sin, katerega si očitno prikrajšal za celotno otroštvo...

Življenja izza hišnih sten pa očitno ne poznas samo ti, ker vedno lapaš eno in isto, pa boh ne dej, da bi pogledal svet s kake druge strani....Res pa je, da se staremu biku težko karkoli dopove
wink-1.gif
...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Zakaj potem betežni starčki niso v domovih za ostarele?
Ker v domovih ni prostora, (za sprejem v dom mora starostnik čakat tudi 7 let in več) ker jim potomci nočejo plačevat doma, morda jih potomci nočejo ali, kao, nimajo časa pazit in negovat, ker jih potomci zdaj, ker so njihovi starši stari, ne potrebujejo več, ker imajo starčki pač slabe penzije ali pa jih sploh nimajo in so zato v očeh mladine neuporabni itd....zato se starostniki pojavljajo na cesti vsi nebogljeni....
Sicer pa, a morajo starostniki v domu za ostarele samo sedeti za štirimi stenami in pred računalniki čakati smrt, tako kot Nalim, XXXL, turbobič, vaginko itd...?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Opa, počasi, nikjer nisem rekel, da se moraš dati po 70 letu predelati v Soylent Green...

Hočem samo povedati, da je malo neumestno zdaj kriviti druge (čeprav, roko na srce, se tukaj ljudje včasih ne znajo izraziti) za tisto, kar moraš poskrbeti ali sam ali pa je upravičeno pričakovati, da za to poskrbi bodisi družina, bodisi skupnost. Jasno, da temu ni tako, ampak, ko mi mozganska celica ne bo več procesirala koncepta "Zgoraj. Luč. Nekaj svetlega. Baje rdeča. Ne cez cesto. Bum. Mrtev." se bom pa zaradi svoje lastne varnosti raje držal svoje strani ceste...

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Timecop je še edini, ko se sem pa ke kdaj strinja s tabo.... Pa še on je vrjetno tvoj sin, katerega si očitno prikrajšal za celotno otroštvo...
Ovca na kvadrat, pa ne una na 4 nogah so vse pametnejše. Ko boste mlečnozobci spoznali kakšno modrost, ko se boste kaj naučili od starejših, ne pa se ves čas norca delali, takrat bo pa kaj bolje. Stardeca ne poznam, za otroštvo me ni nihče prikrajšal, sem se krasno zabaval (brez drog in alkota) in pri tridesetih mi gre odlično, nikoli se pa nisem družil z objestno nekulturno mularijo brez osnovnih manir, ki samo gleda kako bo "hvatala krivine"... in ni mi žal saj so danes vsi po vrste ene propalice, ki kaj drugega kot dajat plastiko na avte, pa z glasnim avspuhom šarmirat smrkljave kešpičke in bit sužnji gospodarju od 6-14 ali od 7-15 niti ne znajo, pa tudi na tem forumu ste zgleda taki v večini. Edina škoda, da nimam te moči, da bi vas videl, kako boste po petdesetem vsi vozniške nazaj dali in po šestdesetem šli vsi agilni ter fit, v dom za ostarele...
hysterical-1.gif

PS: Zanimiv forum kjer je vsak smrkavček lahko moderator.
bonk.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
On sem hodi samo norčije zganjat. Tako kot ti. Drugače je Milan neki šef na suxu. Tam ni veliko prometa, pa se pride sem malo kratkočasit, ker življenja izza hišnih sten ne pozna. Dete betona je. Precej alterjev ima tako, da se lahko sam sabo pogovarja.

Kaj če bi nehal nakladat in se izdajat za nekega 70 letnega.... dobro vemo kdo si ... kak kaj sluzba v KRKI ?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik timecop pravi:

sem se krasno zabaval (brez drog in alkota) in pri tridesetih mi gre odlično, nikoli se pa nisem družil z objestno nekulturno mularijo brez osnovnih manir, ki samo gleda kako bo "hvatala krivine"...
Tudi jaz se nikoli nisem družil s takimi...
wink-1.gif

Citat:
ki kaj drugega kot dajat plastiko na avte, pa z glasnim avspuhom šarmirat smrkljave kešpičke

moj avto je točno tak, kot je prišel iz tovarne. Vse, kar je spremenjenega, je radio
tongue-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Dete betona !
aplauz.gif
).

Malo se nagibam k še drugi teoriji 'O Staremdecu'. Osnova obeh je imaginarnost osebe, ki obstaja samo kot nick na Alterju, Suxu (da, tam sem še vedno moderator, pridi kaj pogledat naokoli, je manj gužve in mularije, kot tu - morda ti bo celo všeč
grims-1.gif
).

Še k teorijam:
- Stardec je alter nick nek druge osebe - to je jasno iz njegovega pisanja in da v tem primeru tukaj kanalizira matretiranje s strani starejših oseb doma, tudi.
- nick Stardec je tisto, kar v ruralnem okolju poznajo/mo kot 'strojna skupnost'. Še razlaga, kaj to je za 'otroke betona'
smile-1.gif
Primarno gre za skupino kmetov, ki si delijo stroj, katerega sami ne bi zmogli v celoti izkoristiti (recimo cisterno za gnojevko, trosilec umetnega ali hlevskega gnoja, kombajn za silažo koruze, ...). Osebe za nickom Stardec so 'strojno skupnost' prenesli v informacijsko dobo in si ga delijo - to bi obrazložilo občutek, katerega imamo tisti, ki s strojno skupnostjo Stardec komuniciramo, saj včasih dobivam(o) občutek, da gre za osebnost, deljeno na vsaj dva dela.

LP,

Milan

p.s. Glede mojih alterjev pa lahko razpišem celo nagrado - verjetnost, da jo kdo dobi, je nižja, kot verjetnost, da zadane sedmico na lotu.
evil.gif