Stajerska AC je za posr*t

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
protihrupne so financirane iz evropskih sredsterv.
Moti me predvsem, da so glavni izvajalci tujci (ni važno zdej da so to hrvati), ne pa slovenci. se pravi velik kolač denarja gre drugim ne pa sloveniji.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Sam je res za posrat. Skoz en tunel, kaj te jaz vem kateri, razfukan na fertik. Enako v kontra smeri. Mal pred trojanami gremo dol z avtoceste. TOP! Pol pa spet šok. Izvoz za Konjice zaprt. Super, sem si rekel, a je še kje kaj. Ma če bi to prej vedel, sploh nebi šel gor. In ja, nisem pogledal, ker si res nisem mislil, da mamo tako sranje. Nazaj grede me ulovi nevihta in pri 100 lih da ne plavam, z gumami katere imajo 7mm profila. Res je lilo, ampak na AC nima kaj bit luže nekaj cm. Razočaran.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
EU je mahnjena na varnost v tunelih, zato je treba tunele stalno nadgrajevat.V Montblancu je goreča margarina povzročala tako visoke temperature, da je zagorel še asfalt. Vseeno tako francozi kot italijani še naprej vgrajujejo asfalt v predore, ker varnostno ni to neka težava, ker pri takih temperaturah, ko lahko zagori asfalt, je itak že vse prepozno, drugih prednosti pa beton nima.

Za to nesrečo se je skoraj takoj zgodil Tauerntunnel ter dve leti kasneje še Gotthard. In je EU zelo zaostrila predpise. Seveda so tukaj še določeni lobiji proizvajalcev varnostne opreme (ne slovenski), ki navijajo za vse strožje predpise, ki za moj pojem nimajo nobenih pametnih koristi več. Ampak EU birokratom to itak ni možno dopovedat.

Glede italijanskih omejitev v predorih: dodatne omejitve na avtocestnih predorih so drugače v veljavi povsod po svetu, razen v Italiji. Starejši italijanski predori so varnostno hudo vprašljivi, za kar ne rabiš novlbenih raziskav, samo skozi njih se pelješ. Novi predori pa imajo VSI odstavni pas, ne glede na dolžino. So pa zaradi tega bistveno dražji. Kar se dogaja na Trojanah z omejitvami, je pa itak zbrka in nesposobnost upravljanja predora s strani Darsa, ne pa tehnološki problem.

Še dobro, da nam sploh pustijo, da se zapeljemo skozi predor... ker je vse tako hudo nevarno.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.576
9.810
113
40
MB
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Za zapore in zastoje na AC: 0802244
Jaz verjetno že 10 let ne zapeljem na AC brez da bi prej poklical na to številko.

dars ma nov app, vneseš relacijo na katero greš, in ti potem pusha notificationse kaj se dogaja, zapore, nesreče itd

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
faking shit. grem na ac proti celju in kaj me caka pred Trojanami, dela na avtocesti, zaprto in preusmeritev na lokalno cesto. Matr da nevem ce sem se ze kdaj vozil po AC ne da nebi bilo del na cesti zapor in zaradi tega zastojev itd in to se placuje 120eur??

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Še dobro, da nam sploh pustijo, da se zapeljemo skozi predor... ker je vse tako hudo nevarno.
Pri nam niti še ni tako hudo. Hrvati takoj, ko pade ena kaplja dežja okoli Zadra, omejijo hitrost po celi Dalmatini na 80 km/h.
Pa kot sem videl, tudi Avstrijcem ni nič tuje, če dajo omejitev 40 km/h kar po celotnem predoru, v primeru nečesa, česar ne vidiš.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
faking shit. grem na ac proti celju in kaj me caka pred Trojanami, dela na avtocesti, zaprto in preusmeritev na lokalno cesto. Matr da nevem ce sem se ze kdaj vozil po AC ne da nebi bilo del na cesti zapor in zaradi tega zastojev itd in to se placuje 120eur??

Jaz upam, da bodo še podražal, ker itak ne bo noben nič protestiral. Ceste so itak v nulo, infrastruktura ni da ni, ehh....brezveze
rolleyes-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
zmaga.gif

Jaz osebno sem že obupal... Razmišljam le še o tem, kako speezdit iz Bananastana v boljše in predvsem toplejše kraje.
rolleyes-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Karibi...
tongue-1.gif

OK, karibi so želja, izvedba je zaenkrat še težava. Drugače se pa Floride ne bi niti najmanj branil... Tam bi vsaj imel toliko kolikor bi naredil, pri nas pa več delaš manj imaš, voziš se po iz leta v leto slabši infrastrukturi, več plačuješ za zdravstvo, manj ti nudijo ipd.

Eh, brezveze.
rolleyes-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
heh, končno so nehali zapirat tunele, se je že pojavilo novo delo:

- Na štajerski avtocesti bodo med 17. oktobrom in 8. novembrom, krpali vozišče med Domžalami in Vranskim v obe smeri. Zapirali bodo posamezne pasove v obeh smereh. Večino del bodo, če bo vreme primerno, opravili ob sobotah in nedeljah.

Da ne omenjam, da še vedno postavljajo protihrupne v okolici celja in je cca 10km AC "gradbišče".

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
mah tisto pri celju bi že moglo zdavnej bit narejeno do kraja.
ne vem, kdaj sem se nazadnje peljal v/iz službe po štajerski ac brez, da bi bilo kakšno delo na cesti. res ne vem. pomojem skoraj 2leti od tega če ne več. za popiz*it.
ker to kar delajo od tepanj do bistrice, bodo morali še na drugi strani Ac ker je zjeb** do kraja.

tak, da se bom/bomo še nekaj časa vozli po delovšču imenovanem štajerska AC.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Jaz se tudi zadnje 3 leta ne spomnim, da kdaj ne bi delali...se mi zdi da je bilo enkrat mesec ali dva mir, potem pa se je začelo...

Sicer me delovišče preveč ne moti, ampak satani postavijo kišto radar tam, da lepo naletiš ko se sam pelješ ponoči konkretno preko omejitve...kako drugače pa se naj, če sem itak sam...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
zaradi kište in mogočega ročnega radarja (to niti ne vem kako lahko z ročnim radarjem stoji ob AC pa te "strela") vedno peljem po tistem pasu, kateri je speljan na drugo stran AC.
tam je možnost zelo majhna, da te bo lahko z radarjem ujel. če te bo hotu te bo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
zadnjič je bila kišta na koncu gradbišča tik pred predorom podmilj, in meril tiste, ki so se z "levega" pasu priključili nazaj na desno stran
grims-1.gif