Stajerska AC je za posr*t

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Za vse nas, ki se pritožujemo glede štajerke.

Drugje je še huje
evil.gif

Medved na primorki.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Da malce opišen izkušnjo ta teden skozi famozni trojanski predor, kjer po novem merijo sektorski čas in na podlagi tega kaznujejo prehitre.

Lepo se peljem 105kmh po števcu in počasi dohitevam tovornjaka, v tunelu seveda. Ker se on pelje samo 10kmh manj, traja prehitevanje še pa še metrov. In kar naenkrat začne tovornjak "vlečt" v mene, mogoče je spal ali pa me ni videl, ampak je bil že na mojem pasu in na srečo sem dovolj hitro to opazil, da sem zavrl in se izognil trčanju.

Res super so tole naredili, z omejitvijo, ker zdaj traja prehitevanje tovornjakov toliko časa, da že lahko postane nevarno. Prej si pač samo dal po gasu in hitro šibnil mimo, zdaj pa še to ne morem, ker potem bi moral izračunat, koliko časa moram voziti 80kmh, da ujamem primeren povprečen čas.

Pa še to ne razumem, če se mora osebnim vozilom znižat hitrost, dovoljena, iz 130 na 100, zakaj se potem tudi tovornim ne spremeni iz 80 na 50...tile kurci pa imajo vedno isto hitrost, so pa itak leglo vseh problemov na AC...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Mogoče te je ta tovornjakar prepoznal, bere tvoje poste na alterju, pa imaš rezultat...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
A je že kdo dobil ali slišal za koga da bi dobil kazen zaradi sekcijskega merjenja...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Mogoče te je ta tovornjakar prepoznal, bere tvoje poste na alterju, pa imaš rezultat...

mrbit, potem se je še en znašel tam, kjer je delovišče, in ko sta dva pasova, je vozil kar po sredini, šele blendanje in troba ga je streznila, da se je umaknil in sem lahko šel mimo...

neverjetno kaj se dogaja zadnje čase na cestah...

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
h5Gtyyl.png

nimaš ti kaj stiskat po gasu in šibat mimo po predorih. divjak! boš še koga ubil, če boš tako vozil !
evil.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

mrbit, potem se je še en znašel tam, kjer je delovišče, in ko sta dva pasova, je vozil kar po sredini, šele blendanje in troba ga je streznila, da se je umaknil in sem lahko šel mimo...

neverjetno kaj se dogaja zadnje čase na cestah...

Me veseli, da si se malo zresnil v prometu - kakšne 3-4 tedne nazaj si se kamionov, ki so te motili na cesti, lotil z izrivanjem.

Mogoče pa še bo kdaj šofer iz tebe.
zmaga.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
Delovno zaporo med Celjem in Dramljami (protihrupne ograje) so začeli včeraj odstranjevat, popoldne se je dalo že normalno peljat proti CE, danes pa zgleda da odstranjujejo še tisto betonsko pregrado proti MB.

Kdaj bodo pa zrihtali med Konjicami pa SB pa sam boh ve, ker zelo mučkajo. še sreča, da sem šele 1.11 na šihtu, takrat pa upam, da se bom po 3letih končno lahko od Šentruperta do MB peljal brez dela na cesti. Vsaj upam.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Zdaj je samo še ena zapora, tam pri tepanjah.

Se pa mi zdi, nisem pa ziher, da je uničen radar kišta na tleh ravno tam.

So pa barabe, dali so radar kišto na levo špuro, tisto ki zavije na sosednji pas in kjer praviloma folk vozi hitreje, ker desna je bolj za tovorna vozila.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
seveda so jo dali na levi pas. desni pas gre skoraj naravnost, levi pa ima šikano in včasih je med voziščema še malo kucla. jaz sem enkrat na LJ obvoznici, na spolzki cesti in starih gumah že malo zaplesal pri vožnji skozi tisto šikano, pa sem šel po omejitvi 60.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Dela na med Celjem in MB so letos po mojem povsem solidno organizirana. Kako leto nazaj bi za taka dela naredili en pas v eno stran in dva v drugo in bi vsak dan 10 minut stal v koloni, razen če bi šel v špici. Takrat bi stal 40 minut. Dobrih pet let nazaj pa bi naredili po en pas v eno stran in konec.
Ali so vsa dela potrebna ali ne, pa jaz ne bi ocenjeval. Če bi stanoval blizu, bi si prav gotovo želel protihrupne ograje. Prometa pa je tako ali tako toliko, da je gotovo nujno vsaj na vsakih 20 let preplastiti prav vsak meter ceste.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Eto, prvic po ne vem kolikem casu od Domzal do Sl.konjic nobenega dela na cesti. So pa na enemu uvozu pred Lopato merili policaji iz avta. Tam sem imel 138km/h po GPSu. Za tako hitrost dobis placilni nalog avtomaticno ali te se prej ustavijo?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Z upoštevanjem tolerance je to 1km/h čez omejitev. Dvomim da se bodo blamirali in karkoli pošiljali.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Eto, prvic po ne vem kolikem casu od Domzal do Sl.konjic nobenega dela na cesti. So pa na enemu uvozu pred Lopato merili policaji iz avta. Tam sem imel 138km/h po GPSu. Za tako hitrost dobis placilni nalog avtomaticno ali te se prej ustavijo?

Divjak!!! bolj počasi vozi!
evil.gif

Kazen bo ker je s svojim telefonom te slikal tako, da je še radarska izmerjena hitrost vidna. ko bo prišel na postajo bo preko wi-fi si prenesel na rač sliko in jo bo natisnil in ti poslal kazen!
hysterical-1.gif

Prej ob 9:20 so merili iz passata na izvozu žalec proti MB. Nč ne boš dobu, ker merijo z laserjem brez fotoaparata.
Škoda, da edino delajo še od Konjic naprej. bi se blo prav fajn pelat na šiht po dolgem času.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Sej, ko smo sli na izvozu za Sl.koniice dol, sem ta isti Passat s policajema notri videl, da se je peljal naprej v smeri Mb, tako da so zgleda danes kar mobilni.