Srbi imajo samo še štiri MIG 29

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nekdo je vprašal za uspešnost migov, mene pa zanima bolj široko

a je kje statistika kaj je nato vse izgubil nad srbijo.

vojna nad srbijo ni merilo za oceno a je mig 29 sposoben zrušit zahodnjaka. ker številčno je bilo vedno od 1 na 3 pa ke do 1 na 10.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Florjan pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
ima mig29 sploh kak uradni kill kaksnega zahodnega lovca?

sem pa na netu videl zadnjo verzijo miga29, mig29M2/mig35. wau. popolnoma konkurencni zadnji generaciji zahodnih lovcev.

Po čem je konkurenčen? Če si ga ti videl na netu, pa dobro izgleda, to še ne pomeni, da je boljši. Sploh pa je konstrukcija izpred četrt stoletja, pa še ne vem kakšne izboljšave ne morejo narediti veliko. Edino ceneje je, kot pa če bi razvijali popolnoma novo letalo.

No prvo je potrebno definirati katero generacijo "zahodnjaka". Če govorimo o generacije 29tke se pravi F15, F16 tudi še F18 potem ni dvoma, da je hudičevo konkurenčen. Če govorimo o zadnjih verzijah vseh tel lovcev po vrhu pa še Raptorja potem seveda ne.

Zato imajo Rusi in seveda Kitajci močnejšo "orožje" Suhojeva familije, ki so definitivno precej bolj sposobni lovci kot zahodnjaški. To jim priznavajo Amerikanci, tako da ... nekaj bo na tem.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
softi: zato, ker SZ svojega najboljšega materiala v časih, ko jim še ni šlo za nohte ni kar tako izvažala na "zahod"...
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
ima mig29 sploh kak uradni kill kaksnega zahodnega lovca?

Pojma nimam. Mogoče je bil kakšen v Iraku l. 91 - vendar jih po moje Irak takrat sploh ni imel. Nekje leta 1993 so v nemčiji naredili dogfight med parom F15 (E?) in parom Mig-29 - zmagala sta F-a... Vendar je bil Mig še takrat daleč od zastarelega letala (svoje čase je jugo propraganda tresla hlače italijanom s podatki o enem prvih HUDov v ruskih lovcih
evil.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kako to, da JNA ni nabavljala suhojev.

je kaj v povezavi z utvo v pančevu, kejr so se servisirali migi, tudi za bližnji vzhod..

1. niso bili potrebni (orao, jastreb, ...)
2. politike (vprasanje ce bi YU sploh prodali)
3. denarja (tudi 29tke so bile rabljene)
4. razvijal se je domac supersonik

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:

v primeru valjeva je šlo za očitno politično igro, ki jo je z življenjem plačal odlični pilot.

Če misliš Milenka Pavloviæa-on je šel prostovoljno, namesto nekega mlajšega pilota. Plus da mu je crknil generator in je ostal brez radarja.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
o tem govoril.

šel je dražit NATO letala, da bi podila njega, da bi politiki v tem času naredili svoj velecenjeni ogled

prevec partizanske filme gledas...

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Ne vem no, MIG 29 niti ni tolk superioren. Enkrat sem bral ene clanke,ker so jih tut nemci imeli (ne vem,a majo se al so jih prodal) in se baje v dvobojih niso ravno izkazali. Se pa strinjam da so novejsi MIG-i in Suhoji eni izmer (naj)lepsih in (naj)boljsih letal za moje pojme
cool-1.gif