Citat:
Uporabnik Freak pravi:
Ne vem no, MIG 29 niti ni tolk superioren. Enkrat sem bral ene clanke,ker so jih tut nemci imeli (ne vem,a majo se al so jih prodal) in se baje v dvobojih niso ravno izkazali. Se pa strinjam da so novejsi MIG-i in Suhoji eni izmer (naj)lepsih in (naj)boljsih letal za moje pojme
Fantje, med seboj mešate jabolke in hruške. Mig 29 je bil svoje čase zelo superioren lovec in je bil dejansko hrbtenica SSSR (potem ga je nasledil Su27). Morate računati, da je od tega praktično že več kot 25 let. Seveda danes ni superioren, to je pač dejstvo, čas gre naprej. Tudi F14 ni superioren, pa vsi vemo, da je bil zelo dober lovec.
Glede nemških testov: ne moreš primerjati zahodno nemške pilote in pilote bivše vzhodne nemčije, ki so imeli letno naletenih manj kot 8 ur letno mislim da na tem letalu. Tudi ZDA so po koncu hladne vojne uvozile par Mig29 ravno zaradi realne simulacije in pokazalo se, da njihovi lovci niso tako superiorni napram 29tkam.
Ko pa praviš, da so novejši Migi boljši ... a mogoče poznaš naslednika Miga29? Ne mislim izpeljanko iz 29tice,ampak njegove naslednika iz tega biroja? Jaz ga ne. Konstrukcijsko biro MIG je padel v čisto senco Suhoja. Razvijajo in se trudijo nekaj, vendar daleč od stare slave. Suhoj je prvi in edini resen tekmec in tam resnično delajo sodobne in superiorne lovce.
Je pa res nekaj, ko pogledaš kako je narejena 29tica in potem recimo F15 od blizu je razlika neverjetna. Čiste linije F15, gladka izdelava, nič ne štrli iz oplat, lepo sestavljenko, skrtka poezija od letala. 29tica zgleda resnično lepa samo od daleč od blizu zgleda takšna, kot bi jo skupaj varil Franček iz Spodnjega Kašlja