sram me je...

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
vsi govorijo kako moramo sprejeti reforme,zakaj pa jih niso grki in islandci,v grčiji je min plača 1400 eurov in se bunijo,da ne morejo sprejeti reform,ker potem ne bodo mogli preživeti,pri nas pa lahko z 600 euri in še spremembe na slabse bomo sprejeli

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
ksz...

Kakorkoli...problem je definitivno tudi v menatliteti naroda. Ko koga vprašam, ali bo šel na referendum, je odgovor: " Mah, zakaj že. Škoda nedelje za te stvari. Mi ne diši ne ena stran in ne druga, zato ne grem".

No, in potem isti ljudje norijo, ko je enkrat konec referenduma in pade odločitev, kako grozno odločitev smo sprejeli. Ja bejž no.

Ni samo vlada tukaj pereči problem. Problem je narod, ki samo nori in bemti čez državo, hkrati pa niti svoje dolžnosti ne izpolni.

Pač moje mnenje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
vsi govorijo kako moramo sprejeti reforme,zakaj pa jih niso grki in islandci,v grčiji je min plača 1400 eurov in se bunijo,da ne morejo sprejeti reform,ker potem ne bodo mogli preživeti,pri nas pa lahko z 600 euri in še spremembe na slabse bomo sprejeli

V Grčiji je minimalc 740 €.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_minimum_wages_by_country

Me spominjaš na enega znanca, ki je sveto zatrjeval, kako dobijo smetarji po Italiji minimalno 3500 € mesečne plače.
hysterical-1.gif

Takole je, saj je v SLO dosti pizdarije, ampak spet pa ni tako slabo. Dovolj je vsaj preslišati afere s psi, parnerji, torbicami, arhivi, domobranci in partizani, patrijami in podobnimi popolnoma neživljenskimi zadevami, pa imaš 3/4 skrbi manj. Potem pa ni več tako grozno slabo, saj živimo na lepem koncu. Si ne predstavljam, da bi moral živeti nekje na Nizozemskem, kjer ni enega hriba, normalnega morja pa ene normalne narave.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
843
22
18
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Si ne predstavljam, da bi moral živeti nekje na Nizozemskem, kjer ni enega hriba, normalnega morja pa ene normalne narave.

Sicer je off, ampak samo misel na tole je
crazy1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:

V Grčiji je minimalc 740 €.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_minimum_wages_by_country

Me spominjaš na enega znanca, ki je sveto zatrjeval, kako dobijo smetarji po Italiji minimalno 3500 € mesečne plače.
hysterical-1.gif

Takole je, saj je v SLO dosti pizdarije, ampak spet pa ni tako slabo. Dovolj je vsaj preslišati afere s psi, parnerji, torbicami, arhivi, domobranci in partizani, patrijami in podobnimi popolnoma neživljenskimi zadevami, pa imaš 3/4 skrbi manj. Potem pa ni več tako grozno slabo, saj živimo na lepem koncu. Si ne predstavljam, da bi moral živeti nekje na Nizozemskem, kjer ni enega hriba, normalnega morja pa ene normalne narave.

Ja, Grčija ni tok zlata kokr si folk predstavlja. Imam kolegico, ki ima fanta iz Grčije in tudi sama je dosti delala dol. Tam ni delovnik 8 ur - za minimalca!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
No, in potem isti ljudje norijo, ko je enkrat konec referenduma in pade odločitev, kako grozno odločitev smo sprejeli. Ja bejž no.
Zakaj bi pa narod moral to sprejemati?
A niso oni s temi mastnimi plačami dovolj kvalificirani za to?

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:

.

Še bolj me je sram, da je Vegradu z državno pomočjo uspelo izgnati bosanske delavce, namesto da bi jim plačal za opravljeno delo.

Nekateri ki so pa še tukaj--dobivajo socialno pomoč..iz mojega žepa
13.gif

Kr naj gredo v rodno bosno in naj tam jambrajo in stokajo
jezen.gif

Vozi kuči pjevajuči--pa ovce past

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Zakaj bi pa narod moral to sprejemati?
A niso oni s temi mastnimi plačami dovolj kvalificirani za to?

Ja čakaj. Sedaj je odločitev padla, da referendum bo. Tukaj spremenil ne bomo nič. Sedaj pa je od naroda odvisno kaj bodo naredil.

Se strinjam, da bi mogla država sama sprejemat odločitve - ampak če bi jih, bi blo spet govor o tem, da bi mogu bit referndum, saj je bila odločitev slaba. Začaran krog.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Problem je sledeč.
Vlada katera koli že do sedaj zadnjih 2000 oz. mnogo več let, gleda samo to kako kje še dodatno kaj vzet. So bili vmes razni reseti (vojne, upori, revolucije), kjer so se stvari postavile na novo, ampak zmeraj gredo tako daleč da se zgodi upor.
Zakaj si ne postavimo novih pravil. Npr. zaposlenim in lastnikom kapitala se vzame max. 20%. S temi 20% se krijejo neki minimalni socialni standardi za socialno varnost, ostalo si mora pa vsak poskrbeti sam. Vsako odkrito korupcijo pa strogo kaznovat, kot kriminal najtežje kategorije.
Ko državi začne zmanjkovati denarja, mora vedeti da mora krčiti upravo ipd... Tako kot moramo v podjetjih (ali družinah) skrbeti za lastne finance in okvirje, tako mora to početi tudi država.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
vsi govorijo kako moramo sprejeti reforme,zakaj pa jih niso grki

Kaj pa, če bi obrnil to svoj govedarsko logiko - zakaj jih sprejemajo Francozi, Avstrijci, Nemci(!)...? So to overall precej bolj uspešne države od Grčije, veš...

Sicer pa imaš prav - zavrnimo vse reforme, potem pa se bo čez 5 let na kavici oglasil gospod IMF z velikim kovčkom in nam narekoval reforme, ki si jih sedanji nasprotniki niti zamisliti ne morejo. Najlepše pa bo, da nihče ne bo mogel niti pisniti.
smirk-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.307
822
113
pa kaj je z vami. zakaj bi pa mogli komurkoli kaj vzet? pa sej ljudje so si stvari prislužili in sedaj bi jim ti butl pa kr vzel, zato da bi socialo nafutru. razmišlal pa še bl neumn k naša vlada. nek kaznujejo tiste, ki ne upoštevajo pravil igre in zadeve bodo špilale. če pa se lahko krade in goljufa in nikome ništa, pol pa itak brezveze kakršni koli ukrepi pa referendumi pa reforme. pesek v oči. jst delam in delam dobro in posledično zaslužim dobro. a zdej boš pa ti men govoru, da mam preveč pa da nej dam za socialo. pa sej dam, kurcevih 41% prihodka. in to za lenuhe pa babice pa otroke pa invalide pa ceste pa župnike pa vojake pa....

lp

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Problem je sledeč.
Vlada katera koli že do sedaj zadnjih 2000 oz. mnogo več let, gleda samo to kako kje še dodatno kaj vzet.

Meni se zdi problem bolj v tem, da si sladko prespal ure od antične do moderne zgodovine, pa na podlagi gostilniških posploševanj sedaj vlečeš neke argumente...

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Ateist: Mislim da si me narobe razumel. Hotel sem povedat, da bi bilo več kot dovolj, da smo obdavčeni 20 % (brez dodatnih bruto na bruto plače, akontacija na dobiček, trošarine...), vse kar je več je kraja nas, ki delamo oziroma smo lastniki kapitala.
Thrivial: napisal sem zadnjih 2000 oz. mnogo več let . To mnogo več verjetno seže še globje kot v antiko.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ciljal sem na to, da ni vsaka vlada ciljala samo na to kje dodatno kaj vzet

Je pa res, da je tako razmišljanje verjetno uporabno, ko za šankom ob treh zjutraj rešuješ svet...

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:

Ni samo vlada tukaj pereči problem. Problem je narod, ki samo nori in bemti čez državo, hkrati pa niti svoje dolžnosti ne izpolni.
Problem je, ker ljudstvo na referendumu dobi na izbiro dve slabi opciji. Zato je večini vseeno, kako se razplete, ker v nobenem primeru ne bo kaj pametnega. Glede tega, češ kakšno grozno odločitev je narod sprejel, pa praviloma tarnajo tisti, ki so bili preglasovani.

Če bi volitve karkoli spremenile, bi jih ukinili, so nekoč pravili... Kako se pa "sveto voljo naroda" na referendumu pelje na tanek led, pa priča referendum o nedeljskem odpiralnem času trgovin.