Noben alter sportaš ne poroča o kakšnih težavah z garmin uro ali kolesarskim računalnikom v zadnjih dneh
Zato bom tukaj napisal za opozorilo, da ne bo kdo ostal brez naprave.
V glavnem, v zadnjih dneh uporabniki po svetu poročajo, da ko zaženejo aktivnost, ki rabi GPS povezavo, se naprava ponovno zažene in obstane pri modrem trikotniku oz. začetnem zaslonu. Sicer je Garmin poštudiral na hitro neko začasno
rešitev. Načeloma pomaga tudi hard reset, torej nazaj na tovarniške nastavitve, kjer izgubiš vse, kar je na napravi, a vseeno poročajo, da se zadeva ponovi. Je pa zanimivo, da dve isti napravi ne reagirata isto. Nekaterim ta rešitev pomaga, drugi, ki so imeli še napravo v garanciji, pa se recimo naprava ni več vrnila v življenje. Če je naprava še v garanciji, jo baje garmin menja za novo oz. dobiš dobropis, če tega modela ni več dobiti v prodaji. Gre za starejše in novejše ure in kolesarske računalnike. Kljub vsemu se svetuje, da če ni nujno potrebno, se naj uporabniki izogibajo uporabo aktivnosti, kjer je potreben GPS signal, torej večinoma zunanji športi, dokler zadeva ne bo popravljena z naslednjim FW, ki pa garmin pospešeno dela na tem. Sicer sem danes riskiral in naredil aktivnost z mojo Fenix 3 uro, ki ni imela problemov, za edge 840 bom pa počakal kakšen dan.
Tako na hitro sem malo povzel dogajanje okoli garmin naprav v zadnjih dneh, kaj več pa obstaja že veliko na novičarskih portalih in YT.