Športna ura

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.800
6.473
113
Garmin je v marsičem kar nekaj pred Polarjem, kar se softwara tiče. Polar močno močno zaostaja, sem pa upala in še vedno, da zna pulz prav meriti. ker brez tega je vse popolnoma brez veze. Zameril se mi je Garmin, ko mi je vedno bolj pogosto kazal nenormalne pulze. 220 pa tak. Zna biti pa tudi na lokaciji kaj, ker enkrat mi je pa tudi Polar naredil povsem enako na povsem enakem mestu.
Še vedno mu štejem v plus, da je to odd-one-out in ne kar naprej, kot je na koncu to Garmin počel. Upam, da ne gre Polar po isti poti.

Kar se pa tiče vsakodnevnih funkcij - sicer lahko, da je telefon, ampak Polar, ko izgubi povezavo s telefonom, se ne poveže sam nazaj. Kot rečeno, lahko da je xiaomi, ker ni edina aplikacija. MIslim, da je xiaomi precej agresiven z zapiranjem in delovanjem appov v ozadju, da vzdržuje trajanje baterije. Kolegica vem, da na svojem Polarju ni imela te težav. To me moti, ker ravno v tem, da ne spuščam vsega z rok, ko telefon piska je meni dodana vrednost. Ošvrknem uro in in vidim, kdo je in koliko je nujno.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.711
77
48
Boljši predlog???
Kar se polarja tiče, razen če ti je všeč oblika in velikost, bi jaz pogledal kakšnega cenejšega. Pri teh urah (tudi pri Garminu) je večinoma tako da plačaš velikost (s tem malo večjo avtonomijo), kakšne dodatne večinoma ne zelo uporabne funkcije in material ohišja (s tem je ponavadi ura težja in nekatere moti med spanjem). Jaz bi pogledal katera najcenejša in najlažja ura od polarja ima enak HR senzor in se potem po cenovni lestvici spuščal do meje kjer ne manjka nobena funkcija, ki misliš da jo potrebuješ. Zanimiv je novi Polar Vantage M3. Malo poglej - 399 eur: https://agp.si/polar-vantage-m3-greige-sand-pametna-vecnamenska-sportna-ura-amoled-zemljevid.html

BTW Grit X2 Pro imaš v extremu za 599 brez H10: https://www.extremevital.com/sl/kolesa/gps-ura-polar-grit-x2-pro-p-47543.html

Pri polarju je tudi tako da ko izdajo nov model, programske opreme za starega skoraj ne posodabljajo več, razen če je res kak bizaren bug se zna zgodit da kej izdajo. Tko da se splača pogledat kateri model je prišel nazadnje ven. Grit x3 pro - marec 2024, vantage m3 - oktober 2024, sta precej tm tm.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.800
6.473
113
Kar se pa posodabljanj tiče, pa tudi ne vem kaj naj rečem. Če rešijo kaki bug, OK, drugače pa z vsako posodobitvijo baterija manj časa zdrži in glitchi se šele začnejo... Včasih imam na sumu, da te nalašč počai preparirajo, da na 2 leti kaj novega kupiš...

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.909
-317
48
Valparaiso
vesoljska znanost, ko greš na rekreacijo

te športne ure so dokaz debilizma, da se iz preproste stvari dela znanost

zaplezani rekreativci, zakaj treba gledat nonstop urico in delit podatke, s kom le?

industrija lepotnega ideala je sprala glave

priprave hujše kot pri tistih, ki živijo od mlatenja zraka

• Všeč mi je
Reactions: Zanzibar

jello

Guru
22. sep 2008
10.126
3.865
113
Kaj ti bluziš, 90% uporabnikov išče medicinske funkcije. Ekg, pritisk, cukr, holesterol....