Športna ura

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.991
-531
48
Valparaiso
Zato, ker to oglašujejo in promovirajo ter seveda (pravilno) domnevajo, da povprecen clovek ne ve, kako v principu delujejo meritve recimo kisika v krvi ali tlaka. Za EKG pa sploh nimam besed.
drži se ti ure na štedilniku oz preneso ne bit take ovce in sledit instagram infulencer trendom, večna mladost in lepota

ni čudno da služijo z ovcami

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
419
154
43
Noben alter sportaš ne poroča o kakšnih težavah z garmin uro ali kolesarskim računalnikom v zadnjih dneh :fredi:
Zato bom tukaj napisal za opozorilo, da ne bo kdo ostal brez naprave.
V glavnem, v zadnjih dneh uporabniki po svetu poročajo, da ko zaženejo aktivnost, ki rabi GPS povezavo, se naprava ponovno zažene in obstane pri modrem trikotniku oz. začetnem zaslonu. Sicer je Garmin poštudiral na hitro neko začasno rešitev. Načeloma pomaga tudi hard reset, torej nazaj na tovarniške nastavitve, kjer izgubiš vse, kar je na napravi, a vseeno poročajo, da se zadeva ponovi. Je pa zanimivo, da dve isti napravi ne reagirata isto. Nekaterim ta rešitev pomaga, drugi, ki so imeli še napravo v garanciji, pa se recimo naprava ni več vrnila v življenje. Če je naprava še v garanciji, jo baje garmin menja za novo oz. dobiš dobropis, če tega modela ni več dobiti v prodaji. Gre za starejše in novejše ure in kolesarske računalnike. Kljub vsemu se svetuje, da če ni nujno potrebno, se naj uporabniki izogibajo uporabo aktivnosti, kjer je potreben GPS signal, torej večinoma zunanji športi, dokler zadeva ne bo popravljena z naslednjim FW, ki pa garmin pospešeno dela na tem. Sicer sem danes riskiral in naredil aktivnost z mojo Fenix 3 uro, ki ni imela problemov, za edge 840 bom pa počakal kakšen dan.
Tako na hitro sem malo povzel dogajanje okoli garmin naprav v zadnjih dneh, kaj več pa obstaja že veliko na novičarskih portalih in YT.

• Wow
Reactions: Kamele0N

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.641
728
113
Noben alter sportaš ne poroča o kakšnih težavah z garmin uro ali kolesarskim računalnikom v zadnjih dneh :fredi:
Zato bom tukaj napisal za opozorilo, da ne bo kdo ostal brez naprave.
V glavnem, v zadnjih dneh uporabniki po svetu poročajo, da ko zaženejo aktivnost, ki rabi GPS povezavo, se naprava ponovno zažene in obstane pri modrem trikotniku oz. začetnem zaslonu. Sicer je Garmin poštudiral na hitro neko začasno rešitev. Načeloma pomaga tudi hard reset, torej nazaj na tovarniške nastavitve, kjer izgubiš vse, kar je na napravi, a vseeno poročajo, da se zadeva ponovi. Je pa zanimivo, da dve isti napravi ne reagirata isto. Nekaterim ta rešitev pomaga, drugi, ki so imeli še napravo v garanciji, pa se recimo naprava ni več vrnila v življenje. Če je naprava še v garanciji, jo baje garmin menja za novo oz. dobiš dobropis, če tega modela ni več dobiti v prodaji. Gre za starejše in novejše ure in kolesarske računalnike. Kljub vsemu se svetuje, da če ni nujno potrebno, se naj uporabniki izogibajo uporabo aktivnosti, kjer je potreben GPS signal, torej večinoma zunanji športi, dokler zadeva ne bo popravljena z naslednjim FW, ki pa garmin pospešeno dela na tem. Sicer sem danes riskiral in naredil aktivnost z mojo Fenix 3 uro, ki ni imela problemov, za edge 840 bom pa počakal kakšen dan.
Tako na hitro sem malo povzel dogajanje okoli garmin naprav v zadnjih dneh, kaj več pa obstaja že veliko na novičarskih portalih in YT.
potrjujem :mad:

corsol

Guru
11. mar 2010
3.108
1.038
113
garmin in njegovi napolnarejeni SW.
:bruh:
prav zato se ga izogibam

pravilno da so jih dobili po pički,....žal pa mi je za uporabnike.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
419
154
43
Zato bom pa z Edge 840 počakal, da uredijo posodobitev. Res je še dva meseca v garanciji, ampak se mi res ne da ukvarjat z "strokovnjaki" v Šenčurju. Ali pa nebi bilo nič, če bi štartal aktivnost, kaj pa veš. Bo pač v naslednjih dneh ali tednih na balanci kolesa dobri stari F3, kot je bil prej. Vse osnovne metrične podatke dobim tudi iz njega.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.172
367
83
Goriska
Zato bom pa z Edge 840 počakal, da uredijo posodobitev. Res je še dva meseca v garanciji, ampak se mi res ne da ukvarjat z "strokovnjaki" v Šenčurju. Ali pa nebi bilo nič, če bi štartal aktivnost, kaj pa veš. Bo pač v naslednjih dneh ali tednih na balanci kolesa dobri stari F3, kot je bil prej. Vse osnovne metrične podatke dobim tudi iz njega.

Jaz sem prejšnji vikend "hikal" in mi ni vrglo ven nobene napake... Od prejšnje sobote pa se mi tudi ura ni nič posodobila vsaj da bi vedel ne...

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.610
1.001
113
49
KR
Garmin Fenix 7 Pro, hiking skoraj vsak dan, zaenkrat ni problemov. Upam, da tako ostane. :cool:

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
419
154
43
Ta problem je od tega tedna....ne vem, od ponedeljka naprej....Pač zadnje 3-4 dni....Ura se posodablja, ko jo povežeš z telefonom ali GE tudi, ko ne veš, da bi se kaj posodobilo. Ponavadi namestimo oz. počakamo toliko, da javi, da je bila aktivnost uspešno prenesena in prekinemo povezavo. Ali pa se aktivnost avtomatsko ( če imaš tako nastavljeno ) prenese preko WIFI. Ampak samo aktivnost, ostalo pa ne. Ravno ta vikend mi je to naredilo. Sem imel čas in F3 povezal z telefonom in naložil aktivnost. Ponavadi bi potem prekinil BT povezavo, pa sem nekako šel pogledat pod povezave v garmin connect appu. In je še vedno pisalo, da se nalagajo posodobitve. Pa je to trajalo kar nekaj minut. Ko je app javil, da je namestil posodobitve, je Fenix 3 zahteval, da bo namestil posodobitve in da to traja 1. minuto. Sem na uri potrdil, je naredila svoje, se ponovno zagnala, pa nimam pojma, kaj je bilo nameščeno oz. posodobljeno. Vse verzije, kar se da videti, so ostale na isti cifri....Pač, nekaj se je posodobilo in zadeva špila....

map

Guru
6. jul 2008
7.863
1.965
113
najrajš na babi
Ko smo ravni pri kolesarskih števcih. Katerega z gps in kartami vzeti, pa da ni Garmin. Obvezno možnost sihnroniziranja z Stravo in Apple Health?

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Jaz mislim da na fenix 3 ne morš met te težave, ker če pogledaš dcrainmakerja je povezano s chipsetom za gps. Tukaj gre za posodobitev datoteke, ki omogoča da naprava čimprej najde satelite, v datoteki so lokacije satelitov, kar pospeši iskanje. Tudi mislim da je garmin to datoteko posodobil, težave imajo le tisti ki ne syncayo naprav redno ali pa so sprožili aktivnost z GPS ravno ko so imeli 'aktivno' pokvarjeno datoteko. Jaz sem imel od 24.1. do danes vsak dan vsaj eno walk, hike in ali run activity pa na fenix 7 pro na srečo nisem imel težav.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.297
524
113
update imam na off. ravno testiral na epix pro, nobenih težav.
števec za kolo je pa na kaki poletni verziji, tako da bi tudi moral biti na varnem.
Hvala za opozorilo!

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.739
110
63
Ne sej ni povezano s firmware updejti ampak tisto datotekico z lokacijami satelitov za katero pa nisem siguren, če sync sploh lahko kako izklopiš.
"Varen" bi bil edino, če recimo cel mesec nebi povezoval ure/edga na telefon/wifi.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.475
5.680
113
Screenshot_2025-01-30-23-10-08-000_com.opera.browser.jpg