....kaj je povprečje?To sem imel, ker sem pretiraval na polno oz. sploh nisem ure gledal...... Sedaj, gledam uro in se ustavim ko hoče uit v rdeče območje.
Pulz sem pa zmeraj imel malo višji od povprečja....
....kaj je povprečje?To sem imel, ker sem pretiraval na polno oz. sploh nisem ure gledal...... Sedaj, gledam uro in se ustavim ko hoče uit v rdeče območje.
Pulz sem pa zmeraj imel malo višji od povprečja....
Ure ne rabiš za športat, je pa dober (ne obvezen) pripomoček, pod pogojem , da podatke pravilno interpretiraš(in da so vsi potrebni podatki pravilno vnešeni).Itak, da kupiš uro da boš začel športat... oz. vsak športni artikel.
....kaj je povprečje?
O omenjeni formuli je veliko napisanega. Morda je OK za povprečno poplulacijo(vključno z vsemi začetniki), drugače pa so dokazano velika odstopanja sploh pri rednih rekreativcih in starosti 40+.Verjetno ponujeni oziroma splosna formula 220-leta. Nekje so jo dobili, ceprav je izjem mnogo.
Koliko si star?Zadnjič ko sem pretiraval...
Poglej priponko 66575
Danes, ko se ustavim ko vidim da so zadeve pobezljale...
Poglej priponko 66576
V spanju imam 47 se mi zdi....
40 bom kmal... drugače na tinderju 33Koliko si star?
Prvi rezultat, ko si pretiraval je pulz za tekmo.
Imaš pa zanimivo kar nizek Bpm v mirovanju....kot da bi bil kar treniran(oz nekateri imajo to po defaultu).
Lahko pa tu izračunate(tudi recimo Hrmax..moji podatki se kar približno ujemajo +-)To je se eden izmed gimmickov na garminu. Fitness age. Jaz sem 33.
Zanimivo, da že nekaj časa nabijaš, kako je formula 220-leta zanič, sedaj pa sam daješ linke do drugih formul. Temu verjameš ?Lahko pa tu izračunate(tudi recimo Hrmax..moji podatki se kar približno ujemajo +-)
Fitness calculator - CERG - NTNU
Calculator that uses activity level, waistline measurements and other easily obtained data to calculate a VO2 max, an important measure of fitness.www.ntnu.edu
Lahko pa tu izračunate(tudi recimo Hrmax..moji podatki se kar približniTo je se eden izmed gimmickov na garminu. Fitness age. Jaz sem 33.
..odvisno kol si star..54 ni nič posebnegaPoglej priponko 66578
treniran lol
Na linku ti ne izračuna 220-leta...vsaj meni ne.Zanimivo, da že nekaj časa nabijaš, kako je formula 220-leta zanič, sedaj pa sam daješ linke do drugih formul. Temu verjameš ?
Ne vem, da bi kdaj rekel, da je formula napačna.Ni govora o tej formuli, ampak na splošno o formulih, ki jih najdeš. Po eni strani drugim govoriš, kako je neka formula napačna, po drugi strani pa sam verjameš v druge formule. A te, v katere ti verjameš, so pa točne ? Isto, kot da si doma izmeriš krvni pritisk, pa mu ne verjameš in greš k zdravniku, da ti on izmeri, ker tema pa zdaj verjameš.
Športni pripomočki in nastavitve, ki jih lahko sam opraviš in izmeriš so povsem dovolj za rekreativce. Če neko stvar najdeš na nekem vsaj kolikor toliko primerni strani, kako se kaj izračuna, je povsem dovolj. Tako, kot ti praviš, da tebi nekaj pokaže in da je razlika 10bpm, ker si si to nekje izračunal, tako jaz isto trdim, da je formula 220-leta povsem zadovoljiva, da dobiš nek rezultat, pa čeprav ti v večih postih trdiš, da ta formula ne deluje. Evo, meni deluje, že 7 let. Pa isto gre mogoče za kak procent odstopanja, pa mi je vseeno. Dovolj dobro spremljam svoje stanje po vsaki aktivnosti, da vem, kaj se dogaja.
Lahko pa tu izračunate(tudi recimo Hrmax..moji podatki se kar približno ujemajo +-)
Fitness calculator - CERG - NTNU
Calculator that uses activity level, waistline measurements and other easily obtained data to calculate a VO2 max, an important measure of fitness.www.ntnu.edu
Formula je zanič, ker zreducira fiziologijo vsakega posameznika na trivialno formulo, ki jo je mimogrede pred mnogo leti brez nekih hudih raziskav uvedel Polar. Pa se je prijela, ker je zelo enostavna. Meni recimo HRmax zgreši za več kot 15 bpm, kar ni ravno 1%, ampak več kot 10%.Ni govora o tej formuli, ampak na splošno o formulih, ki jih najdeš. Po eni strani drugim govoriš, kako je neka formula napačna, po drugi strani pa sam verjameš v druge formule. A te, v katere ti verjameš, so pa točne ? Isto, kot da si doma izmeriš krvni pritisk, pa mu ne verjameš in greš k zdravniku, da ti on izmeri, ker tema pa zdaj verjameš.
Športni pripomočki in nastavitve, ki jih lahko sam opraviš in izmeriš so povsem dovolj za rekreativce. Če neko stvar najdeš na nekem vsaj kolikor toliko primerni strani, kako se kaj izračuna, je povsem dovolj. Tako, kot ti praviš, da tebi nekaj pokaže in da je razlika 10bpm, ker si si to nekje izračunal, tako jaz isto trdim, da je formula 220-leta povsem zadovoljiva, da dobiš nek rezultat, pa čeprav ti v večih postih trdiš, da ta formula ne deluje. Evo, meni deluje, že 7 let. Pa isto gre mogoče za kak procent odstopanja, pa mi je vseeno. Dovolj dobro spremljam svoje stanje po vsaki aktivnosti, da vem, kaj se dogaja.