spora.biz problem

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
pozdravljeni

Na enem od računalnikov se je pojavilo okno od spora.biz okno spora,biz in zdaj je nemogoče dobit slike in dokumente za pogledat.

Kaj lahko naredim.
Nekaj sem našel na netu ampak ne razumem nič za kaj se gre.
Tukaj je link , če kaj pomaga oziroma da mi kdo razloži za kaj se gre. link

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Crap, tale Chrome Font se je na službenem računalniku že 2x pojavil v downloads mapi, moram malo podrobneje preverit računalnik pa pogledat kakšne bedarije sodelavci počnejo na njem...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Te razumem...samo tukaj oziroma na tistem računalniku so vsi družinski člani in ne vem kaj otroci delajo po njem...zdaj pa vidim kaj ki pc dela in da ne morem odpirat slik in dokumentov.
Poglej tiste linke ki sem poslal. mogoče je tam rešitev samo jaz se v računalnike ne razumem.

dal

Zelenc'
29. sep 2009
2
0
1
Nekdo je na računalniku z brskalnikom Google Chrome obiskal spletno stran, v katero so predhodno vdrli in namestili obvestilo o manjkajoči pisavi:

Če to datoteko snameš in poženeš, ti trajno zakriptira datoteke na računalniku in edina hitra rešitev (če nimaš varnostnih kopij) je plačilo odkupnine preko naslova spora.biz.

Višino odkupnine lahko s pogajanjem znižaš.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
ok..zadeva rešena...mi je prišel sosed (ki se spozna malo bolje na pcje) rešit...je potegnil neki beckup ,sicer 4 mesece star ampak je vse ok.....zdaj smo na 4 m4se stari obnovitveni točki.

Če kdo dobi to sranje bo videl da mu sam win ne pusti obnovit iz obnovitvene točke.
Pojdite v safe zagon in od tam namestite obnovitveno točko za nazaj.

Pa svetujem vsem da si pogledate ,če jo sploh imate. Pri meni na drugem pc-ju jo sploh nisem imel.

Upam da sem pomagal komur koli.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če to sranje opravi delo do konca, pobriše tudi stare obnovitvene točke. Tako da je brez backupa na drugem mediju, ves trud zaman

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
točno tako...prrvi beckup ni uspel...potem smo pa iz zunanjega diska potegnili beckup (malo starejši) ,ki je delal.