Spor po nakupu starega avtomobila

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
http://24ur.com/novice/slovenija/spor-po-nakupu-starega-avtomobila.html

grin1.gif

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3873249&show=1

to je ta

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
To bi dal lahko tudi pod rubriko saj ni res pa je oz. buče 24kur
wink-1.gif

Sicer sta mi pa oba sumljiva, ženska bi po več kot dveh mesech uporabe in prevoženih 5k km rada vse nazaj.
Prodajalec pa tudi nekaj muti, da se ne spomni pogodbe
wink-1.gif

Če ga pa ne more odplačevat je pa to njen problem, s tem, da se novinarki še sanjalo ni o čem poroča.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
"Uvožen iz Italije"...

Važno, da ji je parkrat crknil takoj ko ga je odpeljala iz trgovine, takoj po parih metrih...pripeljala pa ga je po 2 mesecih nazaj po 5.000 kilometrih.
hysterical-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Nima veze, avto uvožen gor ali dol.

Logično da če avto stoji, da se lahko izprazni akumulator. Folk slabo luč meče na prodajalce in na leasinge, v bistvu pa so sami krivi, preden kupiš avto imaš:
- možnost avto pregledati
- imaš možnost avto priklopit na tester
- imaš možnost se z avtom peljat vsaj malo
- se pozanimat kako je z leasingom
- kaj se zgodi z leasingom če avta več ne moreš plačevat ( v veliko primerih je potrebno še doplačilo, da avto lahko sploh vrneš.
... in predvsem pretehtat svoje finančne zmožnosti, ker poleg leasing položnice za takšno vozilo, v primerjavi z njenim starim za 300€ pride še zavarovanje zagotovo dražje kar nekaj in je še tukaj vsak mesec obrok + gorivo in je hitro iz recimo 250€ za položnico leasinga, stroška za avto 500€ na mesec.

Češ ni imela časa prebrat pogodbe za leasing. Ja odnesi si jo domov, preberi in podpisano prinesi nazaj... pač bo avto en dan kasneje.
Če ni pismena, torej ne prebere pogodbe, predračuna in računa (na katerem ponavadi piše še koliko je garancije) pa je sama kriva - če bi malo pogledala, je pri nakupu avta ponavadi vse črno na belem, tam kjer so stvari čiste.
Nazaj bi imela pa vse
hysterical-1.gif
, in itak ne bo dobila nazaj toliko kot je dala, ker bi bil že prodajalec neumen če bi se trudil za toliko ga prodat. Glede na to da je blatila njegovo ime bi ji moral zrihtat ene 3000 minusa.
...
Tudi jaz sem mišljenja, da ni mogla plačevat leasinga.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
definitivno ni zmogla plačevat oz je promet padel.

dejstvo je da če bi ji abvto tok crkoval bi ga takoj vrnla... samo je pa tipična ženska ki se ji dogaja "krivica"... on me nategnio...

kako ne zna brat itd a ima štant za prodajo oblek? hmm kako pa davke plačuje?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Noja...akumulator se sprazni, sam če je cikliran do neuporabnosti ma, da ti proda avto v katerem je še uporaben akumulator.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
No, pa tudi tale avto hisa nima "brezhibne" zgodovine, ce smo cisto iskreni...
smile-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Hudič je tako, kot je. Sem pa tudi jaz mišljenja, da ženska ni zmogla odplačevati. Če je avto tako zanič, kako je pa potem v dveh mesecih naredila 5000 km? Torej le ni nevozen. Sicer pa...za 13 jurjev že dobiš dokaj v redu in velik NOV avto. Samo moje mišljenje, ga ne vsiljujem.
Ko je tako naštevala, kaj vse ji naj vrne, je pozabil na denar za bencin...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
"Ne vem a sm tok smotana al' kaj"

"Veste da se henerator sprazne"

"Murphyjev zakon hutov puznate"

"Jst rabim tsta dva obroka k sm placala, pa rabim 1300 eeeeuru kt sm mu dala na ruko pa setsto evru kt sm mogla moj auto odkupit ... pa 129 eeeeeuro, kar sam mu dala, zena je uzela en brezrokavnik 29 euro k mi ni placo, pa 100 eeeeuro za gume ... ane ? Jst to hocem"

"kuko pa smatrate dva mesca uporabnine k je vuzila ?"

Prav posrecen parcek, pod krizem zdruzena
smile-1.gif

Hecno je, da baba ima denar za odvetnico, ne pa za avto, pa da odvetnica ocitno zivi na tem planetu, ampak ji ne uspe dopovedati kako stvari funkcionirajo.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Nekaterim še vedno ni jasno, da ne moreš brez službe, brez gotovine (prihrankov) in brez nekih solidnih prihodkov kupovati avte v vrednosti 10k in več. Če je rabljen in uvoz je seveda še slabše. Potem pa treba menjati gume, akumulator in metlice na brisalcih pa je jok. Ni čudno, da mesečno odvzamejo čez 100 vozil, večinoma seveda takim pacientom.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Ne glede na tole žensko, si je tudi prodajalec naredil veliko anti-reklamo. Tako s strokovnim natolcevanjem (se generator sprazne ... WTF?), kot tudi s svojim neprofesionalnim nastopom. Jaz sicer nikoli ne kupujem po avtohišah, ampak če bi, me tam ne bi videli.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
V vsaki zgodbi je nekaj resnice in vsak tudi malo doda, da popestri zadeve. Sam verjamem, da v tej zgodbi ni nobeden nedolžen, iz prispevka videno, pa še najmanj ga.Subotiæ. Ne gre mi v račun naslednje:
- kreditno sposobna NI,
- prihrankov nima
In vzame lizing za 13k €. Okej, naj vzame, če ima narejen dober finančni plan odplačevanja----ga očitno nima, saj je sama izjavila " da je malo blesava"
Avto skoz crkuje in piska....naredi v dveh mesecih (menda) 5 k kilometrov...zanimivo .
Ambrož na vprašanje garancije " ne ve trenutno, kolikšna je". Iz ust lastnika avtohiše in trgovca z avtomobili je to patetično.

Torej, članek je še eden od vsakodnevnih dogodkov, ko se ljudje hočejo iti glavne frajerje, ne izpolnujejo pa niti osnovnih velin "frajerja" .

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Veliko ljudi NI kreditno sposobnih, sploh takih, ki imajo s.p.-je - veliko dajo v žep, prikazujejo minimalce in od tukaj kreditna nesposobnost, ker gre dosti denarja mimo.

Naj bi ji dali 2 meseca garancije, zakaj je ni uveljavljala?
Seveda prodajalec ne ve kako je z garancijo, ker zdaj sta 2 meseca okoli in te "njene" garancije ni več...
Akumulator je sama hotela svoj.

Čudno da avto zdaj dela normalno?

Mislim da bi si gospa lahko za 500€ plačala tečaj slovenskega jezika, potem bi lahko bolje razumela pogodbe, račune in podobno... sramota, tukaj živi, buni se po tv pa enega stavka ne sestavi skupaj v slovenskem jeziku.

To so pač "južnjaki", ki mislijo da bodo na tak način izsilili boga in pol, mislim, da se je bolj slabo odrezala...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
me prav zanima kako patetični bi bili vi ko bi k vam priletela ekipa od preverjenega in bi vam novinarka pod nos pomolila tist mikrofon pa vas začela zasliševat... vsi ki ste zdajle pametni (tudi kreš in burn) bi bili kar namedeni...
zihr...

in potem bi eni govorili da pri kreš in burnu pa nikoli več nebi avta serviseral...

dejstvo je da je gospa nakladačinja. če bi bil avto tako slab se takrat nebi tudi s parkinga premaknil in nebi mogli narediti "kroga" kot so ga...