Splošna debata, kaj je uspelo in kaj ne...

HafnerMa

Fizikalc
17. okt 2016
825
44
28
Sem opazil, da je nekaj strani nazaj tekla debata o različnih trgovcih, pa da dodam svoje mnenje, saj vsako šteje, pa od viška informacij nikoli ne boli glava
smile-1.gif
Od kar sem kak mesec nazaj zvedel za Pivovarium, drugje sploh ne kupujem več. Primerjave so se delale za posamezne artikle, Cene se pa na več kg razlikujejo malenkostno. Jaz ko rabim robo, naročim pri enemu...ne bom kupil enega kvasa tu, drugega tam, potem malo sladu pri enem in nek hmelj pri četrterm...potem vsakemu plačam toliko in toliko poštnine itd...skratka, saj razumete. Pivovarium ima cene konkurenčne, velikokrat tudi cenejše (prej sem kupoval redno na mojepivo.si, tako da še sedaj vedno preverim še tam), predvsem pa pohvalim ODNOS DO STRANKE. Take podpore še nisem doživel pri nobenem trgovcu. Če pri Mojepivo česa ni bilo, pač ni bilo (sem hodil tudi osebno tja). Pa ne da bi zdaj njih pljuval....daleč od tega. Samo drugje pač nisem kupoval (razen čisto prvič pri Vsezapivo, in potem nikoli več). Če pa kaj posebnega želiš, pa pri Pivovariumu samo pišeš, lahko tudi na fb, pa se vse zrihta. Redno jemlje tudi prednaročil in jih izvršuje na 14 dni. Velikokrat dostavlja tudi v Lj, tako da poštnine ne rabiš plačevat. Skratka...same pohvale, nimam ene graje. Pač...izbira posameznih izdelkov je pa različna...nečesa več, nečesa manj...seveda imajo slovenianhops, mojepivo itd. več različnih hmeljev, ima pa Pivovarium kar, česar drugi nimajo...npr. TEKU kozarce itd. Konec koncev je s trgovino šele začel.

In ne, ni moj prijatelj in ne poznam ga (še) osebno. Mimogrede, včlante se v Društvo ljubiteljev domačega pivovarstva (letna članarina 5 EUR), pa boste imeli pri Pivovariumu na vsak nakup (tudi izdelki v akciji), še 5% popust.

Lp, M

veselipivovar

Pripravnik
23. jul 2016
186
0
16
Lepo slišat pohvale. Jaz sem sicer zadovoljen tudi z mojepivo, z enim drugim pa ne preveč, ampak ne bom delal antireklame.
Se pri DLDP plača članarina po koledarskem letu ali velja članarina eno leto od zadnjega plačila? ker je ravno december, 5 eur je pa le 5 eur, he he...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.528
113
Članarina se plača vsako leto, če jo plačaš v decembru se ti itak da šteje za naslednje leto. Bo pa od letos višja in sicer 10 EUR, če bo izglasovano. Enemu je 10 EUR veliko, drugemu malo, dejstvo pa je, da društvo potrebuje določena sredstva, če hoče funkcionirat. Vsak član pa dobi kar lep del članarine komot nazaj če izkoristi popuste. No bomo videli, kakšna bo udeležba in podpora predlogu za zvišanje članarine.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.080
-8.782
113
Bi pa lahko pri Pivovarium pakirali slad v malo boljše vrečke. Če že ne drugega, vsaj ne v strgane(sicer je nekaj popravljal z lepilnim trakom, a luknje ni čisto zakril)

bluefossil

Pripravnik
22. mar 2016
315
20
18
Pozdravljeni,

sicer pri vsezapivo ne kupujem več, ker so pač iz NG in, če dobim stvari drugje tam ne kupujem, moram pa pohvalit odnos. Presenetil me je g. Christian, ki je, kolikor vem, Italijan in lastnik trgovine. Torej, prvič so mi namesto biab vreče poslali vrečki za hmelj. Pisal sem jim mail vendar nekega odziva ni bilo, vendar pa me je po eni uri lastnik trgovine poklical in rešil zadevo. Zelo kmalu sem dobim biab vrečo, na njegove stroške in še nekaj daril zraven. Tudi jaz ga osebno ne poznam vendar me je takrat odnos prijetno presenetil. Poleg teh daril mi je takrat dal še dodatni popust na naslednje naročilo.
Torej dobra izkušnja vendar tam ne kupujem, ker po navadi prevzamem v lj, ker mi je sproti.

LP

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Tudi meni je mojepivo "sproti" in za to precej vzamem pri njih, edino kar mi ne gre v račun je, da delajo 8:30 - 15:30. Ko zanalašč, da ja ne bi kdo prišel ali takoj pred ali takoj po šihtu do njih
rolleyes-1.gif

Zmikavt

Pripravnik
21. okt 2016
64
0
6
Z Vsezapivo in Mojster-piva mam čist fajn izkušnje. Samo ne delam več z ekstrakti in nekak nimam več kaj pri njih iskat... Me je enkrat iz Vsezapivo tale italijan klical, ker niso imel zaloge. Sva se lepo zmenila, da pošlje čez en teden. Mojster-piva je mel en bug na strani in mi je zaračunal 2€ preveč, jaz sploh nisem opazil. Mi je lepo zraven v paket dal 200 zamaškov. Tko, da sta čist OK in fer.

Mojepivo je blo za svoj čas čist ok, ampak nekak se nočejo poboljšat. UPN ali pa po povzetju. Pošta Slovenije je tud nekak najdražja. Zdaj sem na Slovenianhops in Pivovarium. Paypal in dokaj ugodna dostava (DPD in GLS).

veselipivovar

Pripravnik
23. jul 2016
186
0
16
To je že lepo, da poskušajo sanirati napako, ampak veliko raje dobim točno tisto kar naročim kot pa neka reševanja naknadno.
Ravno se ukvarjam z Mega-Direct - poslali so mi mlin, vendar brez aluminijastih nosilcev, ki sem jih naročil zraven. Jaz pa nosilce rabim, brez njih je mletje obupno nerodno.

veselipivovar

Pripravnik
23. jul 2016
186
0
16
Seveda sem naročil in plačal in težim. Tako in tako so svinjsko precenejene ampak sem jih naročil le zato, ker je pisalo da bo dostava 2-4 dni in sem čakal z žakljem slada na mlin, ki je prišel po 7ih dneh od plačila brez palic. naročil sem jih pa izključno zato, da bom mlin lahko takoj uporabljal.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.528
113
Pa si prvi ki je pojamral, do sedaj je še vsak dobil brez težav. Upam da se ti čimprej uredi.

veselipivovar

Pripravnik
23. jul 2016
186
0
16
Pravijo da je bila očitno napaka ob pakiranju. So že poslali tudi nosilca in imam tudi sledilno številko paketa. Očitno imam smolo, mlinček pa je drugače super.

HafnerMa

Fizikalc
17. okt 2016
825
44
28
No, pri vsezapivo sem naročil prvi komplet in potem še nekaj ekstraktov, izkušnjo sem že napisal. Tudi mene je ta italjan klical in obljubil, da me pokliče in mi prinese par njegovih perov na pokušino, k obo naslednjič v Lj. Meni se je to takrat kot nadobudnemu začetniku blazno fino zdelo, seveda pa tega klica nikoli ni bilo. Kakorkoli. Pri mojepivo pač imajo kar imajo, kot sem že napisal. Zmikavt je dobro napisal...nočejo se poboljšati
smile-1.gif
Z vrečkami jaz nisem imel nikoli problema, še obratno, vse sem vsakič (do sedaj 3x) prejel v NOVI lično in kvalitetno zalimani škatli. Pa še nekaj, česar drugje nisem zasledil. Zastonj ti zmelje slad. Jaz sedaj imam svoj mlinček, ko sem začenjal AG, mi je pa to predstavljal kar nekakšen problem, pri mojepivo so mi pa 1kg mletja kar lepo zaračunali po 1 EUR, pa še sam sem si ga mogel tam zmleti...grrrr...toliko o uporabniški izkušnji (ponovno). Pa ne gre za šimfanje, ker to ni, je zgolj opis preteklih izkušenj.

Zmikavt

Pripravnik
21. okt 2016
64
0
6
Tudi jaz mam ta mlinček od Mega-Direct. Se ga dobi tud drugje, sam za 200€. Enakega, da ne bo pomote
wink-1.gif

Ok, je soliden. Ni pa ne vem kaj. Po uporabi ga je treba dobro s kompresorjem spihat, ker se drugače naslednjič zatika, da je veselje. Prosti valj mora bit v nulo nacentriran in spucan, drugače zafrkava. Pa na začetku sem ga moral razstaviit in na novo sestavit, ker je bil čist postrani skup dan. 85° pač ni pravi kot
smile-1.gif

Pa po ene 10-12 rundah (recimo 150 kg zmletega sladu), se je zlomila os na pogonskem valju. Sem komaj najdu majstra, da mi je novo notr dal (Slatner zna tud kej več od skakalnih smuč delat
wink-1.gif
). Mal smotan je natančno v center osi 5 cm luknjo v jeklo vrtat...

Kukr dnarja tok muske, so djal... Je pa možno, da je moja programerska roka enostavno premočna za jeklene šraufe.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.528
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Bi pa lahko pri Pivovarium pakirali slad v malo boljše vrečke. Če že ne drugega, vsaj ne v strgane(sicer je nekaj popravljal z lepilnim trakom, a luknje ni čisto zakril)

Namesto sem bi lahko pisal prodajalcu, grem stavit, da bi te pričakal naslednji dan nov paket, ker da ogromno na stranke, samo to tebe itak ne zanima pač rad pi.zdakaš. Naroči tu tekoči kvas, boš presenečen nad pakiranjem. Tko da daj glavo iz ... in priznaj da je zaenkrat poslovanje več kot korektno.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.080
-8.782
113
odjebi
Tebi priljubljene stvari se lahko samo hvali, napake pa je potrebno skrivati. Itak

Nazadnje uredil moderator:

cynicaal

Pripravnik
2. apr 2016
109
2
18
Ker je debata, kaj je uspelo in kaj ne, bom kar v to temo.

Uspelo mi je (bravo jaz) zamenjati slad, ki bi ga po receptu moral dati v mash. Recept je za pšenično pivo (2800g wheat malt, 2200 pilsner, hmelj Tettnang 16 IBU, kvas Munich lallemand). Namesto Pilsnerja sem dal pa Pale ale malt (ugotovil šele zdaj, sredi vretja, ko sem zlagal vreče sladov na svoje mesto...).
Torej: Kaj lahko pričakujem od končnega produkta?

Nazadnje urejeno: