Splošna debata, kaj je uspelo in kaj ne...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.984
9.526
113
Una teta, k ma zastopstvo za ta slad in zajebava ljudi, ki ne vzamejo najmanj tone.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.984
9.526
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Sem sprobal Bestmalz. Do piva sicer še nisem prišel, ker še fermentira, sam je že na vonj in strukturo boljši od Castle maltinga. Dobiš ga pa v trgovini pivovarium.
http://www.bestmalz.de/en/downloads/

Weyermana se ne pritaknem vse dokler bo šel skozi roke tiste zelo prijazne tete v Kranju. Takim ljudem ne maram dajat denarja.
Ako kdo rabi kaj posebnega iz Mr-malta naj kontaktira trgovino, ki je omenjena zgoraj, je planiran izlet tja dol ta vikend.

PS: Govorim kot zadovoljna stranka in hvaležen član DLDP in nikakor kot lastnik trgovine, da ne bo kakih pomot.

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Una teta, k ma zastopstvo za ta slad in zajebava ljudi, ki ne vzamejo najmanj tone.

Ta teta je popolnoma zblojena in neresna...½ja ni problema, bomo naročil, vam pošljem mejl ko bo za prevzem½ kličem še 3 krat v roku enega meseca, mejla seveda od nikoder, potem me pa kliče v roku dveh mesecev od prvega klica, če lahko prevzamem robo. Seveda se ji zahvalim za sodelovanje, sem pač naročil drugje, nimam jest časa za take zajebancije.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Hah, weyerman je top, meni je super. Kupujem ga pri tej teti :D
Je pa res da kupim po 100 in več kg na enkrat, čakam kak mesec ali dva :D
Zadnjič so me pa hoteli še nekaj nategniti....tako da ja, rabiš živce in trdno voljo :D

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.984
9.526
113
Verjamem, da je slad super, sam ta "teta" si ne zasluž niti ficka, weyermann pa tud ne, k daje ekskluzivo takim šalabajskom.

mato92

Zelenc'
26. nov 2014
7
0
1
vidim pa na Hopsi strani da imajo v ponudbi tudi manjša pakiranja sladu? Od Simpsons malt in Ireks... Meni je dokaj blizu tukaj in bom verjetno skočil po nekaj paketov...

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Jaz tudi kupim od Wayermanna preko te "tete" in pravtako vzamem večje količine po 3x 50kg pilsna, 1x50kg municha pa par caramelnih in mam za kake pol leta:)

Mi je pa fajn, ker grem lahko do nje v pivnico in tam v soboto prevzamem robo, ker med tednom smo skozi neki zasedeni.
Cena sladov je pa solidna oz. skor enaka Catle malting.

Res je ja... so težki za pogajat oz kaj dobit od njih ampak... meni kar ratuje... že prvič, ko sem šel ni blo nobenega problema. Prevzel 200kg in šel
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Citat:
Uporabnik mato92 pravi:
vidim pa na Hopsi strani da imajo v ponudbi tudi manjša pakiranja sladu? Od Simpsons malt in Ireks... Meni je dokaj blizu tukaj in bom verjetno skočil po nekaj paketov...

Sem se pogovarjal z njim in bom verjetno poizkusil Ireks, ker je zanimiva cena in baje solidna kvaliteta tako, da bom vzel za 1x batch pa naredil primerjavo istega pira weyermann, castle malting in ireks in potem malo degustiral, da vidim, če bojo sploh kake razlike in potegnil črto pri katerem ostanem za naprej
smile-1.gif

Gucci

Pripravnik
16. avg 2008
126
1
18
Zadnjič sem vzel Irex pri Hopsiju.
Nič mu ne manjka in dobro ceno ima. Za poštnino sem pa tudi dal razumne novce.

stricek18

Pripravnik
3. nov 2015
317
4
18
Citat:
Uporabnik stricek18 pravi:
Alternativa za slad CAFE LIGHT od castle maltinga bi bila??? Ima kdo idejo?

Hvala

ma kdo idejo??

Je opcija namešat cara 300, cara 200 (Mounterij dingemans) 50% / 50%. Bi dobil nekaj podobnega temu sladu??

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.139
4.118
113
CAFE je coffee slad, torej slad ki je blago žgan ampak nima še čisto vseh značilnosti praženega (nad njim je temnejši chocolate). Cara (karamelni) sladi ne bodo dobra alternativa.

Mogoče bi enake/podobne značilnosti dobil s recimo aroma sladi in malo chocolate sladu pri belgijskih sladih oz. z angleškim "brown" sladom.

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Mene pa bolj kot za osnovne slade, zanima razlika pri karamelnih in žganih sladih. Če ima kdo kakršnekoli izkušnje.

stricek18

Pripravnik
3. nov 2015
317
4
18
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
CAFE je coffee slad, torej slad ki je blago žgan ampak nima še čisto vseh značilnosti praženega (nad njim je temnejši chocolate). Cara (karamelni) sladi ne bodo dobra alternativa.

Mogoče bi enake/podobne značilnosti dobil s recimo aroma sladi in malo chocolate sladu pri belgijskih sladih oz. z angleškim "brown" sladom.

Ali bi bila mogoce dobra varianta MROOST 50 (biscuit) od Mounterij Dingemans, to je cisto rahlo prazen slad.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.075
-8.772
113
In kakšen je ta Best Malz? Že kdo poizkusil?

Btw, a se še komu med razkuževanjem s tem standardnim pralcem flaš po malem lušči plastika? Pri meni občasno priplavajo na površino taki drobni plastični opilki