Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Kdaj tocno to posljem zahtevo? Recimo jaz imam nemškega in dam pri opisu izdelka "Sofort kaufen" in nato moram še dat "Kaufen". Kako pol zberem še en izdelek? Potrdim tisti "Kaufen" in zaprem okno ter nadaljujem nakupovanje v isti trgovini ter ponovim proces?

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Ja, drži. Ko potrdiš nakup, prodajalcu pišeš za skupni znesek in, ko dobiš skupni račun ga plačaš s PP. Če hočeš prišparat pri poštnini, moraš pa že vnaprej vprašat prodajalca, če ti lahko da combined shipment, razen če pri pogojih že piše, da za dodatni artikel samo doplačaš.
To se zmeni že vnaprej, ker jih veliko vztraja pri tem, da za vsak znesek računajo polno poštnino in ti potem tisti skupni račun stvar olajša samo glede tega, da je treba samo enkrat plačati, ne prišparaš pa popolnoma nič.

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Sformatiraš računalnik
smile-1.gif
. To se mi še ni zgodilo. Razen, če si že kupil. Potem pa res ne moreš izbrisat.
Če imaš pa v priljubljenih pa imaš tam izbriši.

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
ja not u košarici je in zmeraj ko dam izbirši se pojavi zadeva nazaj... kupil sem si polnilec za telefon in se je zraven pojavil še en isti pa piše zraven kao da si ga dobil free... sam ko daš potrdi plačilo ti napiše skoupen znesek kot da bi dva kupil... tko da enga sem kupil... tega "free" pa ne morem zbrisat iz košarice

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Angleški ali nemški. Ameriški ima carino
frown-1.gif
Tudi pri angleškem pazi, ker ima večina tehnični stvari "Item location:" Hong Kong ali China in je tudi tam carina...
Koliko je v USD meja za carinjenje? 22€ je, toda koliko potem vzamejo če je cena v usd?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Saj carina še ni tak problem, ker je običajno dokaj nizka. Upilijo ti 20% DDV na ceno artikla+poštnine, kak evro za odpiranje pošiljke, dva evra za obveščanje in je na koncu cena da dol padeš. Res je, treba je pogledati Item Location.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Največ kupujem preko UK, ker je po navadi nižja poštnina. Na .de je po mojih izkušnjah tudi manj izbire, pa manj pošiljajo v SLO.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.166
11.232
113
OOO kaj sem doživel, da me je po 100+nakupih en nategno.

V glavnem, zavlačeval je s korespodenco več kot 2 meseca, tako da ne moreš več dat disputa oz ne moreš več ocenjevat. Prašič irski. šola je sicer bila poceni, a vseeno. Zgolj opozarjam..če kak prasec zavlačuje, če pa da, sej bo, pa da bo vprašal na pošti, pa da bo kurca palca..nič verjet, butnit mu dispute oz negativ pa case closed, preden se izteče čas.

dobrota je sirota..Nobenmu kurcu več ne napišem "OK, no problem."

Mi je tudi jasno zakaj ima 100% pozitivnih...preklet cigan.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vseeno se splača pogledati tudi na .de. Enake zvočnike za moj receiver sem dobil na .de za 1/3 cene, kot na .uk. Pa tudi baterije za Makito so bile na .de precej cenejše.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.166
11.232
113
de je postal precej cenejši od UK, na UK se splača kaj prodat če že, na DE pa kupit.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.185
4.151
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Kaj mi lahko kdo pove kako se da prodajalcu feed back,ker to počnem prvič pa niti približno ne vem kam morem it in kaj stisnit.

MyEbay -> imaš seznam (zmaganih) artiklov -> Leave feedback

Potem izbereš ene od treh opcij (positive, negative, nautral), nato pa ti da opcijo ocenit še posamezne točke in kratek "opis" (kjer napišeš ponavadi "good", "ok", "tnx" in podbne bedarije).

Ne dajaj feedbacka dokler artikla ne dobiš in ustreza opisu kar so ti prodali!!!
grims-1.gif

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Saj carina še ni tak problem, ker je običajno dokaj nizka. Upilijo ti 20% DDV na ceno artikla+poštnine, kak evro za odpiranje pošiljke, dva evra za obveščanje in je na koncu cena da dol padeš. Res je, treba je pogledati Item Location.

Carino plačaš šele nad 150€!

citiram:

Stopnja carine je odvisna od vrste blaga, ki se uvaža v Skupnost.Če blago naročite preko spleta, se blago carini po stopnjah, ki jih najdete na spletni strani: http://taric-curs.gov.si/itaric/. Dajatve se obračunajo na carinsko vrednost, ki je sestavljena iz vrednosti blaga in ostalih stroškov (poštnina, zavarovanje, ipd....), ki nastanejo ob dobavi v Skupnost. Uvozne dajatve so sestavljene iz carine po predpisani carinski stopnji ali fiksnemu znesku carine in davka na dodano vrednost (DDV). DDV se obračuna na davčno osnovo, ki jo sestavljata carinska vrednost in carina. DDV se obračuna, če vrednost blaga presega 22 EUR, carina pa se obračuna, če vrednost blaga presega 150 EUR.
• Pošiljka je oproščena plačila carine, če vrednost blaga ne presega zakonsko predpisano mejo za oprostitev 150 EUR.(člen 23 , Uredbe Sveta (EU) št. 1186/2009 o sistemu oprostitev carin v Skupnosti);
• Pošiljka je oproščena plačila DDV-ja, če vrednost blaga ne presega zakonsko predpisano mejo za oprostitev 22 EUR.(1.točka prvega odstavka 51.čl. ZDDV-1)
• Carinska vrednost se določi na podlagi Carinskega zakonika Skupnosti (Uredba sveta (EGS) št. 2913/92, z dne 12.oktobra 1992). O carinski vrednosti blaga govori 3. poglavje v členih od 28 do 36. O stroških prevoza in ostalih stroškov in vključitvi le-teh v carinsko vrednost, govori člen 32, odstavek e. Uredba komisije (EGS) št. 2454/93, v členu 165 navaja, da se stroški poštnine do namembnega kraja vključijo v carinsko vrednost.

Za preračun se upošteva tečaj iz spodnje povezave: http://www.carina.gov.si/filea...r_C253_2012.pdf

Carinske informacije o uvozu preko pošte si lahko preberete na povezavi: http://www.carina.gov.si/si/carinski_postopki/uvoz/uvoz_blaga_preko_poste/
Svetovalci Carinske uprave RS za pomoč strankam so dosegljivi na: http://www.carina.gov.si/si/kontakti/svetovalci_za_pomoc_strankam/

roza.gif

Nazadnje urejeno:

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
DDV se obračuna, če vrednost blaga presega 22 EUR, carina pa se obračuna, če vrednost blaga presega 150 EUR.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
OOO kaj sem doživel, da me je po 100+nakupih en nategno.

V glavnem, zavlačeval je s korespodenco več kot 2 meseca, tako da ne moreš več dat disputa oz ne moreš več ocenjevat. Prašič irski. šola je sicer bila poceni, a vseeno. Zgolj opozarjam..če kak prasec zavlačuje, če pa da, sej bo, pa da bo vprašal na pošti, pa da bo kurca palca..nič verjet, butnit mu dispute oz negativ pa case closed, preden se izteče čas.

dobrota je sirota..Nobenmu kurcu več ne napišem "OK, no problem."

Mi je tudi jasno zakaj ima 100% pozitivnih...preklet cigan.
Kadar kaj ni rešeno, četudi se rešuje, pred iztekom 45 dni VEDNO odpret dispute. Če se zadeva vmes reši, tako ali tako lahko dispute zapreš in napišeš, da si rešil, drugače pa potem tu nadaljuješ.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.