UK se splača predvsem za nakupe iz Azije.Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
de je postal precej cenejši od UK, na UK se splača kaj prodat če že, na DE pa kupit.
UK se splača predvsem za nakupe iz Azije.Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
de je postal precej cenejši od UK, na UK se splača kaj prodat če že, na DE pa kupit.
Koliko je to v USD oz po kakem tečaju gleda carinska pošta? Za 29$ se plača ali ne?Citat:
Uporabnik john pravi:
DDV se obračuna, če vrednost blaga presega 22 EUR, carina pa se obračuna, če vrednost blaga presega 150 EUR.
To vem, zanima me kateri tečaj se gleda. Menjalniški, podjetniški, BS referenčni ECB? Na dan nakupa ali pregleda?
Če imaš nesrečo in to gredo odpirat paket, boš plačal. Ni pa nujno, da ti ga bodo gledaliCitat:
Uporabnik monaco pravi:
Koliko je to v USD oz po kakem tečaju gleda carinska pošta? Za 29$ se plača ali ne?Citat:
Uporabnik john pravi:
DDV se obračuna, če vrednost blaga presega 22 EUR, carina pa se obračuna, če vrednost blaga presega 150 EUR.
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Kadar kaj ni rešeno, četudi se rešuje, pred iztekom 45 dni VEDNO odpret dispute. Če se zadeva vmes reši, tako ali tako lahko dispute zapreš in napišeš, da si rešil, drugače pa potem tu nadaljuješ.Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
OOO kaj sem doživel, da me je po 100+nakupih en nategno.
V glavnem, zavlačeval je s korespodenco več kot 2 meseca, tako da ne moreš več dat disputa oz ne moreš več ocenjevat. Prašič irski. šola je sicer bila poceni, a vseeno. Zgolj opozarjam..če kak prasec zavlačuje, če pa da, sej bo, pa da bo vprašal na pošti, pa da bo kurca palca..nič verjet, butnit mu dispute oz negativ pa case closed, preden se izteče čas.
dobrota je sirota..Nobenmu kurcu več ne napišem "OK, no problem."
Mi je tudi jasno zakaj ima 100% pozitivnih...preklet cigan.
Torej je meja $28,60 ali GBP 17,66Citat:
Spoštovani !
Stopnja carine je odvisna od vrste blaga, ki se uvaža v Skupnost.Če blago
naročite preko spleta, se blago carini po stopnjah, ki jih najdete na
spletni strani: http://taric-curs.gov.si/itaric/. Dajatve se obračunajo na
carinsko vrednost, ki je sestavljena iz vrednosti blaga in ostalih stroškov
(poštnina, zavarovanje, ipd....), ki nastanejo ob dobavi v Skupnost. Uvozne
dajatve so sestavljene iz carine po predpisani carinski stopnji ali
fiksnemu znesku carine in davka na dodano vrednost (DDV). DDV se obračuna
na davčno osnovo, ki jo sestavljata carinska vrednost in carina. DDV se
obračuna, če vrednost blaga presega 22 EUR, carina pa se obračuna, če
vrednost blaga presega 150 EUR.
Pošiljka je oproščena plačila carine, če vrednost blaga ne presega
zakonsko predpisano mejo za oprostitev 150 EUR.(člen 23 , Uredbe
Sveta (EU) št. 1186/2009 o sistemu oprostitev carin v Skupnosti);
Pošiljka je oproščena plačila DDV-ja, če vrednost blaga ne presega
zakonsko predpisano mejo za oprostitev 22 EUR.(1.točka prvega
odstavka 51.čl. ZDDV-1) ;
Carinska vrednost se določi na podlagi Carinskega zakonika Skupnosti
(Uredba sveta (EGS) št. 2913/92, z dne 12.oktobra 1992). O carinski
vrednosti blaga govori 3. poglavje v členih od 28 do 36. O stroških
prevoza in ostalih stroškov in vključitvi le-teh v carinsko vrednost,
govori člen 32, odstavek e. Uredba komisije (EGS) št. 2454/93, v
členu 165 navaja, da se stroški poštnine do namembnega kraja
vključijo v carinsko vrednost.
Za preračun se upošteva tečaj iz spodnje povezave:
http://www.carina.gov.si/filea...r_C284_2012.pdf
Zakaj se počutiš nategnjenega? Jasno ti je povedal koliko bo stalo, si se s tem strinjal in ti je bil torej dober deal. Pusti mu 5 zvezdic. Si je pač vzel še malenkost od poštnine.Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Eno mal tako vprašanje
Naročil sem dva enaka izdelka od enga prodajalca.
Predno sem naročil, sem vprašal, če mi lahko zaračunajo 1poštnino. Pa so rekli ne, ker je v dveh paketih. Ok nisem kompliciral in naročil.
Sedaj pa dobim domov zapakirano v eno sivo folijo, notri pa vsak izdelk v svoji škatli.
Jim kej težim, kako zvezdico manj pustim pri feedbacku?
Mah ne gre se mi tolk za € kot to, da se počutim nategnjenga:/
Zadeva niti ni tako nedolžna. Predstavljaj si, da naročiš 2 izdelka po 20€ iz kitajske. Če ti jih pošlje skupaj, boš plačal ddv + carinjenje, če ti vsakega posebej, pa ne.Citat:
Uporabnik sad pravi:
Zakaj se počutiš nategnjenega? Jasno ti je povedal koliko bo stalo, si se s tem strinjal in ti je bil torej dober deal. Pusti mu 5 zvezdic. Si je pač vzel še malenkost od poštnine.Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Eno mal tako vprašanje
Naročil sem dva enaka izdelka od enga prodajalca.
Predno sem naročil, sem vprašal, če mi lahko zaračunajo 1poštnino. Pa so rekli ne, ker je v dveh paketih. Ok nisem kompliciral in naročil.
Sedaj pa dobim domov zapakirano v eno sivo folijo, notri pa vsak izdelk v svoji škatli.
Jim kej težim, kako zvezdico manj pustim pri feedbacku?
Mah ne gre se mi tolk za € kot to, da se počutim nategnjenga:/
PS: Ne se je.bat z manj zvezdicami, ker Ebay noro kaznuje, če nimaš vse 5 zvezdic. Seveda, če je transakcija korektno opravljena. Če ni, potem pa najprej dispute, potem pa še negativen feedback.
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Vseeno se splača pogledati tudi na .de. Enake zvočnike za moj receiver sem dobil na .de za 1/3 cene, kot na .uk. Pa tudi baterije za Makito so bile na .de precej cenejše.