Spletni nakup po nizki ceni - ENA-A NATEG !

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
To je pa tudi neumno vse skupaj, se mi zdi da se temu reče "trg racionalnih pričakovanj", da boš kupil monitor za 5€.
bonk.gif

Če imajo že dolgo tole gor, je pa tudi sramota da ne popravijo. Kakšno kazen, bi moral dobit, zato ker ne popravijo, ne zato ker so se zmotil.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Če so to naredili večkrat kot se lahko vidi iz različnih forumov, potem gre za namerno dejanje in bi moralo biti kaznovano... tako kot si napisal.

Thomas

Pripravnik
14. avg 2014
39
0
6
Enaa se mi je vedno zdela najbolj sumljiva e-štacuna pri nas, tako da me tole sploh ne čudi... sem naročil 5 kos, pa da vidimo
smile-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.602
3.956
113
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
V fizični trgovini je tako, da po tisti ceni, ki imajo označeno na polici, ti morajo prodat.
To sicer sploh ni res. Urbana legenda. Lahko jih prijaviš za zavajanje, ni pa njihova obveza, da ti dejansko prodajo po tej ceni. Kar sicer (na srečo) mnogi trgovci ne vedo. Zakaj ne velja? - Ker v primeru da ti dejanska cena na blagajni ni všeč lahko kadarkoli odstopiš od nakupa in nisi oškodovan, samo zaveden.

Preverjeno na ZPS.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Mogoče. Meni so še vedno prodali po tisti ceni, ki je bila na polici. Če so začeli kaj komplicirat, sem jih vprašal, če vejo, da je to kršitev in je blo konec debate. Verjetno si res ne želijo, da jim tržna pregleda trgovino..

Je pa res, da sem imel primere kjer je bila razlika v ceni max par €.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.602
3.956
113
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Mogoče. Meni so še vedno prodali po tisti ceni, ki je bila na polici. Če so začeli kaj komplicirat, sem jih vprašal, če vejo, da je to kršitev in je blo konec debate. Verjetno si res ne želijo, da jim tržna pregleda trgovino..
Veliko trgovcev se je sicer poučilo o tem ko so 'cigani' začeli množično prestavljati nalepke s cenami da bi kupili drage izdelke za drobiž, tako da je v bistvu precej malo ponudnikov ki ti bi prodali po (napačni) ceni ki je na izdelku, kljub temu da jim zagroziš z inšpekcijo. Se je prepogosto dogajalo.

Je pa tako da so prodajalke premalo izobražene, škoda ker je pogosto to v njihovo škodo... stranka teži z nekimi inšpekcijami, prodajalka se userje, potem pa sama plača ko od šefa izve da je naredila napako. - Večje (predvsem tuje) trgovine pa imajo take probleme zavoljo mirnih kupcev včasih vračunane v ceno in se ne sekirajo če komu spustijo, samo da se ne naredi scene.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Lahko kdo naredi screenshot kake reklame z obljubo o do 90% znižanih artiklih.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Sem naročil in plačal 2 komada. Nekdo ga bo najebal tam jutri.

Ne pretiravaj s kolicino, no!
cool-1.gif

Drug mesec bodo na bolhi novi monitorji po 10e.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Na njihovi strani pod splošnimi pogoji razdelek komercialni pogoji Klik piše tole:

Citat:
Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila

Torej nima kaj stornirat in se izgovarjat, da je prišlo do napake.

Za narocilo se steje takrat, ko ti oddajo na posto. Prej je Samo predracun. (Tudi pise gor).

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Citat:
Pridržujemo si pravico do zavrnitve naročila, katerega iz razlogov, na katere ne moremo vplivati, ne moremo izvesti pod navedenimi pogoji.

Tole piše v mailu. Vprašanje je ali je napačno vpisana cena razlog na katere ne morejo vplivati.

Z ebaya sem že enkrat dobil en komplet krtačk za Roombo za $0.01. Ampak tam se je tisti kitajec pač malo uštel z začetno ceno pri avkciji.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
... in predračun velja 3 dni (za enaa). Še vedno pa velja
tongue-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
kaj pa nastali stroški do takrat? so verjetno dolžni povrnit če oni odstopijo od prodaje?