Citat:
Uporabnik Matej pravi:
A ti bi se sel tak "posel"?
To vprašanje je nepomembno na zahodu.
Če si ti zajeb..., potem boš rešil stranko na svoje stroške. Pač načelo kupec je kralj ima svojo veljavo in ta mentaliteta pripelje do tega, da pridobiš stranko in naslednjič, ko bo kaj kupovala, bo spet kupila pri tebi. Ker ve, da kljub temu, da je prišlo do napake (itak se vsak zmoti), bo zadeva rešena, kot je potrebno, če se slučajno kaj zalomi. Pri nas pa, kot je ThorZen napisal: NIP - nategni in pobegni.
Sam recimo na podlagi dobrih izkušenj kupujem olje v določeni nemški spletni trgovini, tudi če je morda nekaj centov dražje kot pri konkurenci. Ker vem, da bo poštar tretji dan po naročilu blago dostavil domov in da je kvaliteta takšna kot mora biti.
Še en primer: zadnjič sem imel določeno zadevo v delu. ki mi običajno vzame slabo uro. No, tokrat so določene okoliščine botrovale temu, da se je zadeva zavlekla na 6 ur. Ja, 6 ur. A misliš, da sem zato stranki zakasiral 6x višjo ceno?
Ne, plačala je tisto kar je bilo dogovorjeno, sam sem pač tistih 5 ur ''zavedel'' kot razvoj. Jeb.. ga, tudi tako pride. Lahko bi pa bo pol ure pobasal šila in kopita in rekel stranki, da ne bo kruha iz te moke, pa še račun izstavil
. Kaj misliš, kakšno referenco bi dobil pri njej? Tako sem ji pa razložil zadevo in jo vprašal, če je za to, da se zadeva zavleče. Ni imela nič proti in na koncu je bila zadeva v nulo poštimana. Pa še jaz sem pri tem eno precej pomembno zadevo pridobil.
Ampak ja, balkanska mentaliteta tega pač ne razume.
In ja, kot je že nekdo zgoraj napisal, bi lahko enaa iz tega potegnila konkreten PR, ki bi bil glede na učinek relativno poceni (bi pač zadevo malo spromovirali še na TV in v časopise, itd.). Če pa to delajo namerno (kar se da izluščit iz kar nekaj mnenj uporabnikov), pa nimam kaj dodati...
PS: Da smo si na jasnem: načelo KUPEC JE KRALJ velja z enim dodatkom: DOKLER SE OBNAŠA KOT KRALJ. To je zelo pomembno, še posebej pri Balkancih.