Spet višje kazni?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.809
113
40
MB
to je pa tud vse
grin1.gif

kak je že, pesi lajajo karavana gre dalje ..

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Dokler bodo take godrnjavce kot si ti, SJTV1 in podobne v takih temah, podražitve kazni živcirale in prizadele, taki ukrepi SO smiselni. To je dokaz, da se sekirate in da SE bojite, če boste naletel na radar, polcaja itd...
Ko vam bo vseeno za podražitve kazni, pa tak ukrep nebo več smiseln.
Men se je*e kolk je kazen za prekršek, saj jih ne delam. Če pa že kakega naredim nenamerno, sem pa tud pripravljen plačat za svojo neumnost.
Samo vas NAMERNE prekrškarje moti višina kazni in prav je tako. Vse skupaj je ŠE preblago.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kazni ne bodo spremenile nič.
In kaj se pol sekiraš če bodo višje?
Citat:
Poznam marsikateri odsek, kjer je omejitev 90, pa ni šanse zvoziti pri 90kmh. In
Spet eden, ki ne ve, da je omejitev ZGORNJA meja, ki jo smeš peljat v optimalnih razmerah. Voziti je treba, neboš verjel, manj, če razmere, cesta itd...ne dopuščajo vožnjo 90/h.

Jaz se strinjam, da so pri nas ceste slabe, ampak to pomeni, da moramo mi prilagajat svojo vožnjo slabi cesti. Cesta se ne bo prilagodila nam.
Ampak kot kaže so pri nas ceste predobre, saj večina voznikov vozi več kot je omejitev.

Apači, pa kolk si ti v resnici star, da take otročarije ven špricaš?

gregap

Pripravnik
11. okt 2007
233
0
16
Morm radar postavt, da mi povejo.
Mogoce je pa v proracunu premal denarja in ga je treba na tak nacin dobit noter
jezen.gif
.

Tist ki je vozil hitro, ko so se prvic dvignile kazni bo tudi sedaj vozil hitro ko so kazni se visje
10.gif

Jst opazam da ni vec taksnih norcev kot so bili vcasih, mogoce jih pa samo to je*e ker ne zasluzijo tako kot vcasih in hocejo na tak nacin pokrit lukno.
Kazni so visje in tudi mrtvih je vec? Seveda, vsak dan je vec avtov na cesti. Vsak lahko dobi izpit potem pa k ocitu po avto z nevem kolkimi konji. Vcasih, ko so bili 101,128, fickoti in vsi ostali avti ni bilo tolko nesrec ker avti niso bili tako hitri in tako mocni.
priden.gif

Vendar je to samo moje mislenje.
uf-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

Uporabnik SJTV1 pravi:
http://www.avto-magazin.si/kolumne/denar_denar-13090.aspx

--------------------------------------------------------------------------------

sej vse lepo in prav, samo kaj k*rac ko nimajo taki članki nobenega vpliva whatsoever

Taki članki nikoli ne bodo imeli nobenega vpliva, ker je preveč očitno, da ga je skupaj sklamfal en obupan prekrškar, ki se boji, da ga bo kazen po žepu udarla.
Taki članki so pravljice za deco.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Mogoce je pa v proracunu premal denarja in ga je treba na tak nacin dobit noter
In kaj je narobe s tem, če proračun filajo prekrškarji in bedaki?
Naj nafilajo proračun, da se bodo potem s tem denarjem lahko ceste gradile! To je uredu!
Citat:
Tist ki je vozil hitro, ko so se prvic dvignile kazni bo tudi sedaj vozil hitro ko so kazni se visje
Dej zdaj pa razlož prejšjo trditev! Praviš, da bo tisti, ki je že prej divjal, divjal tud zdaj, ko bodo kazni višje. Ja, a ni prav, da bo pol tak plačal več kot do zdaj?
In ker spet pravte, da take divjake polcaji ne kaznujejo....kako pa pol polnijo proračun, če jih ne kaznujejo?
Tisti, ki pa ne delajo prekrškov, pa itak ne polnijo proračuna.

Kakšne neumne kozlarije spet pišete tle?
Jamrate, kako itak noben prekrškar nebo plačal kazni, pol pa v isti rog tulte, da se bo s tem ukrepom samo proračun filal.
Ejejej, otroc otroc....

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zdaj res ne vem ali smo mi glupi ker ne verjamemo, da višje kazni kaj pomagajo, ali so glupi oni, ker to verjamejo
confused-1.gif

vsi vemo, da bi za varnost v cestnem prometu bolj pripomoglo to, da bi bil vsak teden kaznovan z malo kaznijo kot pa enkrat na pet let z blazno veliko...
torej, več kontrol prometa in dosledno kaznovanje a z manjšimi kaznim.

sedaj pa k realnosti in žalostnemu dejstvu...

mi je prijatelj policist povedal, da bi lahko recimo letno napisal 500+ kazni in glob. vendar jih ne. zakaj ne? ker mu ni treba in ker mu nihče nič ne teži, če jih letno napiše samo 100. sigurno je boljše na odročnem mestu spati v avtu kot pa stati na mrazu in s prezeblimi rokami pisati položnice. ko jih šefi vprašajo zakaj tako malo rečejo, da malih kršiteljev ni. torej, enostavno se zlažejo, šefi ki nimajo stika z realnostjo (ali pa ga tudi nočejo imeti) so zadovoljni, napišejo poročilo in ga oddajo ministru. minister pa s tem proočilom maha v komisijah in parlamentu in je dober minister, saj ima vendar črno an belem napisano, da policisti delajo maksimalno in je z varnostjo na cesti skorajda vse v redu in da boljše skoraj ne more biti.

rešitev?
glede na navedeno je povsem enostavna! policistom je potrebno dvigniti normo. ustanoviti neodvisno komisijo, ki na nekaj lokacijah (skrivaj, da bodo rezultati kvalitetnejši) preveri število kršitev na število prevoženih avtov, podatek se ustrezno obdela in prilagodi letni ravni na stanje populacije celotne slovenije in potem se od policistov zahteva, da letno podelijo kazni in glob vsaj za 50% predvidenih kršitev... če norme ne dosežejo se jim zmajšajo plače ali pa recimo osnovni plači, ki bi morala biti nizka, ne dobijo pribitka za uspešnost...
seveda, še vedno podpiram teorijo majhnih zneskov in večjega števila kaznovanj!

zadeva se recimo lahko ponovi vsaki dve leti, mogoče bi posledica zgornjega dejansko bila sprememba vozniške kulture, kar bi pripomoglo k manjšemu številu kršitev predpisov.

verjamem pa da je to hoja po tankem ledu oziroma bolje rečeno, bodenje z vlakom. ali pa scanje proti vetru, kakorkoli hočete...

pa en lep pozdrav vsem! upam da ste se ob prebiranju posta vsaj malo zamislili in da niste avtomatično proti...

l.p.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Taki članki nikoli ne bodo imeli nobenega vpliva, ker je preveč očitno, da ga je skupaj sklamfal en obupan prekrškar, ki se boji, da ga bo kazen po žepu udarla.
Zanimivo, da ta prekrškar v ene 10+ letih tej državi ni dal niti centa za prometne kazni (tudi od parkiranja ne).
Pravzaprav slab prekrškar, ne?
hysterical-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Ker se bodo ljudje še naprej pobijali. Ker varnost ne bo nič boljša.
Ampak takim bebcem kot si ti in tisti, o katerih sem pisal, je za to popolnoma vseeno ...

Dej mi prosim napiši kako bi ti rešil pobijanje na cestah. Pa ne mi govorit o vzgoji otrok in boljših cestah.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ampak takim bebcem kot si ti in tisti, o katerih sem pisal, je za to popolnoma vseeno ...
Jaz verjamem, da se bodo ljudje še naprej pobijali, ampak zato niso krive VIŠJE kazni.
So pa krivi taki patroni kot si ti, ki imaš možnost pisanja v medij katerega prebirajo tudi in predvsem nedorasli in šmrkavi mladci.
Taki članki kot jih pišeš ti NE pripomorejo k boljši varnosti na cestah ampak k SLABŠI. In take bebce kot si ti bi blo treba kaznovat, kadar napiše tako kozlanje v, kao, strokovno revijo.
Žalostno je to, da vsak lahko piše v "strokovne" medije, pa čeprav ne pozna druzga kot pedal zas gas na avtu.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kotališ buče
Šoferji z več izkušnjami vozijo kvečjemu zmeraj bolj počasi, ker se iz leta v leta bolj zavedajo, da brzina ubija.
Od hitrosti še nihče ni umrl. Kvečjemu od pojemka hitrosti.

Citat:
A pol ti praviš, da se nori po cesti zato, ker so ceste slabe? Se pravi, če bi ble ceste dobre, bi se pa počasi vozilo?
Hmmm, zanimiva teorija ?!?!
Slaba teorija, ki si jo ti razlagaš po svoje. Poznam marsikateri odsek, kjer je omejitev 90, pa ni šanse zvoziti pri 90kmh. In to zaradi ceste. In tam se praktično vsak teden zgodijo nesreče, pa je še vedno 90.
Če gledaš cesto MB-Lendava je cesta katastrofalna. Neredko zaradi kolesnic koga vrže na drug pas in je nesreča tu. V zadnjih 3 mesecih se je število tovornjakov in kombijev povečalo za več kot 30%. Če na teh 90km poti uspeš prehiteti 10 vozil si praktično car. Takšna gneča je. Dodaj še kolesnice, po katerih avtomobili zaradi razdalje med kolesi (levo-desno) ne morejo voziti, pa je nesreča tu.

Aja pa nadzor policije na tej relaciji je večji, kot pa po celi SLO skupaj, kar tudi marsikdo lahko potrdi.

Torej? Vozniki ali ceste?
Torej, imamo magistralko in ovinek za 180 stopinj, brez omejitve hitrosti. Po tvojih besedah je treba it skozi ovinek 90km/h???
Če obstajajo butli in ne prilagodijo hitrosti razmeram na cesti, naj kar ostane tako. Vsaj Darwin poskrbi za nas

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Saj to s polcaji je ena od rešitev, ampak vsi vemo kako to v praksi zgleda. Pa tud toliko polcajev Slovenija nikoli ne bo zmogla imet, če nočemo, da bo vsak drugi slovenec polcaj.
Praksa je taka. Norcu poblenda drug norec in ta opozorjeni norec se bo mim polcije peljal lepo, pol pa spet po gasu. Tud pritoževanje nad polcajevim mnenjem in zapisnikom je postala stalna praksa in na koncu se teh pritožb tolk nabere, da vse skupaj pustijo pr mir.
Samo veliko število kamer in stacionarnih radarjev bi rešilo problem in to bi moralo zakonsko veljat kot dokaz in osnovo za kaznovanje.
Radar bi povedal kolk je kdo prekoraču hitrost, kamera pa bi pokazala ostale pizdarije, ki se delajo po cestah.

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Dej mi prosim napiši kako bi ti rešil pobijanje na cestah. Pa ne mi govorit o vzgoji otrok in boljših cestah.
na tabli smo podali že kar nekaj predlogov:
- povečanje nadzora (več policajev, več stacionarnih radarjev, več prometnih kamer na cesti)
- progresivno naraščanje kazni za večkratne prekrškarje, kombiniranje z javnimi deli
- ob opravljanju vozniškega izpita bi bil obvezen seminar, na katerem bi na konkretnih primerih, ki so se zgodili, pokazali vzroke za nesreče ter tudi posledice (fizične, psihične, kazenske ter finančne). kaj podobnega bi bilo tudi za povzročitelje (hujših) nesreč.
- izboljšana izterjava kazni za prekrške

gregap

Pripravnik
11. okt 2007
233
0
16
Morm radar postavt, da mi povejo.
"stardec"pa ti napisi kako bi resil ta problem da bi bilo manj nesrec.
evil.gif

Pa ne zavidat drugim ki pisejo strokovne clanke v revije. Sej res da imam izpit samo 7 let, vendar zato se nisem butl. Ostali pa tudi niso ko napisejo svoje mnenje.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Iz linka, ki je bil nalepljen v zacetku strani je trenutno na vrhu tema - Bodo nove prometne kazni pomagale. Zanimivo, da se to vedno vprasajo, ko pridejo nove kazni ven in ze vec kot 10 let vemo kako je
confused-1.gif

Edno slabost vidim, ce bom kdaj kje kaki znak spregledal ( zaenkrat mi gre kar dobro
smile-1.gif
) sicer me pa ne gane.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik gregap pravi:
"stardec"pa ti napisi kako bi resil ta problem da bi bilo manj nesrec.
evil.gif

Pa ne zavidat drugim ki pisejo strokovne clanke v revije. Sej res da imam izpit samo 7 let, vendar zato se nisem butl. Ostali pa tudi niso ko napisejo svoje mnenje.
Karkoli poveš bo itak obrnil besede sebi v prid

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:

Več nadzora, boljša struktura višine kazni, natančna statistik vzrokov nesreč (da se jih da preprečevat) ...
In seveda boljše ceste, vzgoja, smiselna davčna politika pri nakupu avtomobilov ipd ...
Amapk za kaj takega je treba imet pamet in voljo do dela. Tega pa odgovorni pri nas nimajo.