Višje kazni za prekrške

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
1. Policisti pri nas urejejo promet, če ga pri vas ne ga pač ne, pojdi do komandirja in mu to povej, mogoče se kaj spremeni
hysterical-1.gif

boli njega ku*ac za moje pritožbe!

Citat:
2. Pri nas so pred šolo ležeči policaji in to taki da moraš dat v prvo da prideš čez njega ( razen če imaš SUV vozilo)
...in to avtomatično pomeni da jih imajo vse šole v sloveniji....
crazy1.gif

Citat:
3. Ponoči v našem kraju nekako ni kolesarjev sem pa zato v LJ videl večkrat, da jih dosti ustavijo in mislim da je tako v vseh večjih krajih
Oh sej ni kolesarjev kot kolesarjev, so pa "kolesarji" - vaški pijanček ki vijuga po cesti

Citat:
4.5.Ne vem zakaj je moj fotr dobil dvakrat samo opozorilo....
am, ker se poznate?

Citat:
6. Itak, policisti so krivi za takšno stanje, pa Dars in DRSC, ministri in vsa ostala druščina....samo mi "navadni" ljudje nismo nikoli nič krivi......najlažje je krivdo valiti na druge.....bo treba prvo v svojih glavah poštimat stvari pa bo potem stanje bistveno boljše
wink-1.gif
Ne, ampak če 20-30% norcev za volani naredi tak raztur v državi in pogojno 70-80% državljanov na*ebe zarad tega, potem pa ja, dvomim da je 80% državljanov krivih takega poraznega stanja zarad tistih 20-30% norcev, a se ti ne zdi?
Sicer pa smo od kifeljcev že navajeni, da pridejo šele takrat ko je že vsega konec in ko je prepozno. Od prometa pa do kriminalnih dejanj!

Citat:
In koliko x bom moral ponoviti še da imajo policisti tudi razne druge naloge katere morajo opravljati.....ah sj brezveze razlagat....
Ja, recimo morajo bit na malci 7 ur
crazy1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
1. Če tako misliš tudi prav
wink-1.gif

2.Nisem rekel da so povsod...preberi še enkrat kaj sem napisal
rolleyes-1.gif

3.Kako naj bo policist točno tam kjer je vaški pijanček. Če bo takrat imel kontrolo oz. ga bo videl vijugati verjamem, da ga bo kaznoval
4.5.Se ne poznamo (mogoče je bil ta policist izjema, da ni napisal kazni....vglavnem kapo dol)
6.Ne vem zakaj pogojno naj*be 70-80% ostalih državljanov, če itak niso norci in vozijo po predpisih...za take je pač vseeno kakšna je kazen, ker jo ne bodo dobili...se ti ne zdi?

....in rad bi spoznal te policiste, ki so po 7 ur na malici

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik SpEkTr pravi:
Ja to je pa spet druga pesem ja. Kje se policaji postavljajo. Tudi tukaj imajo pogosto napačno taktiko, saj po moje. Lovijo te dobesedno tam kjer vejo, da je zelo težko peljati po omejitvah, pa čeprav je cesta lahko 1A, pregledna, nobenih nesreč, itd...oh ja
smile-1.gif

Najhuje pa je to, da stojijo tam kjer jim nadrejeni napiše in ga jaz ali ti ne bova nikoli videla.Človek je nejevoljen nad policistom, ki te vstavi vendar je on tam kjer so mu naročili naj bo.Torej si lokacije ni zbral sam.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Če pa ljudje vozijo po omejitvah, pa postavijo table z ostrejšimi omejitvami, ki so dražje.

Prejšnji teden sem se peljal mimo Šenčurja - med dvema krožnima. Vse dosedaj je bila tam omejitev 60km/h.
No sedaj, ko sem se peljal mimo pa vidim, da so na to cesto postavili tablo za naselje, kar pomeni omejitev 50, čeprav je levo in desno njiva. Malo naprej pa so policaji stali za radarjem kar z dvema ekopama in veselo kasirali.

Torej si za vožnjo 75km/h prejšnji mesec še plačal 10 jurjev (izven naselja) danes pa kar 60 jurjev. preračunano v eure.

Po novem pa še nisem izračunal. In tam ob cesti ni nobenega strnjenega naselja. In do pred kratkim tud table za naselje ni bilo, zdej pa se je kar naenkrat naselje čudežno razširilo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Je pa na levi strani Pertol in Kadivec, na desnia pa 2 poslovna objekta, ki sodita v naselje in vsaj 3-je odcepi v ulice. Njive je bolj malo...
A ti je problem peljati 50?
grims-1.gif
Itak je nekja metrov naprej in nazaj krožišče in omejitev 40 km/h. Zakaj potem speljevanje, gas do plafona, bremza v poden?
Kaj pa MTLjev način vožnje, varčevanje goriva, izpusti v zrak?
jezen.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Je pa na levi strani Pertol in Kadivec, na desnia pa 2 poslovna objekta, ki sodita v naselje in vsaj 3-je odcepi v ulice. Njive je bolj malo...
A ti je problem peljati 50?
grims-1.gif
Itak je nekja metrov naprej in nazaj krožišče in omejitev 40 km/h. Zakaj potem speljevanje, gas do plafona, bremza v poden?
Kaj pa MTLjev način vožnje, varčevanje goriva, izpusti v zrak?
jezen.gif

Če črpalko ali en poslovni objekt šteješ za naselje, potem bi tud na avtocesti, ki teče poleg bencinske lahko tud dali tablo za naselje.

Jest za naselje razumem vrsto ali skupino stanovanjskih hiš. za vrsto ali skupino sta pa pomoje dva poslovna objekta premalo. Drugje po svetu tak del ceste ne tretirajo kot naselje.

A se je problem držat načela, da se tablo za naselje postavi na začetek hiš?? Ali je boljše mal pogoljufat in dobro kasirat?

Sicer pa, kako pa do prejšnjega meseca tam ni bil naselje???? Saj črpalka in kadicec nista od včeraj??

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Blagor ubogim na duši, kajti njihovo bo kraljestvo....

Nekaterim ni pomoči. Kaj te ima toliko za skrbet okoli table za naselje? Tam je in pika. In na tebi je, da jo upoštevaš. Če jo ne in so inkasanti v bližini oz. tam plačaš odpustek državi za neupoštevanje.

Simpe as that. Na razdalji 500m privarčuješ z 10km/h višjo hitrostjo koliko; 5 sec?

Aja, gospon bi rad 100, sem pozabil...

Za take pa
10.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Potem pa vsi skupaj zelo slabo poznate delovanje države...
POLICIJA NIKDAR ne predlaga oz. zahteva postavitev znakov za naselje...
Znak za naselje so zahtevali (po moje) kar krajani sami, ker so se pritoževali zaradi raznih divjakov, ki jim je 60 prepočasi. Ker so s predlogom oz. zahtevo uspeli, so dosegli postavitev znaka. Neupoštevanje znaka za omejitev hitrosti ali neupoštevanje najvišje dovoljene hitrosti v naselju pa je sankcionirana drugače, to smo ugotovili...

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
...
Najprej naj smiselno postavijo omejitve... pa poskrbijo, da se te kazni, ki so izrecene izterjajo... ne pa da nekaterim celo kar tako odpisejo kazen... nekaterim zato, ker je bila kaksna veija premalo v obrazlozitvi ali pa se je policaj zmotil pri hisni stevilki ali uri dogodka...
potem pa najbolje, da se postavi komisija, ki bo potovala od naselja do naselja, od znaka do znaka, ter ob vsaki tabli predebatirala, ali je znak primeren, ali je postavljen na pravem mestu, ...
spet bo kregarija
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Bolj problem so "nestrnjena" naselja, kjer ni dalec naokoli nobene hise ali pa je pregledno... pa je tudi omejitev 50
smile-1.gif
...

V strnjenem naselju jih je bolj malo, ki vozijo veliko cez 50... saj se ponavadi niti ne da, ker je vse zaparkirano, ozko,...
smile-1.gif
Mnjah. Povprašaj malce tiste, ki živijo ob glavnih prometnicah v Prekmurju. Naj ti povedo, kako tovornjakarji sploh ne tiščijo v naseljih. Potem pa jamrajo nekaj s samomorom, itd. BMK za njega. Ustreli naj se tam pred policistom. Ko bo taka svinja zgazila petletnega otroka s svojimi 40-imi tonami bo spet jamral, da ga bo šef ne vem kaj?

Tisto glede nesmiselno postavljenih tabel in vloge inkasantov policistov je pa druga tema. Žal prevečkrat resnična.

Sicer pa: voziš po omejitvah in je.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
ksz

skozi našo mesto tovornjakarji bp vozijo 90km/h polno naloženi...
mimo šole...

In to vsi po vrsti...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Znak za naselje so zahtevali (po moje) kar krajani sami, ker so se pritoževali zaradi raznih divjakov, ki jim je 60 prepočasi. Ker so s predlogom oz. zahtevo uspeli, so dosegli postavitev znaka. Neupoštevanje znaka za omejitev hitrosti ali neupoštevanje najvišje dovoljene hitrosti v naselju pa je sankcionirana drugače, to smo ugotovili...

Kateri krajani? Saj ob tej cesti ni stanovanjskih hiš?
Kakorkoli, krajani nimajo kaj zahtevat širitve naselja, naselje je določeno z zakonom- torej naselje je tam, kjer je vrsta ali skupina hiš. Seveda krajani lahko zahtevajo omejitve hitrosti, vendar bi v tem primeru lahko obstoječo tablo 60 zamenjali s 50. Ampak očitno se nekaterim gre bolj za povišanje kazni kot za kaj drugega. Dvomom, da so to krajani, saj ne gre njim v žep.

Vidim da poznaš kraj. Kje boš pa našel kakšne vrste ali skupino hiš na delavskem mostu v Kranju? Tud tisti most je bil včasih izven naselja, pred časom pa so prestavili tablo za naselje, tako da tud tam velja omejitev v naselju. Je pa bila tam omejitev v zadnjih letih že 50, 60., 70, 80, 90. Zanimivo, da je bilo enkrat tam varno vozit, 90, naslednje leto pa 50. hehe ali pa 60, 80, in sedaj 70.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
žal nas spametuje samo kazen, batine, zapor...še obesit bi morali ultra norce.

smo še vedno balkanci in drugače žal ne bo šlo.

sicer glavnina bo potem jebanja pri hitrosti do 10 km v naselju (kot običjano)....osebno bi pa do nezavesti povečal kazni za hitrosti nad 30 km/h nad omejitvijo v naseljih....ker taki vozači so dobesedno morilci (drugih in sebe).