Spet je bil Darwin na delu.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Žalostno... škoda mladih. Žal bi verjetno prej ali slej naredil tako ali še hujšo traparijo. Če si nestrpen voznik ne moreš pričakovat drugega izida, žal.
Vedno bolj opažam, da je vožnja po naših cestah vse bolj tvegana. Glede na to koliko je zadnje čase norcev s prevelikim egom in premočnimi avti, bomo kmal tak vozili ko italjani
rolleyes-1.gif

Izpit imam že nekje 5 let, kilometrov prevoženih ohoho, pa si upam trdit, da bi tut danes še naredil cpp+izpit, brez pardona. Me zanima, kdo od "starih" voznikov in đekov, bi bil sposoben opravit vse
rolleyes-1.gif
)

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Vedno bolj opažam, da je vožnja po naših cestah vse bolj tvegana. Glede na to koliko je zadnje čase norcev s prevelikim egom in premočnimi avti, bomo kmal tak vozili ko italjani
rolleyes-1.gif
Jst pa opažam, da so divjaki zginli iz ceste. Stanje se umirja. Vsi se vozimo lepo po predpisih. Po AC ni več nikogar ki bi fejst izstopal, na regionalkah tudi ne. Ne vem no. Mogoče se tu pa tam najde izjema ampak tak ma 3 možnosti: 1. sreča - se ne zgodi nič, 2. policaji, 3. nesreča.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hitrost se je res spustila, so pa ljudje zelo raztreseni med vožnjo - telefonirajo, se pogovarjajo in medtem gledajo sovoznika, spregledajo znake in semaforje, berejo zemljevide...

Jaz ko vozim ne delam nič drugega, če se s sovoznikom pogovarjam pa ga ne gledam, sej vem kak zgleda
tongue-1.gif
Najbolj me vedno znervirajo filmi, kjer voznik 5 minut sovoznika gleda, ker že veš, da bo nekaj razbil.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Ravno dans sta dva "na horuk" šla z obvoznice na zaviralni pas (kjer je itq bila kolona) in valda folk ni mogu/hotel spustit, pa se kar lepo na voznem vstavi folk (bohnedaj da bi se postavil že prej v kolono normalno kot vsi ostali
rolleyes-1.gif

Pa kak teden nazaj, je v naselju avtobus padel mimo mene ko sneta sekira, sem se ga prav ustrašil (pa sem peljal še 10 čez omejitev
redface-1.gif
)
Tak da, še bodo nesreče...

Lp

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Izpit imam že nekje 5 let, kilometrov prevoženih ohoho, pa si upam trdit, da bi tut danes še naredil cpp+izpit, brez pardona. Me zanima, kdo od "starih" voznikov in đekov, bi bil sposoben opravit vse (enim pa očitno tudi znanje iz izpita ne pomaga )
Nesreče se ne dogajajo zato, ker ljudje ne bi predpisov poznali. Nesreče se dogajajo zato ker ljudje predpisov spoštovat nočejo.
Nič ne nuca ponovno delanje vozniške, ker tam bo vsak delal tako kot mora delat. Problem nastane takrat, ko se objestnež pojavi na cesti sam, brez komisije, brez inštruktorja n brez nadzora.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Tudi res.
Ampak, če bedak ne pozna predpisov, je še večji bedak ravno zato ker se sploh ne zaveda kaj dela narobe.
Ko jaz prevozim stop znak mi je popolnoma jasno, zakaj sem ga prevozil (pregledno križišče recimo), in se hkrati zavedam, da nimam prednosti in da če me kdo nasadi ker sem ga spregledal mu bom dal kuponček s sklonjeno glavo in pika. Prav tako mi bo jasno, ko me bo policaj ustavil, zakaj me bo ustavil. Problem teh neukročenih voznikov je, da poj še butasto gledajo češ, aja, a tuki ne bi smel prehitevat?
crazy1.gif
(ok se delaš budalo pred policajem, sam enim pa res ni 5% jasno kak gredo pravila v prometu)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj bi pomagalo

foto, video material posledic

sam sem letel, letel kljub hudim napakam, veliki sreči. pa sem še evdno eltel.

dokelr ni naredilo usodni klik, ko sem se po naključju rešil gotove smrti.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Tudi res.
Ampak, če bedak ne pozna predpisov, je še večji bedak ravno zato ker se sploh ne zaveda kaj dela narobe.
Ko jaz prevozim stop znak mi je popolnoma jasno, zakaj sem ga prevozil (pregledno križišče recimo), in se hkrati zavedam, da nimam prednosti in da če me kdo nasadi ker sem ga spregledal mu bom dal kuponček s sklonjeno glavo in pika. Prav tako mi bo jasno, ko me bo policaj ustavil, zakaj me bo ustavil. Problem teh neukročenih voznikov je, da poj še butasto gledajo češ, aja, a tuki ne bi smel prehitevat?
crazy1.gif
(ok se delaš budalo pred policajem, sam enim pa res ni 5% jasno kak gredo pravila v prometu)

To velja predvsem za kakšne zelo samozavestne ženske srednjih let. Tupi svoje in trdi, da ima prav čeprav nima in dela prekršek. In to toliko časa, dokler policaj ne razloži, da je dejansko naredila prekršek in potem dobi dolg obraz in komaj dojame
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Nesreče se ne dogajajo zato, ker ljudje ne bi predpisov poznali. Nesreče se dogajajo zato ker ljudje predpisov spoštovat nočejo.
.
Torej trdiš, da pelje stardec kontra po AC zato, ker noče spoštovat predpisov?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
.

Ne. Ti dela zaradi tega, ker mu gre ravno toliko na otrocje kot pokonjemu PuntoFahrerju.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
In poj je logično, da je recimo na izvozih iz avtoceste 40km/h, da folk vsaj na 60-70 spusti
tongue-1.gif
Pa povej potem, od kje logika, da je še na ravnem delu izvoza iz avtoceste postavljen znak za omejitev 40? Ne rečem, da kateri izvozi niso močno zaviti in da je 40 tam res potrebno peljati, recimo če v A ali CRO vidim na takem mesti znak 40, potem me za znakom pričakuje hudo oster ovinek... pri nas pa lepo speljan nežen ovinek in vsak 200-300m do križišča, še prej pa po možnosti policaj z radarjem...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
.
Ne, stardec gre kontra zato, da polni državni proračun.
Knede, saj ti skoz lapaš, da je vse napeljano tako, da se zgolj državna blagajna polni?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Pa povej potem, od kje logika, da je še na ravnem delu izvoza iz avtoceste postavljen znak za omejitev 40? Ne rečem, da kateri izvozi niso močno zaviti in da je 40 tam res potrebno peljati, recimo če v A ali CRO vidim na takem mesti znak 40, potem me za znakom pričakuje hudo oster ovinek... pri nas pa lepo speljan nežen ovinek in vsak 200-300m do križišča, še prej pa po možnosti policaj z radarjem...

A niso ti znaki itq povsod na koncu izvoza - na začetku ovinka? Sicer pa ne pravim, da so vsi znaki pametno postavljeni. Samo če jih ne bi bilo bi folk še bolj neumno vozil
crazy1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj pa če bi dali na te ovinke tablo za priporočeno hitrost? A ni tak, da če te potem pri višji hitrosti vrže iz ovinka, da si sam kriv, ker nisi prilagodil vožnje?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Seveda je. Jaz se po vsaki vožnji zahvalim svetemu Frančišku ali kdo je že kao zavetnik voznikov, ker se velikokrat čudim, da sem živ prišel na cilj.

Edit: sv. Krištof je zavetnik voznikov.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
In poj je logično, da je recimo na izvozih iz avtoceste 40km/h, da folk vsaj na 60-70 spusti
tongue-1.gif

Na tem delu lahko pričakuješ: da nekdo stoji (recmo en italjan k je mal sfalu), kak nasprotivozeči stardec se ti vključuje na AC, kolona, karkoli...Koliko naj bi bila po tvoje omejitev?
Zavorna pot iz 30 na 0 (za to vem podatek, za 40 ne) je 4 metre, iz 60 na 0 je 16 metrov, iz 100 na 0 pa cca 50. (odvisno od avtomobila).

40 je v večini primerov popolnoma primerna omejitev. Se morš pač mal zbudit, pa pobremzat, dec, nisi več na AC.

Jaz imam kolega, ki se je na tem delu zaletel neki ženski v rit. Sem ga vprašal kako mu je to uspelo, pa je reku BABA je 40 peljala. No evo, zato je omejitev tam in za vse enaka.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
rolleyes-1.gif
Jst pa opažam, da so divjaki zginli iz ceste. Stanje se umirja. Vsi se vozimo lepo po predpisih. Po AC ni več nikogar ki bi fejst izstopal, na regionalkah tudi ne. Ne vem no. Mogoče se tu pa tam najde izjema ampak tak ma 3 možnosti: 1. sreča - se ne zgodi nič, 2. policaji, 3. nesreča.

jaz pa lih opažam da jih je vedno več

zadnjič sem se peljal po eni regionalki, ki jo dobro poznam, ker sem se že vsaj 1000x tam peljal, res sem peljal prehitro, za mano pa en clio. Dohitima enega audija A4 karavan, ki vozi recimo 100, ga začnem prehitevat, uni bedak s cliotom takoj za mano - audi pa gas, jaz sem imel že krepko čez omejitev, ko sem prišel mimo, audi meni za rit in ni cliota spustil mimo... da sem potem js zavrl, da je nekot clio prišel vmes - čez 1 km audi mimo obeh, pri hitrosti, ki je ne bom napisal, jaz se potem nisem pustil provocirat in sem ga pustil naprej, da se odpelje

čez 2 km ga dohitim, ko vozi za enim avtom 80, čeprav je imel dost več fraj, kot tam, ko je mene prehiteval. Nekaj časa čakam, nato ga prehitim, potem pa ga nisem več videl, čeprav sem peljal recimo 100-110 naprej

samo da je pokazal, da njegov audi gre, pa četudi se pri tem ubije

da ne omenim kolk voženj v rdečo luč vidim zadnje čase, pa prehitevanja v škarje, pa popolnoma neprimerne varnostne razdalje itd..

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
tongue-1.gif

Na tem delu lahko pričakuješ: da nekdo stoji (recmo en italjan k je mal sfalu), kak nasprotivozeči stardec se ti vključuje na AC, kolona, karkoli...Koliko naj bi bila po tvoje omejitev?
Zavorna pot iz 30 na 0 (za to vem podatek, za 40 ne) je 4 metre, iz 60 na 0 je 16 metrov, iz 100 na 0 pa cca 50. (odvisno od avtomobila).

40 je v večini primerov popolnoma primerna omejitev. Se morš pač mal zbudit, pa pobremzat, dec, nisi več na AC.

Jaz imam kolega, ki se je na tem delu zaletel neki ženski v rit. Sem ga vprašal kako mu je to uspelo, pa je reku BABA je 40 peljala. No evo, zato je omejitev tam in za vse enaka.

Še eden ki vozi sidro v avtomobilu in ga vrže, ko se je potrebno ustaviti ?
Ali se zaletiš v obcestni drog da imaš takšno malo ustavljalno pot ?