Sparkasse - net stik

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aja... potem pa kar pokliči na poslovalnico, sem prepričan da ti bodo pomagali. Aja, pa ne zagovarjam jih, nisem (več) njihov komitent...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Evo, pa je Sparkasse postopamo začela ukinjati brezplačne storitve na bankomatih druge banke:
- zamenjava ali deblokacija PIN kode na bankomatih druge banke 0,32eur (a je to sploh delalo na bankomatih druge banke? Jaz sem moral zaradi tega iti direkt na njihov bankomat v Maribor)
- vpogled v stanje na bankomatih druge banke 0,32eur
Nov cenik za fizične osebe od 21.10.2015 http://www.sparkasse.si/filelib/ceniki/ceniki_aktualni/2015-10-20_cenik_fo_negotovina.pdf

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Haha bebasta banka, zdaj koli pogledam imajo spremembo cenika. Nevem, meni se to ne zdi normalno...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj je tukaj ne bom komentiral ker ne poznam novega cenika, lahko le rečem da nonstop višajo stare storitve. Moja ima Sparkasse in sva nazadnje preverjala ko so dvigovali...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Baje da vsaj kratkoročno ne
frown-1.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Tudi avstrijska Sparkasse in hrvaške Erste jih imajo.
Kaj je razlog za SI ne vem.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Tudi avstrijska Sparkasse in hrvaške Erste jih imajo.
Kaj je razlog za SI ne vem.

Razlog je v tem da so najbolj uporabniku neprijazna banka na tem svetu oz. vsaj v Sloveniji... Tako kot so oni zakomoliciral sceno z prijavami in plačili, tega ni videl svet...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Jaz sem decembra zaprl račun pri njih. V Mb je bil za šalterjem nesposobnež, ki dejansko ni imel pojma o produktih lastne banke. Račun sem zaprl okoli 15.12., prosil sem ga naj mi 18.12. odtrgajo še trajnike in mastercard. Trdil je, da trajniki nikakor več ne morejo iti skozi, le mastercard bo trgan, zato mi bo izplačal stanje v gotovini, pustil bo le za mc. 18.12. se je zgodilo to, da so trajniki bili trgani, za mastercard pa je zmanjkalo denarja. Iz banke kličejo, da imam neporavnane obveznosti. Povem, da ni panike, so pač šli trajniki, bom nakazal. Pravi, da ne morem nakazati, ker je račun zaprt in jim moram prinesti gotovino. Malo podvomim v vse skupaj in prosim, če mi pošljejo na email izpisek, da vidim kaj je res bilo trgano, pa bom prišel poravnat. Spet reče, da mi zaradi varovanja osebnih podatkov ne sme nič pošiljati po emailu.
Grem čez par dni poravnat z gotovino in referent ni mogel preveriti stanja in izpiska od dne 18.12.2015. Cca 45min sem čakal, da so prišli do izpiska in točnega zneska minusa. V glavnem, sistem imajo totalno v kurzu..

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Imajo tudi ostale banke idiotsko avtorizacijo plačil preko spletne banke? Pri Sparkasse imam kar nekaj plačil shranjenih v hitra plačila in pri vsakem plačilu nad 20 eur moram avtorizirati preko smsa, da gre naprej. Prepisovanje kode za vsak eur se mi zdi ekstra neumno, sploh, če se ti mudi. Imam geslo za dostop do računalnika, geslo za vstop v brskalnik, certifikat in geslo za vstop v Sparkasse...in potem hočem plačat račune, moram še dodatno imeti mobitel in vnašat butasto kodo iz smsja...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Imajo tudi ostale banke idiotsko avtorizacijo plačil preko spletne banke? Pri Sparkasse imam kar nekaj plačil shranjenih v hitra plačila in pri vsakem plačilu nad 20 eur moram avtorizirati preko smsa, da gre naprej. Prepisovanje kode za vsak eur se mi zdi ekstra neumno, sploh, če se ti mudi. Imam geslo za dostop do računalnika, geslo za vstop v brskalnik, certifikat in geslo za vstop v Sparkasse...in potem hočem plačat račune, moram še dodatno imeti mobitel in vnašat butasto kodo iz smsja...

Hehe, čakaj da si samo pooblaščen. Ne dobip SMS, moraš skenirat QR kodo, ponovno potrdit na GSM plačilo, vpisat pin, zgenerirat kodo, jo vnest v online banko in plačat...

butasto do amena. Da pa bi omogočil poslat SMS tudi na pooblaščeno številko, to pa ne...

Aja, še najboljša pa je. da ti za GEG generator na GSM računajo 10€, čeprav SAMI ne sprejemajo več certifikata tako kot ostale banke...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Kupiš si generator kod in je rešeno "izziv" itd... je pa mučno ja; npr pri kliku je dostli lažje certifikat in koda (2 črki)

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Ne, ni potrebno le prvič. Potrebno je vsakič nad zneski 30 eur oz. vsakič za katerikoli znesek, odvisno kaj si nastaviš.

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
Ko boš naslednjič plačal eno izmed svojih hitrih plačil, si jo še enkrat shrani med hitra plačila, potem ti ne bo več zahtevalo sms kode

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
potem pa ne vem, kakšne imaš nastavitve. sam sem vsako dal še enkrat, potem ko sem jo plačal, med hitra in sedaj nimam več nobenih smsov. samo še pri novih jih moram dajat.