No da malo zopet obudim temo! Moja se seli iz NKBM (*ebat ga, niso več ziher pa še dragi so) na drugo banko. Jaz sem ji sicer naredil malo analizo teh bank in prednjačijo po vrstnem redu: DH, Sparkasse, BKS-bank, ostalo je bolj ali manj drago. Ker so sindikati vpeti v lastniško strukturo DH se moja noče tja selit (pač fiksna ideja, no saj tudi jaz dobim ošpice ko gledam te sindikate (štrukla, semoliča in ostale)). Skratka ostala sta ji še po moji analizi zgolj Sparkasse in BKS banka. Po moji oceni je Sparkasse bistveno ugodnejša (sploh račun kjer imaš gori 1000+€ in nimaš vodenja). Sicer moja ni nek power user bančnih storitev, je pa pomembno da lahko na bankomatih EMU đabe dviguje, da ni provizije za položnice, da te ne nebijajo na nakih fiksnih zadevah, da ni vodenja spletnih bank, da te ne nabijejo pri letnem Mastercardu-Visi. Skratka tukaj je Sparkasse tudi najcenejša. Zdaj pa pomembno vprašanje, a je pri Sparkasse kaj haklov? Je kdo pri njih? Plusi, minusi? In tudi pomembno vprašanje, koliko je Sparkasse stabilna banka, saj veste kakšni časi so? Hvala!
LP
LP