Šparanje 50 EUR na mesec

Freenasty

Pripravnik
10. jun 2008
140
0
16
Kaj priporočate, mesečno bi vplačeval po 50 EUR 10 let. Seveda bi rad čimveč dobil ven, po drugi strani pa ne bi rad šel v zgubo... Naj šparam na banki, v kakem skladu, je kak drug pameten produkt...?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Sam se vprašam ; kako bi privarčeval 70 eur na mesec koliko me stanejo popite kave v mesecu dni. Bi to lahko privarčeval? verjamem da ne bolje mi je popiti kavo .

Nasvet ; nikakor se ne da ---v banke ne zaupam , doma mi lahko ukradejo, če bi imel več denarja bi si pa kupoval naložbeno zlato, to je moj nasvet.

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Načeloma je vsaka banka dovolj ok, ker to je res mali znesek. Pač skleni neko varčevanje, ki se ga lahko prekine. Pa ne kompliciraj preveč.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Če ti zadostuje par % obresti letno,varčuj na banki,sicer pa bi jaz tako dolgo dobo varčeval v kakem dobrem delniškemu vzajemnemu skladu. Zlato čist preveč niha,da bi izvajal take eksperimente.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.711
159
63
Tudi jaz bi pogledal banke in varčeval tam kjer so največje obresti. So vseeno garantirane. Če pa imaš sicer že itak vse preskrbljeno, pa lahko tudi malo gemblaš v skladih.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz sem šel v banko na varčevanje takrat, ko so vsi rinili v sklade. Takrat sem bil čuden pa ne vem kaj, češ da denarja ne maram ...
No, danes imam daleč največ denarja od vseh teh in si sedaj kupujem stanovanje. Če bi denar dajal v šumf, stanovanja še ne bi bilo, saj nekaj obresti je le v banki, pa nimaš skrbi, kdaj tvoj štumf najde vlomilec (kajti vsekakor ga ne moreš tako dobro skriti). Daš v neko banko, ki je kolikortoliko zaupanja vredna (nekaj jih imamo). Vse ostalo je večji rizik, tudi zlato.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Jaz tudi. Je treba pogledati poleg obresti tudi morebitne minuse šparanja na banki, recimo manjši otroški dodatek...

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Jaz sem šel v banko na varčevanje takrat, ko so vsi rinili v sklade. Takrat sem bil čuden pa ne vem kaj, češ da denarja ne maram ...
No, danes imam daleč največ denarja od vseh teh in si sedaj kupujem stanovanje. Če bi denar dajal v šumf, stanovanja še ne bi bilo, saj nekaj obresti je le v banki, pa nimaš skrbi, kdaj tvoj štumf najde vlomilec (kajti vsekakor ga ne moreš tako dobro skriti). Daš v neko banko, ki je kolikortoliko zaupanja vredna (nekaj jih imamo). Vse ostalo je večji rizik, tudi zlato.

No, to je enostavno bedarija, kar praviš. Slednje edino vzdrži, da imaš dejansko miljone na banki in imaš posledično od obresti toliko več kot vsi ostali, da si lahko zdaj stanovanje kupiš.Dejstvo je, da v 10 letih ne bo 1000€ razlike če boš shranjeval v štumfu ali na banki. Je pa problem, ker dokler se zavedaš, da imaš doma štumf v katerem je denar, se ti že ob priložnosti, ko bi se mogel zapeljati do najbližjega bankomata, na lubi, posledično je zelo težko držat samodisciplino da ne jemlješ ven.

Moj predlog je da odpreš nov račun, na katerega si mesečno nakazuješ, kartico pa skriješ nekam v predal in je ne nosiš zram. Tako se izogneš problematiki glede jemanja ven.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ne rabiš skrit. Sam imam varčevalni račun pri poštni banki in si tja nakazujem. Če hočem dvignit, pošljem zahtevek in čez en mesec imam denar, prej ne. Se mi zdi ena boljših variant. Za obresti se mi pa je**

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Æe spravlaš v štumf si nekje 15€ na izgubi na leto, se pravi 150€ v 10ih letih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Če si pred 6 leti vložil v delnice nkbm si v teh letih izgubil 99,9%.
Toliko o borzi.
Če si pred 10 leti kupil zlato imaš še vedno več kot 100% donos. Če pa si ga kupil lani (kar nekaj nasvetov tudi na alterju imaš pa 50% zgube.
Po bitki smo vsi generali.
V zadnjem desetletju sem varčeval na različne načine, sedaj ne varčujem praktično nič več(zapravil bolj ali manj vse, bolje da jaz kot pa da mi država lepo nima kupček), ker nimam s čim, niti nimam več ”cilja”.
NSVS, depoziti (največ), skladi, nekaj tudi delnic(tudi nkbm). Manjkalo mi je zlato, sedaj najbolj razmišljamo o tej opcijo, kljub temu da bo še šlo navzdol. To je edina zadeva ki v več tisočletni zgodovini ni nikdar izgubila vse vrednosti(razen če ti ukradejo). Ampak obstajajo sefi po bankah, ali pa kupiš veliko štumfov pa naj išče po njih.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zlato, Hanzi, ni kratkoročna naložba. Je naložba za ohranjanje vrednosti... Ko bodo padale glave in kopja po luft frčala si boš z virtualnim dnarjem ego filal, z evri pa rit brisal. Z zlatom pa kruh in orožje kupoval.
Čez 10 let in več pa tudi zaslužil, zlata je neka končna količina (fizičnega, ne virtualnega) v obtoku.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Čez 10 let bodo zlato pridobivali že iz izvenzemeljskih virov. Količina zlata v vesolju sicer je omejena, vendar je enormna.
smile-1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Ma isto. Ti elementi so sicer redki, vendar jih je še vedno ogromne količine.
Ko bomo obvladali fuzijo, pa bomo lahko te elemente praktično proizvajali na Zemlji.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Jap,vse te kovine so pred miljardami let nastale v vesoljskih eksplozijah (supernove).Ni vrag da se jih enkrat res nebi dalo proizvajati na Zemlji (ali pa jih že,pa mi niti ne vemo...)

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če si pred 6 leti vložil v delnice nkbm si v teh letih izgubil 99,9%.
Toliko o borzi.

Neumno posploševanje!
To je približno tako,kot bi napisal: "Sosed je pred leti kupil avto in se je z njim po enem letu ubil. Toliko o avtomobilih."