sosed ne ureja vrta

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.935
6.012
113
gox
Kakor vem mora biti rob ceste pokošen, četudi je na njegovem.

Cca 30-50 cm od roba ceste v obe smeri spada v območje ceste, zato tudi kosijo bankine.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Sam to verjetno velja za pomembnejše ceste, lokalne, državne ... tu pa gre za cesto do 7 hiš, širine 2m ... se bom pozanimal kak status ima sploh naša cesta.... (pa čez čas, ko trava še malo zraste odprem svojo temo, da ne smetim doctroz-ju
smile-1.gif
)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Kar štrli na tvojo parcelo lahko odbiješ, verjetno bo pa hotel da kosiš navpično, točno do meje. :D

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Status lahko pogledaš v pisotu ali podobnem katastru
Če je kategorizirana se obrni na občino oziroma na pooblaščenega izvajalca javne službe (pluženje....)
Pri nas je fotr dolgo vzdrževal cesto skupaj s sosedom. Sedaj soseda ni več, fotr je star, mene ni več tam, prišla dva nova soseda (iz vikenda hiše) in lepo težita občini za vzdrževanje. In ta vzdržuje v nekem kolikor toliko prevoznem stanju (hudourniška voda s hriba zna narediti cesto ”neprevozno” v pol ure.)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Bom jutri poslikal če se spomnim kako so posekali brežino in spucal kanal....grmovje do ceste so sedaj zmulčali 3m stran....bodo še sosedju oljke.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Če je cesta samo pokliči na komunalo in bodo oni pokosili in posekali grmovje.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Če je cesta javno dobro v lasti občine (in ni kategorizirana), komunala ne bo naredila nič.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če je kategorizirana se obrni na občino oziroma na pooblaščenega izvajalca javne službe (pluženje....)
Pri nas je fotr dolgo vzdrževal cesto skupaj s sosedom. Sedaj soseda ni več, fotr je star, mene ni več tam, prišla dva nova soseda (iz vikenda hiše) in lepo težita občini za vzdrževanje. In ta vzdržuje v nekem kolikor toliko prevoznem stanju (hudourniška voda s hriba zna narediti cesto ”neprevozno” v pol ure.)
Poštar naj pa po neprevozni cesti pripelje cajtnge in pošto, če jo pa ne, pa pritožba...
crazy1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Kakšna pa je bila reakcija soseda? Ali ni še opazil?

Tudi pri nas imamo "dobrega" soseda ... njegova parcela je do ceste, oz. še cca 15cm ceste je na njegovem ... trava visoka 1 meter,raste pa do roba asfalta. (ko je mokra se obesi na cesto) Zadnjič je šel moj oče pokosit, vendar ga je ta sosed slikal in mu prepovedal nadaljno košno, ter da ga bo prijavil ... zdaj je posadil še oljke na rob ceste
stupid-1.gif
, pa neregistriran kamion parkiral na rob, pa prikolico, pa kontejner ... z dogovorom se ne da nič uredit ... skregan je z vsemi mejaši naokoli, z enim na sodišču ...

To je na podeželju čisti vsakdanjik. Mam starega soseda (tam 90let), ki je skregan z vsemi okoli, nekaj je hotel še mene podjebavat, pa sem s svoje parcele s flaksarco segnil še na njegovo, da sem tisti majhen jarček pokosoil, ker je trava bila že isto velka kot jaz (185). Parkrat je prišel nad mene, sem mu svoje povedal, pa mi je čisto vseeno, kaj bo dalje. Jaz se ga niti malo ne bojim, med tem, ko se vsi s strahom ozirajo na druge, da bo prej ostalim kaj zagrenil, kot pa njim.
Ne bi rekel, da bi mel to travo za svinje ali pa krave, ampak nima ničesar, pa ta trava sploh ni za jesti, ker ... neka čudna je. Jaz samo vklopim flaksarco, mu pokosim jarek, on od daleč nekaj maha s tisto berglo, pa ga niti ne šmirglam. Aja, ta jarek je bil nekoč moj, dokler se z mano ni spravil v spor in je dobil tistega pol metra jarka, tolko, da zdaj podjebava, in da trava rase, dokler rase ...

Sicer pa še preden je bil tisti jarek pod mojo parcelo, je satan šel zmešal škropivo in poškropil skoraj 2m stran od ceste (se pravi jarek pa še nekaj moje parcele), češ da je to njegovo, in tako je tam bila lepo zažjavljena trava, in on tega ni poškropil, očitno se je sama.
wink-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Citat:
Uporabnik Gox pravi:

Tudi pri nas imamo "dobrega" soseda ... njegova parcela je do ceste, oz. še cca 15cm ceste je na njegovem ... trava visoka 1 meter,raste pa do roba asfalta. (ko je mokra se obesi na cesto) Zadnjič je šel moj oče pokosit, vendar ga je ta sosed slikal in mu prepovedal nadaljno košno, ter da ga bo prijavil ... zdaj je posadil še oljke na rob ceste
stupid-1.gif
, pa neregistriran kamion parkiral na rob, pa prikolico, pa kontejner ... z dogovorom se ne da nič uredit ... skregan je z vsemi mejaši naokoli, z enim na sodišču ...

To je na podeželju čisti vsakdanjik. Mam starega soseda (tam 90let), ki je skregan z vsemi okoli, nekaj je hotel še mene podjebavat, pa sem s svoje parcele s flaksarco segnil še na njegovo, da sem tisti majhen jarček pokosoil, ker je trava bila že isto velka kot jaz (185). Parkrat je prišel nad mene, sem mu svoje povedal, pa mi je čisto vseeno, kaj bo dalje. Jaz se ga niti malo ne bojim, med tem, ko se vsi s strahom ozirajo na druge, da bo prej ostalim kaj zagrenil, kot pa njim.
Ne bi rekel, da bi mel to travo za svinje ali pa krave, ampak nima ničesar, pa ta trava sploh ni za jesti, ker ... neka čudna je. Jaz samo vklopim flaksarco, mu pokosim jarek, on od daleč nekaj maha s tisto berglo, pa ga niti ne šmirglam. Aja, ta jarek je bil nekoč moj, dokler se z mano ni spravil v spor in je dobil tistega pol metra jarka, tolko, da zdaj podjebava, in da trava rase, dokler rase ...

Sicer pa še preden je bil tisti jarek pod mojo parcelo, je satan šel zmešal škropivo in poškropil skoraj 2m stran od ceste (se pravi jarek pa še nekaj moje parcele), češ da je to njegovo, in tako je tam bila lepo zažjavljena trava, in on tega ni poškropil, očitno se je sama.
wink-1.gif

Eni stari so res prave cvetke. Smo čistili podstrešje in je bilo veliko steklenic gor. Pa sem peljal v sosednjo vas, kjer je bil kontejner za steklo. Ampak je bil namenjen več vasem skupaj. Mečem tiste steklenice notri, ko me napade en starejši občan da nimam kaj metati notri, da je to njihovo. Pa vprašam, če bi mu bilo ljubše da stresem v grmovje. Pa je rekel da raje v grmovje kot tja... No na koncu je še nekaj robantil, da si bo mojo tablico zapisal in to je bilo to
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Poštar naj pa po neprevozni cesti pripelje cajtnge in pošto, če jo pa ne, pa pritožba...
crazy1.gif
Pa ti obrazložitev piši. Tudi tu je najbrž prodnik pisal ”obrazložitev” zakaj ni prišel po smeti maja. ”Snega” mislim da ni bilo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
To jepovsod tako, vedno je eden ki je posebnež, potrebno samo počakat , da jih zemlja stisne...potem pa se najde kdo drug očitno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Če je cesta javno dobro v lasti občine (in ni kategorizirana), komunala ne bo naredila nič.
To je res, če pa je kategorizirane, pa znajo narediti takole (prej so bile veje marsikdaj do ceste (tal), sploh ob sneženju. Jarka pa ob cesti tudi skoraj ni bilo več. In ko gre voda enkrat po cesti, postane neprevozna.
2024444-20140602_081954.jpg

Priponke

• 2024444-20140602_081954.jpg
    2024444-20140602_081954.jpg
    153,9 KB · Ogledi: 103

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Dobro si popucal. Teži ti nič, čakam pa, da kmalu odpreš temo, kje poceni zrihtajo s ključem popraskan avto.
evil.gif

Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Citat:
Uporabnik Gox pravi:

stupid-1.gif

wink-1.gif
Dober si, taki debili so namreč sposobni it na sodišče in imaš potem hitro par tisoč EUR stroškov. Dobro, da so pri nas sosedi kul, sicer imaš res sranje.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
471
83
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Evo
smile-1.gif
)
Nisem bral vsega... Le napol pošrek.
Ko bo tole nazaj zraslo kakih 10 cm predlagam uporabio selektivnega herbicida. nekaj kar se v žitih uporablja. Recimo kak "Starane 250". Pobiješ vse širokolistne. Manj moteča trava ostane. Pa nj bo mal višja, če se mu ne da kositi...

Nekdo je napisal da glifosat ne pobere robide. To ni res. Treba pa je škopiti z zadosti visokim odmerkom par tednov pred zaključkom vegetacije (sredina septembra), da se sredstvo vsrka v korenine. Še bolje je robido namazadi s koncentracijo cca. 1:1.