SONY-ERICSSON XPERIA X1 Steel Silver

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
En update. Zgleda, da ima angleški ROM probleme pri vspostavitvi data povezave, saj nikakor ne morem GPRS povezave. Vedno javi "Cannot connect for an unknown reason...." , nastavitve so 100% pravilno vpisane. NA XDA se je tudi javiz eden, ki ima enake težave. Upam, da se najde rešitev za to, sicer sam ne uporabljam glih tega pogosto, saj iamam skoraj vedno možnost uporabe wi-fi.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
ja sem videla, samo se nisi nič oglasil, sem mislila, da ti nimaš teh težav. jah, bomo pa nemščino imeli - tistih 6 ukazov se bom že naučila, dokler ne bodo pogruntali za kaj gre.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
še nekaj, sem videla, da je tvoj srebrn. zdaj se po xda in esatu govori, da srebrni pokajo pri odprtini za stylus in kar je še huje, pri bateriji. Ali imaš ti tudi kak tak problem? saj tam pri stylusu ne moti toliko, okoli baterije je pa kar problem. sicer baje vecinoma pri srebrnih, samo tole me je kar potolklo. Pa baje gre barva dol s tipk pod ekranom
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

sexperiax1

Zelenc'
23. nov 2008
1
0
1
Lep pozdrav danes sem kupil xperio x1 in imam tako kot vecina nemski meni ,zanima me kje bi lahko nalozil ang. verzijo ?
Zgoraj sem prebral ,da ne deluje gprs to me ravno ne moti ,bolj me moti nemški jezik

Vnaprej se zavaljujem !!
lp

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik sexperiax1 pravi:
Lep pozdrav danes sem kupil xperio x1 in imam tako kot vecina nemski meni ,zanima me kje bi lahko nalozil ang. verzijo ?
Zgoraj sem prebral ,da ne deluje gprs to me ravno ne moti ,bolj me moti nemški jezik

Vnaprej se zavaljujem !!
lp

Sicer se ne tiče teme samo pri takem telefonu enostavno nimaš kaj početi brez GPRS oz. podatkovne povezave....
smile-1.gif

Počakaj raje da bo zadeva popravljena... Moje mnenje...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
to se tudi meni zdi, čeprav sta trenutno poleg generičnega roma še dva (najmanj). Naj poskusi vse, mogoče bo pri katerem delalo.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Zgleda, da ima nekaj M@ narobe, saj mi na SiMobilu dela prenos podatkov. Ker sem na dopustu, se bom s tem ukvarjal drugi teden, se mi ne da sedaj z mobitelovci ukvarjat. Telefon je prima, GPS dela odlično, fix takojšen, baterija zdrži 2 dneva (telefona se ne špara), zaslon odličen za gledanje filmov...

edit: čeprav mislim. da imam pravilno nastavljeno data povezavo za M@, bi prosil, če lahko nekdo napiše nastavitve (sam sem delal po onih na www.htc.si )

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
copy/paste z mobitelove strani:

Mini prenos podatkov
dostopna točka ( APN ) : internet
Uporabniško ime : mobitel
Geslo : internet

Maksi prenos podatkov
dostopna točka ( APN ) : internetpro
Uporabniško ime : mobitel
Geslo : internet

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Hvala Jabe, a tole ne dela, saj imam tako nastavljeno.
confused-1.gif
Bo treba Mobitel klicat...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
da prepišem nastavive z mojega telefona:
obkljukan priložnostni strežnik (po moje je to slovensko za proxy), nastavitve so pa:
naslov priložnostnega strežnika: 213.229.249.040
vrata priložnostnega strežnika: 8080

tole sem morala jaz enkrat na roko notri vpisati, da je začelo delati.

p.s. poskusi še internet za apn, če imaš slučajno internetpro zdaj. ker enkrat so mensezdi vse dali na inernet

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Proxy je kar proxy: "namestnik", torej nekdo, ki ukrepa po navodilu in/ali namesto nekoga drugega, pooblascenec.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Dare1 pravi:
Hvala Jabe, a tole ne dela, saj imam tako nastavljeno.
confused-1.gif
Bo treba Mobitel klicat...

Pokliči. Sem pravkar imel težave s P1i. Pred časom se je dalo nastavitve naročiti preko SMS, zdaj pa
mi to nikakor ni delovalo. Operater na klicnem centru je rešil zadevo in poslal prave nastavitve.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Čisto brezvezna fora:
Settings-Connections-Advanced Network, enable HSDPA/HSUPA daj na disable.
Ponovno zaženi X1 in spet v iste nastavitve in daj enable HSDPA/HSUPA in spet restart. Data povezava začne čudnežno delovat.
priden.gif

Kaj bi brez xda-developers
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Gor imam genericx UK ROM, nekako mi ni pomemben TouchFLO3D, zato tudi nisem gor dajal custom ROMov. Zaenkrat lahko samo recen, da je telefon odlicen, za GPS je super, fix je ful hiter, za maile pregledat in obcasno opero zalaufat vec kot dovolj - opera je se beta in vcasih zmrzne pa kake strani ne prikaze glih dobro. Baterija mi zdrzi 2 dneva, kar je super, daimonda sem moral polnit vsak vecer.
LP
Damijan

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
eno vprašanje glede izdelave. Ali je samo pri meni ali se ekran res malo ugreza, sploh spodaj. ne v bistvu ekran, cela plošča. namreč tole je moj prvi slider pa ne vem, kaj je normalno pa kaj ne. sploh na desno strani, kar malo gor štrli. pritisnem tipko za panele, pa gre vse skupaj za kak milimeter dol. majavost ostane tudi, ko odprem slider, sam takrat seveda ni toliko opazno, sploh ker se ekrana praviloma ne dotikam, ker tipkam. al kompliciram?

Nazadnje urejeno:

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Tudi puncina (Black) in moja X1(silver) se malo ugrezneta, ko stisnem nap. na panek gumb, samo meni se zdi, da ni nič narobe s tem. Pri moji sem tudi opazil, da se malo miga levo-desno, kar je pa najbrž posledica padca na tla.