SONY-ERICSSON XPERIA X1 Steel Silver

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Pri naših zahodnjih sosedih v prosti prodaji za 649 €
aplauz.gif

klik

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Danes kupil pri Mobisvetu X1 steel silver za 569€. Telefon je špica, edino kar me moti je, da je gor nemški ROM, upam, da kmalu na XDA poštimajo flash na angleške WM6.1. Izdelava je res na nivoju, zdaj se malo s paneli hecam potem bom še gor vrgel FLO3D. Usposobil sem navigacijo iGO8(malo problemov z resolucijo 800x480 oz. 400x240); tomtom 7 in garmin delata brez problemov!

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
ni paketov. Redna prodaja, odklenjen telefon.
Dare1: ali je generičen ROM gor ali brandan (T-mobil ipd)

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Generic DE CDF1215-3303. Zdaj se ravno z enim na esato dogovarjam za english ROM.
Zanimivo, da nemškim niso dodali 4gb SD kartice, vem da so jih Švedi dobili.
LP
Damijan

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
ja, švedi so jih dobili. angleži pa spet ne. drugače se pa zaenkrat še ne da, oziroma eden na esatu obljublja, ampak kolikor vem tudi ne bo zastonj. sam boš pa lahko naredil v roku kakega tedna. na xda-developers malo spremljaj - hardspl za splošno rabo ni več daleč. tisti ki to dela, je že uspel, samo ven ga še ni dal. malo beta testinga verjetno še manjka.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Ravno danes so dali HardSPD za X1 ven tako da moja že govori angleško. Danes imam malo časa in sedaj nimam gor instaliranega TomToma. Bom probal do večera zrihtat in dam pol gor screen shote.
LP

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
super! Ni boljšega, nemška tipkovnica + ang jezik. So bili pa hitri ko strela. so včeraj še govorili, da bo kmalu. ne poznam teh ljudi tam, ampak ko nekdo drug reče kmalu, to pomeni v roku enega meseca.
upam da bom drug teden tudi jaz vedela kaj več povedati.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Evo tu so screenshoti TomToma 7. Zdaj moram samo še pogruntat, kako zrihtat tipkovnico, ker sedaj jo jemlje kot QWERTY na QWERTZ. Ima kdo kake ideje?
LP

Priponke

• 503039-Tomtom.zip
    257,6 KB · Ogledi: 533

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Meni je všeč, pa sploh da TomTom7 deluje z built-in GPS sprejemnikom. Ena stvar manj okol za nosit.

Ima morda samodejno preklapljanje v ležeči položaj, kot recimo I-phone in Omnia?

Zdaj čakam samo še X1 v Mobitel akciji in Brodit nosilec
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
x1 nima akcelerometra ima pa tipko namenjeno spreminjanja iz portrait v landscape. poleg tega gre samodejno v landscape, ko odpreš tipkovnico in v portrait, ko jo zapreš.

kar se pa tiče Mobitel akcije, pa ne vem. Svema pravi, da sama ne bo uvažala (ker pač ni zastopnik) X1, niti jih ne bo servisirala. Če bo RAM2 prevzel to funkcijo, kot se govori, potem bo, če ne pa že vprašanje. Sploh, če se bo treba s Hrvati meniti. Verjetno bi bilo vseeno lažje, če bi bili zastopniki za Slovenijo potem v EU. Pač zdaj sem povzela govorice, ki se širijo tako na tem, kot na drugih forumih, kaj pa bo, pa ne vem.

@Dare1
daj poskusi tale programčič http://ae.inc.ru/aebplus.php
naj bi deloval na vse hardwareske tipke razen tipke za panele. Čeprav še nisem dobila direktnega odgovora, če deluje tudi na qwerty tipkovnico. Tu pa zdaj ti prideš na vrsto . poročaj
write.gif

Nazadnje urejeno:

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18

Accelometra nima! V landscape mode gre, ko odpreš tipkovnico. Brodit že ima nosilec, danes sem pozabil klicat v Farmel, če jih slučajno že imajo http://www.brodit.com/images/965266.jpg. Drugače pa imam naročen Martin Fields zaščitno folijo, rabim še samo en dober etui za telefon.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
Hudiča, sta hitra.
Drugače pa Martin Fields je super. Če še nisi nikdar limal, upam da si naročil dve.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Sem že probal AEBPlus, a nekako nisem našel možnosti da bi lahko nardil nap. iz Z Y. Lahko nastavljaš, kaj se zgodi ko stisneš knof nap. dvig osvetlitve, glasnosti, lanscape/portrait mode... Ima pa tale Rus gor program AE Keyboard Mapper, sem se malo igral z njim pa mi ni glih najbolj jasno kako nardit mapping.

Glede folij. A Martin Fields niso podobne Brando folijam. Te sem namreč imel do sedaj na telefonih in dlančniku, so se dale komot dol vzet pa oprat in potem spet nazaj gor dat. Za Martin Fields sem se odločil predvsem zartadi tega, ker ima še folijo za kamero. Naročil sem pa 1
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
tole se bom pa jaz pohecala, ko tečefon dobim. enkrat sem že delala tipkovnico za p900, čisto slovenska je bila z vsemi č,ž,š-ji. upam da se bo tukaj tudi dalo. sam se mi ne gre zafrkavati, dokler nimam telefona.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Ravno sporobal, dela nemša koda 407, slovenščina 424 pa ne dela. Sem najprej sprobal našo input kodo pa na žalost ne dela.
Si me pa prehitela, sem ravno prišel domov in ravno hotel napisat, kako nardit da ti na english romu dela pravilno nemška tipkovnica!
cheer.gif