No, tole se pa priporočam za tvoje poročilo (ker vem kako si natančna

,
kako se ti je po 14 dneh (ali ko prvič iz Sahare zapiha) spet poznalo, pri slabšem izkoristku panelov
)) !!! // ja, sem prebral, da se ti v resnici gre, da "366€ majstri" ptičje gnezdo umaknejo iz panelov//
Potem veš, da odgovora na to ne morem dati. Ker bodo očitstili vse. en dan bom vedela, koliko naredi neočiščen, naslednji pa, koliko očiščen, nikdar pa koliko v istem momentu eden ali drug. Tako da natančnega odgovora ne boš dobim, boš pa lahko razmeroma dobrega čez prst. Sosed ima enako orientacijo kot jaz in ga bom vprašala na en dan, kolikoje imel pridelka in potem na dan ko je bila moja že očiščena, pa bom razmerja primerjala. Načeloma mi je pa vseeno.
Glede pregleda stikov -- poročaj, ali bodo res šli na streho, ali merili iz tal ? kar lahko storiš sama z IR kamero.
Inverterja odpiral ne bodo. Tisto pajčevino na zunanjih hladilnih rebrih spucaš sam.
Bom... Marsikaj lahko človek sam. Sploh spucat zadeve ni neko visoko kvalificirano delo. IR kamero bi si tudi lahko sposodila, zakaj ne. Veliko stvari naredim sama, ki se mi enostavno ne izplačajo, ampak najdem voljo in veselje. Do plezanja po strehi pa nimam ne enega, ne drugega. Tudi obične šipe pa žaluzije dam spucat, pa bi načeloma znala sama.
Kaj ti bo pri nastavitvah inverterja lahko svetoval "čistilec", ki morda prvič vidi tvoj model, mi tudi ni jasno

// ja, sem prebral, da se ti v resnici gre, da "366€ majstri" ptičje gnezdo umaknejo iz panelov//
kjer se mi pojavlja vprašanje - kaj ti bodo
svetovali, da ptički spet na začenjo gnezdit !?
ne rabijo svetovat glede ničesar, samo odstraniti. 1x vsake 4 leta je povsem v redu frekvenca za gnezdo, da se kaj dosti več kot dati odstraniti, ko se pojavi, ne bom ukvarjala.
še nekaj panelov na streho vreči... hahaha.. to pa tudi mene zanima, kako ti bodo komplicirali... ker, če ne bodo, so šalabajzerji - bodo sploh vedeli kolko
jih še gre na tvojo linijo ? Ali če lahko imaš še eno dodatno MPPT linijo ? Bodo morali zaradi tega kaj prevezati panele stare/nove ?
To sicer ne pročakujem od čistilca, je bil za intermezzo, ko sem že klicala. Čisti namreč isto podjetje, ki jo je montiralo. Načeloma imajo dostop in vpogled do več stvari kot jaz in bi potem mail poslala. Tu je bilo bolj za to, da sem tudi na to pomislila, ko sem že izvajalca kontaktirala za pucat. Sicer sem tukaj malo na bremzo stopila, ker enostavno dvomim, da bo tako poceni, da bi se mi splačalo. Že če ne bodo komplicirali. Če pa bodo, pa sploh.
ne vem sicer, zakaj si moral tolikokrat poudariti 366€. Kaj te je zbodlo? Tok je cena, jaz sem se strinjala, v čem je problem? Povem jo, ker se je ravno o tem menilo. Govori se o cenah postavitve, zavarovanj in konec koncev tudi vzdrževanja. Če koga zanima, prav, tema je ustrezna, drugi ne rebite izgubljati časa s tem.