Sem pa zdaj jaz narocila čiščenje in pregled, kar me bo kostalo 366€ (gre v excel seveda). Bom povprašala se koliko bi me stalo se malo panelov na streho vreči.
No, tole se pa priporočam za tvoje poročilo (ker vem kako si natančna

,
kako se ti je po 14 dneh (ali ko prvič iz Sahare zapiha) spet poznalo, pri slabšem izkoristku panelov
)) !!! // ja, sem prebral, da se ti v resnici gre, da "366€ majstri" ptičje gnezdo umaknejo iz panelov//
Glede pregleda stikov -- poročaj, ali bodo res šli na streho, ali merili iz tal ? kar lahko storiš sama z IR kamero.
Inverterja odpiral ne bodo. Tisto pajčevino na zunanjih hladilnih rebrih spucaš sam.
Kaj ti bo pri nastavitvah inverterja lahko svetoval "čistilec", ki morda prvič vidi tvoj model, mi tudi ni jasno

// ja, sem prebral, da se ti v resnici gre, da "366€ majstri" ptičje gnezdo umaknejo iz panelov//
kjer se mi pojavlja vprašanje - kaj ti bodo
svetovali, da ptički spet na začenjo gnezdit !?
še nekaj panelov na streho vreči... hahaha.. to pa tudi mene zanima, kako ti bodo komplicirali... ker, če ne bodo, so šalabajzerji - bodo sploh vedeli kolko
jih še gre na tvojo linijo ? Ali če lahko imaš še eno dodatno MPPT linijo ? Bodo morali zaradi tega kaj prevezati panele stare/nove ?