Okroglih 10 MWhKoliko ti je letos?
Lokacija/orientacija?Prvo leto obratovanja..13.35 kW pridelala 18MWh. Tezav - razen izpada enega optimizatorja po 14 dneh delivanja - nobenih.
zadovoljen.. zdej moram samo porabo pojacat (beri plin >> TC)
Orientacija 229, zgornja gorenjska, naklon strehe 36Lokacija/orientacija?
Dejstvo je, da od dneva, ko se SE financno pokrije (7 let), do takrat, ko crkne, dela profit. Seveda minus letni servis.
Mogoče je to bral:Pa še eno vprašanje. Tast ima po novem tudi drisko kar se tiče te SE. Pa je nekje videl/slišal oglas, ne zna povedat kdo to montira, vse kar je znal povedat da so menda edini ki ti viške odkupijo torej da jih ne podariš. Ne verjamem. Komentar?
Iscem backup dobavitelja SE, ker nekako ne verjamem da bom dobil SE do novega leta pri izbranem ponudniku kljub temu da sem mu potrdil lani in od maja dalje lahko montira(prekritje strehe).
Kontaktiram znanca ce ima material in ljudi za montazo. Pa mi odgovori da ima oboje. Ampak zasedeno do julija 23! Tako da novih narocil ne vzema.
Če bil bil moj sosed bi rekel, da povlečeva kabel do mene.Jest bi moral tudi zamenjati dobavitelja... vem da ga lahko sele z 1.1.
Od jeseni, se bo poraba v hisi zelo zmanjsala,.. eletrarna bo pa ostala,. tako da racunam da bo viska okoli 3-4MWh...
Kam iti da bom kej imel od tega?
Naredi si polnilnico za avte.Jest bi moral tudi zamenjati dobavitelja... vem da ga lahko sele z 1.1.
Od jeseni, se bo poraba v hisi zelo zmanjsala,.. eletrarna bo pa ostala,. tako da racunam da bo viska okoli 3-4MWh...
Kam iti da bom kej imel od tega?