sončna elektrarna

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.016
837
113
Da mrbit ne gledas ceno prikljucka?
Ker jest ko sem sel upgrejdat iz 3x20 na 3x25 sem tud doplacal nekih 100€+ za “nadgradnjo” prikljucka

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
634
113
Ne vem, ampak jaz placujem tistih 18,5€ za 3x25A. In tudi ti bos... Ko in ce gre cena za tole gor po temle ceniku, gre za vse. Torej ce bi placeval 66€, bi jih vsi s takim priklopom, SE gor ali dol...
Tnx. Sej sem bil istega mnenja samo šefica hoče razlago kaj pomeni ta cenik... :p

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
634
113
Da mrbit ne gledas ceno prikljucka?
Ker jest ko sem sel upgrejdat iz 3x20 na 3x25 sem tud doplacal nekih 100€+ za “nadgradnjo” prikljucka
Ja to bi bilo logično... Ampak piše pa Cenik omrežnine za priključno moč:

In v dokumentu pol piše "Cenik omrežnine za priključno moč za leto 2022":

Nikjer ni omenjeno, da je to strošek priključka...

• Všeč mi je
Reactions: ptice

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.016
837
113
Poklikal se lanske in predlanske cenike.. razlike +10 in+30 €… tko da tvojo potolazi - cena je “enaka” kot lani.. skor

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.676
3.272
113
Ah, vse sem pomešal, očitno je to res za nove odjemalce:

Omrežnina za priključno moč​

Omrežnina za priključno moč je namenjena pokrivanju stroškov elektrooperaterja, ki se nanašajo na vzdrževanje in delovanje ter razvoj sistema.

Omrežnino za priključno moč plača vsak novi uporabnik sistema pri prvi priključitvi na omrežje ob sklenitvi pogodbe o priključitvi, in sicer kot enkratni znesek glede na priključno moč, in tudi ob vsakem povečanju priključne moči že obstoječega priključka kot razliko med obstoječo in novo priključno močjo.

Višino omrežnine za priključno moč določi agencija glede na vpliv moči priključka uporabnika sistema na potrebne razširitve, ojačitve in razvoj sistema.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: futuristic

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
634
113
Ah, vse sem pomešal, očitno je to res za nove odjemalce:

Omrežnina za priključno moč​

Omrežnina za priključno moč je namenjena pokrivanju stroškov elektrooperaterja, ki se nanašajo na vzdrževanje in delovanje ter razvoj sistema.

Omrežnino za priključno moč plača vsak novi uporabnik sistema pri prvi priključitvi na omrežje ob sklenitvi pogodbe o priključitvi, in sicer kot enkratni znesek glede na priključno moč, in tudi ob vsakem povečanju priključne moči že obstoječega priključka kot razliko med obstoječo in novo priključno močjo.

Višino omrežnine za priključno moč določi agencija glede na vpliv moči priključka uporabnika sistema na potrebne razširitve, ojačitve in razvoj sistema.
To je to. Tale tekst bi lahko dali tudi v pdf cenika ali pa na stran s ceniki omrežnine. Hvala, ker si izbrskal. :zmaga:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Navodila v nasprotju z logiko

Drugi in največji izziv pa so sistemska obratovalna navodila SONDSEE, ki med drugim določajo, da je maksimalna moč priključitve hranilnika na omrežje 0,8 priključne moči na lokaciji, kar je »v nasprotju z logiko«, kajti, kot so pojasnili v Petrolu: »Ena od glavnih nalog hranilnika je povečanje priključne moči na lokaciji, kjer je zelo malo moči za električne polnilnice ali druge naprave oziroma projekte.«
Evo, točno ta imbecilizem SONDSEE. Samo s spremembo SONDSEE, da moč, ki jo oddajaš v omrežje s SE/hranilnikom, ne sme presegat 0,8 priključne moči (ne pa, da omejujejo samo moč SE/hranilnika) bi rešili kup problemov. S tremi besedami v navodilih. Pa en minister pač nima jajc, da bi to zaukazal.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Jah, nic novega pri nas.
Nam (slovencem) je uspelo tudi na 7,5m siroko AC spraviti 3 vozila vstric siroka po 3m. Dokler ni prisel Anže, ki je bil divolj vztrajen da jih je naucil da je 3x3 ne spraviš na 7,5.
In se vedno nam uspeva po zunanjem pasu vec pasovnih rondojev (z vec pasovnimi uvozi in izvozi ) voziti mimo izvozov in je za nesrečo kriv tisti ki iz notranjega pasu zapušča rondo na levi pas izvoza

• Všeč mi je
Reactions: semnov

napetost

Fizikalc
10. mar 2018
225
84
28
Meni pa se je včeraj prvič zgodilo, da je bila proizvodnja višja od željene oz dovoljene. Posledično mi je izklopil števec. Je kdo že sam limitirar razsmernik

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
634
113
Meni pa se je včeraj prvič zgodilo, da je bila proizvodnja višja od željene oz dovoljene. Posledično mi je izklopil števec. Je kdo že sam limitirar razsmernik
Meni je štromar nastvil razsmernik na 3% nižje od dovoljene moči.
Je pa rekel da v primeru da se TČ (ali kak drug večji porabnik) ugasne na hitro se lahko vseeno zgodi da razsmernik ne bo uspel dovolj hitro zmanjšati oddajne moči.
Posledično bi se v takih primerih vseeno lahko zgodilo da števec izklopi...

• Všeč mi je
Reactions: semnov

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.100
113
Pa saj števci ponavadi pustijo kratkotrajne preobremenitve, vsaj pri porabi.

napetost

Fizikalc
10. mar 2018
225
84
28
Sem se pozanimal na elektri so mi rekli da 60 sek dopušcajo prekoracitev. Sončna je 11,2kw. Pri izklopu mi je zamrznila aplikacija in je kazala 11,5kw oddane moči, lastna raba pa je bila 100w

• Všeč mi je
Reactions: futuristic

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
To se je pri meni sedaj že parkrat zgodilo, enkrat mi je kazalo za 0.02 kw prekoračitve, 2x pa da sem oddajal pod 3kw; ker je bilo oblačno. Elektro mi je ravno včeraj spet zamenjal števec.
Ob vklopu SE so mi dali nekega starega, ki tudi ne zna komunicirat z centralo, zato v moj elektro ni bilo podatkov; sedaj sem dobil novega iskrinega; ki kaže tudi max oddano moč in zna komunicirat pa bomo videli...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
634
113
No pa sem dočakal dan. :aplauz:

Je prišel štromar, zamenjal števec in pregledal inštalacijo.
Par minut za tem sem pa dobil email, da je moj SolarEdge account ready.

Zdaj rabim samo še sonce: :jok::valjamse:
1649416715059.png

Nazadnje urejeno: