Tnx. Sej sem bil istega mnenja samo šefica hoče razlago kaj pomeni ta cenik...Ne vem, ampak jaz placujem tistih 18,5€ za 3x25A. In tudi ti bos... Ko in ce gre cena za tole gor po temle ceniku, gre za vse. Torej ce bi placeval 66€, bi jih vsi s takim priklopom, SE gor ali dol...
Ja to bi bilo logično... Ampak piše pa Cenik omrežnine za priključno moč:Da mrbit ne gledas ceno prikljucka?
Ker jest ko sem sel upgrejdat iz 3x20 na 3x25 sem tud doplacal nekih 100€+ za “nadgradnjo” prikljucka
To je to. Tale tekst bi lahko dali tudi v pdf cenika ali pa na stran s ceniki omrežnine. Hvala, ker si izbrskal.Ah, vse sem pomešal, očitno je to res za nove odjemalce:
Omrežnina za priključno moč
Omrežnina za priključno moč je namenjena pokrivanju stroškov elektrooperaterja, ki se nanašajo na vzdrževanje in delovanje ter razvoj sistema.
Omrežnino za priključno moč plača vsak novi uporabnik sistema pri prvi priključitvi na omrežje ob sklenitvi pogodbe o priključitvi, in sicer kot enkratni znesek glede na priključno moč, in tudi ob vsakem povečanju priključne moči že obstoječega priključka kot razliko med obstoječo in novo priključno močjo.
Višino omrežnine za priključno moč določi agencija glede na vpliv moči priključka uporabnika sistema na potrebne razširitve, ojačitve in razvoj sistema.
Evo, točno ta imbecilizem SONDSEE. Samo s spremembo SONDSEE, da moč, ki jo oddajaš v omrežje s SE/hranilnikom, ne sme presegat 0,8 priključne moči (ne pa, da omejujejo samo moč SE/hranilnika) bi rešili kup problemov. S tremi besedami v navodilih. Pa en minister pač nima jajc, da bi to zaukazal.Navodila v nasprotju z logiko
Drugi in največji izziv pa so sistemska obratovalna navodila SONDSEE, ki med drugim določajo, da je maksimalna moč priključitve hranilnika na omrežje 0,8 priključne moči na lokaciji, kar je »v nasprotju z logiko«, kajti, kot so pojasnili v Petrolu: »Ena od glavnih nalog hranilnika je povečanje priključne moči na lokaciji, kjer je zelo malo moči za električne polnilnice ali druge naprave oziroma projekte.«
Meni je štromar nastvil razsmernik na 3% nižje od dovoljene moči.Meni pa se je včeraj prvič zgodilo, da je bila proizvodnja višja od željene oz dovoljene. Posledično mi je izklopil števec. Je kdo že sam limitirar razsmernik
In kaj si potem naredil?Meni pa se je včeraj prvič zgodilo, da je bila proizvodnja višja od željene oz dovoljene. Posledično mi je izklopil števec. Je kdo že sam limitirar razsmernik
Verjetno je pritisnil gumb in vklopil nazaj. Sicer smernice nekako ne predvidevajo časovnega zamika odklopa pri oddaji v omrežje. Nekje na spletu je objavljen dokument kjer vse to piše.In kaj si potem naredil?
bravo mojster.. dobrodošel med "sončki"No pa sem dočakal dan.
Je prišel štromar, zamenjal števec in pregledal inštalacijo.
Par minut za sem pa dobil email da je moj SolarEdge account ready.
Zdaj rabim samo še sonce:
Poglej priponko 54551
Šefica ne pusti vdora v zasebnost...Pošeraj še link do elektrarne, če bo koga zanimalo kdaj