sej lahk elektrarno dol odšraufaš...al ti to ne diši? ti bi samo cuzal, ali?
Je plačal elektrarno.
sej lahk elektrarno dol odšraufaš...al ti to ne diši? ti bi samo cuzal, ali?
Torej se oddaja elektrike ne upošteva v špicah?
Ker če je tako, potem kje je težava in zakaj naj bi tisti s SE plačevali bistveno višje stroške omrežnine?
Ko greje hiso ja - je “tam nekje”, ko mi greje sanitarno je pa vec (trenutno je poraba hise 6.4, od tega je “vsega ostalega” cca 0.4-0.6kW)Toplotne verjetno vlečejo do okrog 3kW? Brez grelcev.
Bistveno višji stroški s sončno bojo, če je le ta razlog za bistveno večjo porabo in s tem višjo moč v raznih blokih (sploh v bloku 1). Sem spadajo razni vgrajeni grelci, polnjenje avta, itd.
V primeru, da je moč po blokih ista za enega s sončno in enega brez bosta plačevala isto kar se omrežnine tiče.
Odlično, torej če ustrezno razporediš porabo, ne bi smelo biti težava.
Toplotne verjetno vlečejo do okrog 3kW? Brez grelcev.
Pa je to vključeno z grelci ali samo TČ?Ko greje hiso ja - je “tam nekje”, ko mi greje sanitarno je pa vec (trenutno je poraba hise 6.4, od tega je “vsega ostalega” cca 0.4-0.6kW)
Nastaviš gretje SV na ČB4 in pustiš, da TČ dela sam kot mora. ČB4 ima itak smešno ceno za dogovorjeno moč.Sem pa v dilemi ali ji dovoliti uporabo grelcev ali ne?
pomoje samo TC - mam Kronoterm adapt724Pa je to vključeno z grelci ali samo TČ?
Ker če je 9kW, bi v principu morala porabiti do 3kW.
Imaš prav.Ne bo slo 4. CB
To imas pozimi samo dve(3?) noci na teden. Ne bos takrat za cel teden segrel vode.
Pa je to vključeno z grelci ali samo TČ?
Ker če je 9kW, bi v principu morala porabiti do 3kW.
Priznam, da se nkol nisem zares poglabljal.. ampak recimo Adapt 0724 ima napisan:V tehnicne podatke poglej, koliko max moci potegne kompresor. Tok je max. Ne mores kar deliti s 3, ni vedno COP 3.