Sploh nisem vedel da kdo prakticira kable. Wifi deluje bp
Drži. Trenutno sem v postopku za izvedbo SE s hranilnikom. Tudi sam se sicer nagibam k povezavi preko kablov, vendar je lokacija za takšno povezavo res neugodna - kopalnica.Ce se prav spomnim, ti sploh nimas soncne elektrarne? Ali se motim?
Sicer pa je moje mnenje, da ce je moznost, vedno raje povezem preko kablov... WiFi je samo tam, kjer res ni druge moznosti...
2 navadni, okrogli, porcelanasti sta, ne vem vrednosti, mislim da 10ALahko na hitro eno anketo:
Koliko vas ima "črni in rdeči" kabel iz "panelov/optimizatorjev" peljan v razsmernik od SolarEdge preko varovalk?
A ni to praksa povsod, da gre preko varovalk? Jest imam zraven inverterja celo omarico z varovalkami.Lahko na hitro eno anketo:
Koliko vas ima "črni in rdeči" kabel iz "panelov/optimizatorjev" peljan v razsmernik od SolarEdge preko varovalk?
Hm, a je sploh možno brez varovalk? Vsi ponudniki, ki so bili pri meni, so omenjali še škatlo z varovalkami.Lahko na hitro eno anketo:
Jaz bom dal kar preko Wifija, je pa res, da je razdalja do router 3m in 2 zida. Wifi signal je na 75% in upam, da ne bo težava.Mene pa zanima; tisti ki imate povezavo inverterja preko wifi omrežja in ne z mrežnim UTP kablom, kako se zadeva obnese?
ta PRENAP.ZASC. so "katodni odvodniki", kajne ?
Imam jih tudi v hiši, ne le na SE. Kako točno delujejo - pred čim vse ščitijo ?
875V je na DC strani ce jaz prav razumem omarico?če si prav razlagam oznako na sliki, so lahko stalno priklopljeni na napetost 875VAC in kot takšni ne ščitijo ničesar ker bo vse drugo prej crknilo kot ta odvodnik
ja, če je preveč voltov, začne odvodnik prevajat, isto kot varnostni ventil pri centralnem ogrevanjuaaaa, torej "navadne" varovalke ščitijo po toku (amperih),
tokovni odvodniki pa po voltih ?
Jaz pa, ker delam kot tehnik na Telekomu in menjam modeme dnevno in večkrat vidim skurjene naprave kot so hišna regulacija/TČ za 10k$, vse če je le možno povežem preko WIFI doma. Čim manj kablov na naprave, ki so drage (Smart TV, TČ, SE, Smart home hubi)Sicer pa je moje mnenje, da ce je moznost, vedno raje povezem preko kablov... WiFi je samo tam, kjer res ni druge moznosti...