2€ je strošek mesečno pri E+ - premija za vodenje samooskrbe, mislim pa da imajo vsi enako.gre za SE, ki bo vsaj 2 leti več ali manj celotno proizvodnjo (računsko recimo 10.000 kWh, je pa streha JV, bolj V kot J) pošiljala v omrežje, zato iščem kako viške čimbolje unovčiti.
Torej imam na izbiro:
1. Ece z 10c/kWh (malo visoka cena za odkup, a ni? ampak tako sem razumel po telefonu...) kar bi bilo teoretično 500€ (polovica od 10MWh x 10c), ki jih lahko na drugem števcu porabim za plačilo kWh v 10 obrokih po 50€;
2. Energija + (od teh še nimam pisnega ali telefonskega odgovora), ki bi mi za 10MWh dali 430€ ki jih lahko porabim po svoji volji?
Če Energija + ni uvedla nekih mesečnih stroškov ali nekih optimizatorjev za upravljanje s tvojo SE, je Energija + boljša izbira, ane? Drugače pa Ece?
ne poznam teh fint; kaj bi s tem dosegel?Zakaj pa ne rukneš v tem trenutku štiri panele gor pa mirna bosna, toliko da zadostiš pogojem za letni obračun. Ko boš rabil pa dogradiš.![]()
Prepoloviš investicijo. Sicer se splača dat komplet konstrukcijo pa inverter kot ga boš rabil, lahko pa daš gor samo nekaj panelov in optimizatorjev, ter si s tem investicijo razdeliš na dva dela. Priključili te bodo po "starem" na letni netmetering (seveda če imaš lansko soglasje) in to s polno dovoljeno močjo. Ko rabiš pa dodaš panele.ne poznam teh fint; kaj bi s tem dosegel?
Ne mores na inverter na katerega bos zlcez x let priklopil 30 panelov danes priklopit 4 panele.Prepoloviš investicijo. Sicer se splača dat komplet konstrukcijo pa inverter kot ga boš rabil, lahko pa daš gor samo nekaj panelov in optimizatorjev, ter si s tem investicijo razdeliš na dva dela. Priključili te bodo po "starem" na letni netmetering (seveda če imaš lansko soglasje) in to s polno dovoljeno močjo. Ko rabiš pa dodaš panele.
Kje si ti našel da ti izplačajo denar? To gre samo za 70% viškov?Torej imam na izbiro:
1. Ece z 10c/kWh (malo visoka cena za odkup, a ni? ampak tako sem razumel po telefonu...) kar bi bilo teoretično 500€ (polovica od 10MWh x 10c), ki jih lahko na drugem števcu porabim za plačilo kWh v 10 obrokih po 50€;