2€ je strošek mesečno pri E+ - premija za vodenje samooskrbe, mislim pa da imajo vsi enako.gre za SE, ki bo vsaj 2 leti več ali manj celotno proizvodnjo (računsko recimo 10.000 kWh, je pa streha JV, bolj V kot J) pošiljala v omrežje, zato iščem kako viške čimbolje unovčiti.
Torej imam na izbiro:
1. Ece z 10c/kWh (malo visoka cena za odkup, a ni? ampak tako sem razumel po telefonu...) kar bi bilo teoretično 500€ (polovica od 10MWh x 10c), ki jih lahko na drugem števcu porabim za plačilo kWh v 10 obrokih po 50€;
2. Energija + (od teh še nimam pisnega ali telefonskega odgovora), ki bi mi za 10MWh dali 430€ ki jih lahko porabim po svoji volji?
Če Energija + ni uvedla nekih mesečnih stroškov ali nekih optimizatorjev za upravljanje s tvojo SE, je Energija + boljša izbira, ane? Drugače pa Ece?
ne poznam teh fint; kaj bi s tem dosegel?Zakaj pa ne rukneš v tem trenutku štiri panele gor pa mirna bosna, toliko da zadostiš pogojem za letni obračun. Ko boš rabil pa dogradiš.
Prepoloviš investicijo. Sicer se splača dat komplet konstrukcijo pa inverter kot ga boš rabil, lahko pa daš gor samo nekaj panelov in optimizatorjev, ter si s tem investicijo razdeliš na dva dela. Priključili te bodo po "starem" na letni netmetering (seveda če imaš lansko soglasje) in to s polno dovoljeno močjo. Ko rabiš pa dodaš panele.ne poznam teh fint; kaj bi s tem dosegel?
Ne mores na inverter na katerega bos zlcez x let priklopil 30 panelov danes priklopit 4 panele.Prepoloviš investicijo. Sicer se splača dat komplet konstrukcijo pa inverter kot ga boš rabil, lahko pa daš gor samo nekaj panelov in optimizatorjev, ter si s tem investicijo razdeliš na dva dela. Priključili te bodo po "starem" na letni netmetering (seveda če imaš lansko soglasje) in to s polno dovoljeno močjo. Ko rabiš pa dodaš panele.
Kje si ti našel da ti izplačajo denar? To gre samo za 70% viškov?Torej imam na izbiro:
1. Ece z 10c/kWh (malo visoka cena za odkup, a ni? ampak tako sem razumel po telefonu...) kar bi bilo teoretično 500€ (polovica od 10MWh x 10c), ki jih lahko na drugem števcu porabim za plačilo kWh v 10 obrokih po 50€;